XP Pro SP3 and WPA Encryption

Discussion in 'Wireless Networking' started by SteveP721, Apr 28, 2009.

  1. SteveP721

    SteveP721 Guest

    For some reason, my PC that I just upgraded to SP3 will no longer maintain a
    connection to my WPA-encrypted network. I have two other PCs that connect
    fine, so it's not the router. MAC filtering is not enabled on the router...
    it's definitely something with this PC. I have the latest driver installed
    for my Edimax EW-7128G wifi adapter.

    The network card will connect to the router, but will not acquire an IP
    address for what appears to be longer than 1 second. In other words, the
    adapter will connect using WPA for about 1 second, then disconnect for about
    5 seconds, the cycle starts all over again and goes on endlessly. I've seen
    that lots of folks have this problem with their laptops.
     
    SteveP721, Apr 28, 2009
    #1
    1. Advertising

  2. SteveP721

    Jack-MVP Guest

    Hi
    This page has the latest drivers if yours are older try the most recent one.
    http://www.edimax.us/html/english/frames/b-download.htm
    Jack (MS, MVP-Networking)

    "SteveP721" <> wrote in message
    news:D...
    > For some reason, my PC that I just upgraded to SP3 will no longer maintain
    > a
    > connection to my WPA-encrypted network. I have two other PCs that connect
    > fine, so it's not the router. MAC filtering is not enabled on the
    > router...
    > it's definitely something with this PC. I have the latest driver
    > installed
    > for my Edimax EW-7128G wifi adapter.
    >
    > The network card will connect to the router, but will not acquire an IP
    > address for what appears to be longer than 1 second. In other words, the
    > adapter will connect using WPA for about 1 second, then disconnect for
    > about
    > 5 seconds, the cycle starts all over again and goes on endlessly. I've
    > seen
    > that lots of folks have this problem with their laptops.
     
    Jack-MVP, Apr 28, 2009
    #2
    1. Advertising

Want to reply to this thread or ask your own question?

It takes just 2 minutes to sign up (and it's free!). Just click the sign up button to choose a username and then you can ask your own questions on the forum.
Similar Threads
  1. ~misfit~

    To XP SP3 or not to XP SP3?

    ~misfit~, May 7, 2008, in forum: NZ Computing
    Replies:
    13
    Views:
    849
    ~misfit~
    May 10, 2008
  2. plynch

    WPA issues after SP3

    plynch, Dec 2, 2008, in forum: Wireless Networking
    Replies:
    2
    Views:
    1,251
    Jack \(MVP-Networking\).
    Dec 3, 2008
  3. Jonny

    WPA NONE in Ad hoc with SP2 vs. SP3

    Jonny, Dec 15, 2008, in forum: Wireless Networking
    Replies:
    3
    Views:
    2,059
    Jonny
    Dec 16, 2008
  4. edcos
    Replies:
    0
    Views:
    733
    edcos
    Nov 3, 2009
  5. edcos

    WinXP SP3 will not show WPA encryption choice

    edcos, Nov 3, 2009, in forum: Wireless Networking
    Replies:
    3
    Views:
    2,514
    David B.
    Nov 4, 2009
Loading...

Share This Page