x64 with a ps/2 mouse and USB gfx tablet; Possible problem found

Discussion in 'Windows 64bit' started by Billie Volkova, May 15, 2005.

  1. To cut a long story short, I use a Logitech MX1000 in the ps/2 port (USB
    tends to lag on 32-bit for some reason). I also have a Wacom graphics tablet
    in a USB port. Under 32-bit XP this causes no problems whatsoever, and I can
    switch between the two whenever I like.
    Now... x64 picks up the mouse as a ps/2 compliant, and the Wacom works as a
    mouse (listed as HID under mice) too. There are no problems using the Wacom
    as a mouse. If however I switch to use the MX1000, the horrendous lag
    problems occur with it. Every few seconds, the mouse starts behaving
    erratically, jumping or pausing for a few seconds, making games unplayable
    and Windows use generally quite unpleasant.
    However, if I unplug the Wacom tablet, instantly the problems disappear and
    the mouse performs as normal.
    Bug? Unusual conflict..? Recommendations? (Yes, my drivers are all up to
    date for the record ;)

    After all, x64's vast memory is often purported to be most useful to people
    working with graphical or video applications AND for games, and a lot of
    people thus may have exactly this kind of configuration.

    Billie X. Volkova.
     
    Billie Volkova, May 15, 2005
    #1
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.