XP Wireless Connect Bug

Discussion in 'Wireless Networks' started by Doug, Feb 5, 2006.

  1. Doug

    Doug Guest

    On "Choose a Wireless Network" screen,
    it shows my D-link access point correctly, with 5 green bars showing. It
    says "you are currently connected to this network", which is true, as I am
    using it to access the Internet and post this msg.
    However, the title line also says "Not Connected" and shows one star.
    So I am connected but not connected, apparently.
     
    Doug, Feb 5, 2006
    #1
    1. Advertisements

  2. Hi
    Unfortunately seeing a Good signal or seeing the name of your device in the
    Wireless Properties, or the word Connected, does not mean that you have a
    working connection.
    Working connection would mean that a least you can log to the Router's Menus
    system and browse them, or you can connect and exchange info with another
    computer on the Network, or you can browse the Internet. If none of the
    three is working it most likely you do not have a Functional Wireless
    Connection.
    Wireless - Basic Configuration: http://www.ezlan.net/Wireless_Config.html
    Wireless - Security - http://www.ezlan.net/Wireless_Security.html
    Jack (MVP-Networking).
     
    Jack \(MVP-Networking\)., Feb 6, 2006
    #2
    1. Advertisements

  3. Doug

    Doug Guest

    well, I can do anything at all, including accessing secure sites, so I think
    this message of not being connected when I am connected is just a good ole
    bug, is misleading, and should be fixed in a service pack or update. I can do
    all the things you listed.
     
    Doug, Feb 8, 2006
    #3
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.