Weird 3640 Boot Up Problem

Discussion in 'Cisco' started by M, Dec 13, 2007.

  1. M

    M Guest

    I have several older 3640 routers in use yet. Actually 2 in service and a
    spare. They have multiple T1 interfaces and I use them to load balance the
    T1's with MLPPP. Whats weird is when they work they work great and run like
    months or darn near years without having any issues. I have seen on a
    number of occasions though when I shut them down to upgrade or due to a
    massive power failure sometimes they do not boot back up. What I see is the
    ethernet green lights just flash steadilly. Nothing comes accross console
    port that I can tell and they just never come to life. What seems to bring
    them back is killing power for a while then trying again and doing it over
    and over. After about an hour and a dozen or so attempts like this they
    come back to life and boot up successfully.

    Any ideas what is wrong?

    M
     
    M, Dec 13, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. M

    CK Guest

    It happened with me too, but with PIX 506E..
    After running for almost 9-10 months it stopped working and when i
    give a cold restart it comes up automaticlaly meanwhile .. mothing
    comes on console or in logs.

    Any help wil be appreciable..

    Thanks..CK
     
    CK, Dec 13, 2007
    #2
    1. Advertisements

  3. M

    John Guest

    After about an hour and a dozen or so attempts like this they
    > come back to life and boot up successfully.
    >
    > Any ideas what is wrong?
    >
    > M


    seen the same in 3640. I use another workaround:
    power off, unplug all NM slots, put them back, power on.

    I suspect electrostatic issues.... maybe better grounding would fix it?
     
    John, Dec 13, 2007
    #3
    1. Advertisements

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Similar Threads
  1. JustMe

    3640 won't boot automatically

    JustMe, Jul 23, 2003, in forum: Cisco
    Replies:
    1
    Views:
    2,332
    asrap
    Jul 24, 2003
  2. Gary

    3640 boot problems

    Gary, Dec 12, 2004, in forum: Cisco
    Replies:
    5
    Views:
    8,054
    jeffro
    Apr 16, 2007
  3. Sandra  Weinrib

    Help with weird boot problem

    Sandra Weinrib, Dec 17, 2004, in forum: Computer Support
    Replies:
    1
    Views:
    540
    Toolman Tim
    Dec 17, 2004
  4. Ben
    Replies:
    5
    Views:
    861
  5. Guest

    Weird boot sequence

    Guest, Dec 16, 2005, in forum: Computer Support
    Replies:
    8
    Views:
    660
  6. Replies:
    0
    Views:
    1,050
  7. Replies:
    2
    Views:
    1,688
  8. Denise
    Replies:
    61
    Views:
    2,851
    westom
    May 8, 2009
Loading...