Anyone know how to get two aironet 1300 to bridge VLANS

Discussion in 'Cisco' started by Stuart Gall, Sep 3, 2009.

  1. Stuart Gall

    Stuart Gall Guest

    Hello,
    Please help! I am completely stuck so even some untested ideas would be
    welcome.
    I have two wired (VLAN) networks in diferent buildings and I am trying
    to bridge them with two 1300's
    The two bridges associate but no vlan traffic is passed.
    I cant even ping one from the terminal of the other.

    VIZ
    show dot11 associations

    802.11 Client Stations on Dot11Radio0:

    SSID [MGK-LINK] :

    MAC Address IP address Device Name Parent
    State
    0024.9717.6160 172.17.5.10 11g-bridge Magikon-root-br -
    Assoc

    Magikon-client-bridge#
    Magikon-client-bridge#
    Magikon-client-bridge#ping 172.17.5.10

    Type escape sequence to abort.
    Sending 5, 100-byte ICMP Echos to 172.17.5.10, timeout is 2 seconds:
    ......
    Success rate is 0 percent (0/5)



    The config for the root and client bridge is very similar Only
    hostname, station role, and ip address differ
    And AFAIKS is equivelent to
    http://www.cisco.com/en/US/docs/wir...00/12.3_4_JA/configuration/guide/o13vlan.html

    dot11

    vlan-name VOIP vlan 9
    dot11 vlan-name infrastructure vlan 99
    dot11 vlan-name main vlan 11
    !
    no aaa new-model
    !
    dot11 ssid MGK-LINK
    vlan 1
    authentication open
    authentication key-management wpa
    wpa-psk ascii 0 MYPASSWORD
    infrastructure-ssid
    !
    interface Dot11Radio0
    no ip address
    no ip route-cache
    !
    encryption vlan 1 mode ciphers aes-ccm
    !
    ssid MGK-LINK
    !
    speed basic-1.0 basic-2.0 basic-5.5 basic-6.0 basic-9.0 basic-11.0
    basic-12.0 basic-18.0 basic-24.0 basic-36.0 basic-48.0 basic-54.0
    no power client local
    power client 5
    power local cck 1
    power local ofdm 1
    channel 2412
    station-role root bridge
    !
    interface Dot11Radio0.1
    encapsulation dot1Q 1 native
    no ip route-cache
    bridge-group 2
    bridge-group 2 subscriber-loop-control
    bridge-group 2 block-unknown-source
    no bridge-group 2 source-learning
    no bridge-group 2 unicast-flooding
    bridge-group 2 spanning-disabled
    !
    interface Dot11Radio0.99
    encapsulation dot1Q 99
    no ip route-cache
    bridge-group 1
    bridge-group 1 subscriber-loop-control
    bridge-group 1 block-unknown-source
    no bridge-group 1 source-learning
    no bridge-group 1 unicast-flooding
    bridge-group 1 spanning-disabled

    ETC ETC
    interface FastEthernet0
    no ip address
    no ip route-cache
    hold-queue 80 in
    !
    interface FastEthernet0.1
    encapsulation dot1Q 1 native
    no ip route-cache
    bridge-group 2
    no bridge-group 2 source-learning
    bridge-group 2 spanning-disabled
    !
    interface FastEthernet0.99
    encapsulation dot1Q 99
    no ip route-cache
    bridge-group 1
    no bridge-group 1 source-learning
    bridge-group 1 spanning-disabled
    !
    ETC ETC
    interface BVI1
    ip address 172.17.5.10 255.255.255.0
    no ip route-cache
    !
    dot11 arp-cache
    !
    no ip http server
    no ip http secure-server
    !
    control-plane
    !
    bridge 1 route ip
    !
    !
    !
    line con 0
    line vty 0 4
    login local
    !
    end



    --
    TIA
    Stuart
    --
    There are three kinds of mathematician
    Those that can count and those that cant.
     
