ATA-186 won't answer calls.......

Discussion in 'VOIP' started by Fizik aka Chris E, Jul 9, 2003.

  1. Hey everyone,

    just a quick question someone might be able to help me out with.
    I've got an ATA-186 (v2.15) running with the GNUGK, and everything registers
    fine, and I can make calls to other IPs/aliases with the ATA, but for some
    reason, I can't receive calls in?
    On the call request in the gatekeeper it drops the call right away, stating
    'unknown' as the reason for disengaging.

    Anyone know what's going on here?

    I've looked all over and thought I'd finally post something here.

    thanks for any help
     
    Fizik aka Chris E, Jul 9, 2003
    #1
    1. Advertisements

  2. Fizik aka Chris E

    chris Guest


    Possibly a codec mismatch?
     
    chris, Jul 11, 2003
    #2
    1. Advertisements

  3. Thanks for the reply, much appreciated

    codec issue was a good bet

    before I read your post I upgraded the image on the ATA to 2.16 (from 2.15)
    That may have fixed something, but I'm not sure what.(bug fixes outlined in
    the 2.16 release notes don't cover anything connected to me)

    Anyways
    dialing the phone from some pc h323 dialing software seems to work now, BUT
    only after I changed some settings.
    I set the program to disable fast-start, disable H.245 tunneling, and
    disable h.245 in Setup.................. and then everything seems to work

    so now my question is, does anyone know why disabling all that h.245 stuff
    seems to help?

    any infos would be appreciated again, thanks
    !
    --
    C h r i s E a r l e
    System Solutions Specialist



     
    Fizik aka Chris E, Jul 11, 2003
    #3
  4. Fizik aka Chris E

    chris Guest

    Probably not the voice codecs if its working now. You may still need
    to verify that the PC software is trying to use the same codec.
    Basically, both ends must agree on a codec to use or the call will be
    dropped. Whether they agree can depend on what codecs are permitted
    on either end. Could be the PC software is only offering codecs the
    ATA doesn't understand.

    See this link for a quick explanation of Q931 and H245. Probably one
    end did not support either fast-start, or H.245 tunneling.
    http://www.dialupaudio.com/h323primer.html

    -Chris
     
    chris, Jul 12, 2003
    #4
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.