Trouble with Airport Express and Microsoft MN-500 Wireless Router

Discussion in 'Wireless Networking' started by Guest, May 28, 2005.

  1. Guest

    Guest Guest

    My wireless network uses the Microsoft MN-500 router. I
    currently have 3 PC's connected and working flawlessly with
    my cable internet connection. I just purchased a Power Mac
    G5 with Airport Express. Airport finds my Network, but
    gives an error message saying it had a problem connecting to
    it. It gives no hint as to what the specific problem is.
    I'm well within range (about 20 feet), have the Airport
    antenna plugged in and have disabled all security (like WEP
    and MAC filtering). I set up a conference call with both
    Apple and Microsoft tech support and both were clueless
    (though quite ready to blame the other's product).

    I greatly appreciate any help anyone may be able to give me.
     
    Guest, May 28, 2005
    #1
    1. Advertisements

  2. Guest

    Guest Guest

    All MS wireless hardware has been discontinued and the 500 is really old now
    and should be tossed. Even my MN 700 router doesn't work with the newer
    security formats & will never be updated. Do yourself a favor and buy a newer
    wireless router that uses WPA2 security. Read about it here & research it on
    the Web:
    http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;893357
     
    Guest, Jun 1, 2005
    #2
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.