    Stuart Gall, Sep 3, 2009
    #1
    1. Advertisements

  2. Stuart Gall

    Guest

    On Thursday, September 3, 2009 2:11:35 AM UTC-4, Stuart Gall wrote:
    > Hello,
    > Please help! I am completely stuck so even some untested ideas would be
    > welcome.
    > I have two wired (VLAN) networks in diferent buildings and I am trying
    > to bridge them with two 1300's
    > The two bridges associate but no vlan traffic is passed.
    > I cant even ping one from the terminal of the other.
    >
    > VIZ
    > show dot11 associations
    >
    > 802.11 Client Stations on Dot11Radio0:
    >
    > SSID [MGK-LINK] :
    >
    > MAC Address IP address Device Name Parent
    > State
    > 0024.9717.6160 172.17.5.10 11g-bridge Magikon-root-br -
    > Assoc
    >
    > Magikon-client-bridge#
    > Magikon-client-bridge#
    > Magikon-client-bridge#ping 172.17.5.10
    >
    > Type escape sequence to abort.
    > Sending 5, 100-byte ICMP Echos to 172.17.5.10, timeout is 2 seconds:
    > .....
    > Success rate is 0 percent (0/5)
    >
    >
    >
    > The config for the root and client bridge is very similar Only
    > hostname, station role, and ip address differ
    > And AFAIKS is equivelent to
    > http://www.cisco.com/en/US/docs/wir...00/12.3_4_JA/configuration/guide/o13vlan.html
    >
    > dot11
    >
    > vlan-name VOIP vlan 9
    > dot11 vlan-name infrastructure vlan 99
    > dot11 vlan-name main vlan 11
    > !
    > no aaa new-model
    > !
    > dot11 ssid MGK-LINK
    > vlan 1
    > authentication open
    > authentication key-management wpa
    > wpa-psk ascii 0 MYPASSWORD
    > infrastructure-ssid
    > !
    > interface Dot11Radio0
    > no ip address
    > no ip route-cache
    > !
    > encryption vlan 1 mode ciphers aes-ccm
    > !
    > ssid MGK-LINK
    > !
    > speed basic-1.0 basic-2.0 basic-5.5 basic-6.0 basic-9.0 basic-11.0
    > basic-12.0 basic-18.0 basic-24.0 basic-36.0 basic-48.0 basic-54.0
    > no power client local
    > power client 5
    > power local cck 1
    > power local ofdm 1
    > channel 2412
    > station-role root bridge
    > !
    > interface Dot11Radio0.1
    > encapsulation dot1Q 1 native
    > no ip route-cache
    > bridge-group 2
    > bridge-group 2 subscriber-loop-control
    > bridge-group 2 block-unknown-source
    > no bridge-group 2 source-learning
    > no bridge-group 2 unicast-flooding
    > bridge-group 2 spanning-disabled
    > !
    > interface Dot11Radio0.99
    > encapsulation dot1Q 99
    > no ip route-cache
    > bridge-group 1
    > bridge-group 1 subscriber-loop-control
    > bridge-group 1 block-unknown-source
    > no bridge-group 1 source-learning
    > no bridge-group 1 unicast-flooding
    > bridge-group 1 spanning-disabled
    >
    > ETC ETC
    > interface FastEthernet0
    > no ip address
    > no ip route-cache
    > hold-queue 80 in
    > !
    > interface FastEthernet0.1
    > encapsulation dot1Q 1 native
    > no ip route-cache
    > bridge-group 2
    > no bridge-group 2 source-learning
    > bridge-group 2 spanning-disabled
    > !
    > interface FastEthernet0.99
    > encapsulation dot1Q 99
    > no ip route-cache
    > bridge-group 1
    > no bridge-group 1 source-learning
    > bridge-group 1 spanning-disabled
    > !
    > ETC ETC
    > interface BVI1
    > ip address 172.17.5.10 255.255.255.0
    > no ip route-cache
    > !
    > dot11 arp-cache
    > !
    > no ip http server
    > no ip http secure-server
    > !
    > control-plane
    > !
    > bridge 1 route ip
    > !
    > !
    > !
    > line con 0
    > line vty 0 4
    > login local
    > !
    > end
    >
    >
    >
    > --
    > TIA
    > Stuart
    > --
    > There are three kinds of mathematician
    > Those that can count and those that cant.





    ->>> check the station-role "ETC ETC" it is not set change it to station-role non-root bridge
     
    , Apr 5, 2014
    #2
    1. Advertisements

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Similar Threads
  1. Andre Paetzold

    Aironet 1200 and Aironet 1300 compatible?

    Andre Paetzold, Dec 8, 2004, in forum: Cisco
    Replies:
    2
    Views:
    1,220
    Andre Paetzold
    Dec 9, 2004
  2. Axel Werner
    Replies:
    0
    Views:
    916
    Axel Werner
    Mar 7, 2005
  3. lyle
    Replies:
    0
    Views:
    857
  4. z-Wonton
    Replies:
    0
    Views:
    1,141
    z-Wonton
    Sep 21, 2005
  5. Curt
    Replies:
    4
    Views:
    1,631
  6. =?Utf-8?B?bWlyb2t1ODAw?=

    anyone know how to get scsi scanners to work with x64

    =?Utf-8?B?bWlyb2t1ODAw?=, Dec 30, 2006, in forum: Windows 64bit
    Replies:
    6
    Views:
    647
  7. Replies:
    2
    Views:
    2,264
  8. Nate Goulet
    Replies:
    9
    Views:
    1,729
    Nate Goulet
    Dec 7, 2007
Loading...