Windows XP Pro clean install issues, SP2 issues too...

Discussion in 'Computer Support' started by Howie, Jul 6, 2005.

  1. Howie

    Howie Guest

    I have been trying to install Win XP Pro on a P3 - 733 machine with an
    Intel D815EEA motherboard/CPU. I bought a 256 MB RAM stick of AZENRAM
    from Futureshop (Canada eh!). I used the two spare 13 GB HD's that we
    kicking around as well. I flashed the BIOS too (I read that one should
    do this before a clean XP install).

    The install goes ok until I get the message:

    "the file xxxxx.xxx was not copied correctly. The file setup placed on
    your HD is not a valid Windows XP system image. If you are installing
    from CD, there may be a problem with the Windows XP CD." After each
    error message it gave me the option to "Retry or Skip". "

    xxxxx.xxx stands for various files, such as "dxmrtp.dll" or
    "localsec.dll"...

    I hit "Retry" many times, but it appeared to eventually copy the file
    correctly. This happened numerous times during the install (at least 15
    times).... it eventually got through the install however. I tried
    another WIN XP CD (original, not copied)... same problem.

    I "googled" the error message and some people say it's a bad RAM stick,
    others say a bad hard drive, CD drive or Power Supply. Others say it's
    the motherboard.

    XP starts up ok, and it appears to be functioning ok as well. I have
    install a great deal of updates too. When I tried to install Service
    Pack 2, I got this service pack 2 setup error message: "a component's
    file does not match the verification information present in the
    component manifest." Service pack 2 then uninstalls itself.

    I have ran two RAM diagnostic utilities (DocMemory and Memtest86), the
    RAM tested ok. I switched hard drives, no fix... swapped CD drives,
    still no fix. I even changed the Power Supply... no fix. I swapped out
    the motherboard/CPU (I have a spare)... still no fix... this is
    starting to get on my nerves. It sounds like the original install
    wasn't a good one, even though the machine seems to run ok (this post
    is sent to you on this machine)...

    Should I tweak the BIOS settings? Any ideas / tips / suggestions /
    advice? I'm at the end of my rope.

    Howie
     
    Howie, Jul 6, 2005
    #1
    1. Advertising

Want to reply to this thread or ask your own question?

It takes just 2 minutes to sign up (and it's free!). Just click the sign up button to choose a username and then you can ask your own questions on the forum.
Similar Threads
  1. pcbutts1
    Replies:
    0
    Views:
    610
    pcbutts1
    Jul 6, 2005
  2. pcbutts1
    Replies:
    0
    Views:
    788
    pcbutts1
    Jul 6, 2005
  3. Howie
    Replies:
    9
    Views:
    4,897
    pcbutts1
    Jul 12, 2005
  4. Howie
    Replies:
    2
    Views:
    629
    pcbutts1
    Jul 6, 2005
  5. Jeff Strickland

    Re: Repair Install/Clean Install of Win XP?

    Jeff Strickland, Oct 27, 2010, in forum: Computer Information
    Replies:
    3
    Views:
    750
    Jeff Strickland
    Oct 30, 2010
Loading...

Share This Page