Windows Installer / Installshield corrupt on W2k3?

Discussion in 'Software' started by isaacgrover, Oct 19, 2012.

  1. isaacgrover

    isaacgrover

    Joined:
    Oct 19, 2012
    Messages:
    1
    Greetings,

    At a client site is a Windows Server 2003 R2 box, no Active Directory, mostly as a file server to the workstations with the exception of multi-user Peachtree 2011, which is accessed by three remote users who RDP in to the server, and not always at the same time.

    The client asked us to update Peachtree 2011 with Sage 50 Premium 2013, but at the 'removing applications' step, the program seemed to stop progressing. We ended the setup process after thirty minutes, restarted the server, and called Sage tech support. They suspected a bad CD, so sent us to the download. Same thing. This time we tried uninstalling Peachtree 2011 before installing Sage 50, only to receive an 'error 1628'. Researching that error led us to clear out the registry entries that indicated an installation still in progress. Again the server got restarted. We called Sage tech support back - they suspected that the Installshield engine was corrupt, but was beyond their ability to support.

    Sage 50 installation was still hanging at the same step, Peachtree 2011 wouldn't uninstall, so I tried cleaning it out with Revo Uninstaller, removing both program entries using MSI Cleanup, and rebuilding the Installshield engine for version 10.5 - the one Sage 50 uses during installation. Even the Installshield repair utility hung during installation.

    Does anyone have any suggestions on repairing a botched Windows Installer database and/or Installshield engine, botched so much that even the tools to fix them don't work?

    Thank you in advance,
    Isaac Grover
    isaacgrover, Oct 19, 2012
    #1
    1. Advertising

Want to reply to this thread or ask your own question?

It takes just 2 minutes to sign up (and it's free!). Just click the sign up button to choose a username and then you can ask your own questions on the forum.
Similar Threads
  1. dd

    Problem with Installshield

    dd, Nov 15, 2003, in forum: Computer Support
    Replies:
    2
    Views:
    4,045
  2. O.Phooey
    Replies:
    4
    Views:
    631
    O.Phooey
    Aug 22, 2004
  3. Joel Rubin
    Replies:
    0
    Views:
    443
    Joel Rubin
    Jul 18, 2005
  4. Joel Rubin

    Trouble with Installshield installations

    Joel Rubin, Sep 30, 2005, in forum: Computer Support
    Replies:
    0
    Views:
    399
    Joel Rubin
    Sep 30, 2005
  5. =?Utf-8?B?RGF2ZSBBbGxlcnRvbg==?=

    Adding W2K3 R2 x64 DC to Existing W2K3 R2 x32 domain

    =?Utf-8?B?RGF2ZSBBbGxlcnRvbg==?=, Aug 25, 2006, in forum: Windows 64bit
    Replies:
    1
    Views:
    564
    Charlie Russel - MVP
    Aug 25, 2006
Loading...

Share This Page