Natting issue using a virtual IP on 2507 router

Discussion in 'Cisco' started by manu, Jan 24, 2004.

  1. manu

    manu Guest

    We have a Microsoft cluster server with 2 nodes each having a IP
    address mapped to it ( 10.174.44.82/28 and 10.174.44.83/28 ) anda
    virtual IP address ( 10.174.44.81/28) . This server is connected a
    Cisco 2507 router's ethernet port. WE have a primary and secondary IP
    address assigned to the ethernet port as follows :- 10.30.247.17/28
    and 10.174.44.94/28 .
    This router's serial 0 is connected to external network with IP range
    of 10.30.250.210/30 .
    Our ethernet port has a following NAT command

    ip nat inside source static 10.174.44.81 10.30.247.19
    ip nat inside
    serial 0
    ip nat outside

    Problem: we are able to ping the outside world from the router however
    ping fails when we ping the outside world from the server.
    When we change the NAT statement as follows
    ip nat inside source static 10.174.44.82 10.30.247.19
    we are able to ping the outside world.

    Observation:
    1. When we use either of the node IP's to ping it works
    2. with natting of virtual IP of the cluster , Ping fails
    3. Extended ping from the router fails when source address is taken as
    10.174.44.94/28
    4. With source as 10.30.247.17 the ping is successfull.

    Any help on the issues will be highly appreciated, If any other info
    is required please let us know.
     
    manu, Jan 24, 2004
    #1
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.