Xp machine causes ME machine to get error 'unable to browse networ

Discussion in 'Wireless Networking' started by =?Utf-8?B?Sm9obg==?=, Nov 30, 2005.

  1. I have a wirless network router, through which I have and XP wireless laptop
    and an old ME desk top connected by cable. Access to the internet is fine on
    both machines through the router.

    If i set up the ME machine to have a workgroup so I can share the printer, I
    can access it via 'entire network' as long as the other machine is not
    switched on. ie I can see the shared drive and the shared printer.

    When I switch on the the XP machine, and go back to the ME machine I get the
    error message 'unable to browse network'.

    I have run the set up wizard on both machines and used a install disk from
    the XP machine to the ME machine, but that doesn't fix the problem.

    What is going on?
     
    =?Utf-8?B?Sm9obg==?=, Nov 30, 2005
    #1
    1. Advertisements

  2. =?Utf-8?B?Sm9obg==?=

    Ryan Younger Guest

    Hi John,

    This is a known issue:

    Workgroups Missing from Network Neighborhood with Multiple Protocols
    Installed on Windows Me

    http://support.microsoft.com/kb/q284084/

    You can request the hotfix described in the article, or you can disable the
    computer broswer service on your Windows XP computer:

    1. Right click My Computer, and click Manage.
    2. Double click Services and Applications.
    3. Double click Services.
    4. Double click Computer Browser.
    6. To prevent the computer from being the master browser, stop the
    service and set the startup type to Disabled.



    --
    All the best,

    Ryan Younger.
    http://spaces.msn.com/members/wirelessnetworking/ - Ryan's Wireless
    Networking Weblog






    "John" <> wrote in message
    news:...
    >I have a wirless network router, through which I have and XP wireless
    >laptop
    > and an old ME desk top connected by cable. Access to the internet is fine
    > on
    > both machines through the router.
    >
    > If i set up the ME machine to have a workgroup so I can share the printer,
    > I
    > can access it via 'entire network' as long as the other machine is not
    > switched on. ie I can see the shared drive and the shared printer.
    >
    > When I switch on the the XP machine, and go back to the ME machine I get
    > the
    > error message 'unable to browse network'.
    >
    > I have run the set up wizard on both machines and used a install disk from
    > the XP machine to the ME machine, but that doesn't fix the problem.
    >
    > What is going on?
     
    Ryan Younger, Dec 1, 2005
    #2
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.