Wireless USB Adapter no longer working

Discussion in 'Wireless Networks' started by Al Williams, Aug 4, 2009.

  1. Al Williams

    Al Williams Guest

    Reposted from Networking and the Web.

    I used XP Pro SP3 with WEP for some time and just decided to change to WPA
    PSK/TKIP. All machines on my network work except for one that is using a USB
    Wireless adapter. Tried both a Linksys WUSBGV4 and a Medialink MWN-USB54G.
    They show connected, attempting to acquire address but neither ever suceed.
    Suggestions?
     
    Al Williams, Aug 4, 2009
    #1
    1. Advertisements

  2. Al Williams

    John Guest

    Did you enable MAC filtering? Are you using the latest driver from the
    manufacturer?
     
    John, Aug 4, 2009
    #2
    1. Advertisements

  3. Al Williams

    Al Williams Guest

    I did not enable MAC filtering.

    I have the latest drivers for both the Linksys and Medialink units. Neither
    work.
     
    Al Williams, Aug 5, 2009
    #3
  4. Al Williams

    Jack-MVP Guest

    Hi
    As a first step disable temp. the Encryption in the router and find out if
    the "Bad card" connects at all.
    Does Not connect, maybe this can Help, http://www.ezlan.net/wireless.html
    If it connecting, configure a new WPA (WEP is Not safe) in the Router, and
    use copy and paste the new pass phrase into all the Wireless computers.
    Jack (MS, MVP-Networking).
     
    Jack-MVP, Aug 5, 2009
    #4
  5. Al Williams

    Al Williams Guest

    Jack,

    Thank you for the info. I decided that it would be much easier just to
    switch to Ubuntu and I did. Thanks.
     
    Al Williams, Aug 19, 2009
    #5
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.