WAAS w/ WCCP not working

Discussion in 'Cisco' started by Francisco Sanches, Dec 23, 2008.

  1. Hi everyone,

    We are having some problems putting WAAS (4.1.1b) with wccp to work on
    our network.

    I am going to try to describe our network:
    Two client networks, A and B.
    Router_A (2801) is the gateway of network A.
    Router_B (2811 w/ NME-WAE) is the gateway of network B.
    WAE-612_CM is CM.
    WAE-612_A is connected to Router A.
    NME-WAE_B is installed in Router_B

    Communication between network A and network B has been confirmed.
    Communication between WAE-612_CM and both WAE-612_A and NME-WAE_B has
    been confirmed.

    Router_A configuration:

    version 12.4

    ip wccp 61
    ip wccp 62

    interface FastEthernet0/0.45
    description Ligacao WAN
    encapsulation dot1Q 45
    ip address 192.168.45.1 255.255.255.0
    ip wccp 62 redirect in
    !
    interface FastEthernet0/0.49
    description Ligacao LAN
    encapsulation dot1Q 49
    ip address 192.168.49.254 255.255.255.0
    ip wccp 61 redirect in
    !
    interface FastEthernet0/0.50
    description WAE-612_CM
    encapsulation dot1Q 50
    ip address 192.168.50.254 255.255.255.0

    Router_B configuration:

    version 12.4

    ip wccp 61
    ip wccp 62

    interface FastEthernet0/0
    description Ligacao WAN
    ip address 192.168.45.254 255.255.255.0
    ip wccp 62 redirect in
    duplex auto
    speed auto
    !
    interface FastEthernet0/1
    description Ligacao LAN
    ip address 192.168.240.254 255.255.255.0
    ip wccp 61 redirect in
    duplex auto
    speed auto
    !
    interface Integrated-Service-Engine1/0
    ip address 10.10.10.1 255.255.255.0
    service-module ip address 10.10.10.2 255.255.255.0
    service-module ip default-gateway 10.10.10.1
    no keepalive

    NME-WAE_B configuration:

    ! WAAS version 4.1.1b (build b15 Oct 10 2008)
    !
    device mode application-accelerator
    !
    wccp router-list 8 10.10.10.1
    wccp tcp-promiscuous router-list-num 8
    !
    central-manager address 192.168.50.11
    cms enable
    !

    WAE-612_A configuration:
    ! WAAS version 4.1.1b (build b15 Oct 10 2008)
    !
    device mode application-accelerator
    !
    interface GigabitEthernet 1/0
    ip address 192.168.50.1 255.255.255.0
    exit
    !
    wccp router-list 8 192.168.50.254
    wccp tcp-promiscuous router-list-num 8
    wccp version 2
    !
    central-manager address 192.168.50.11
    cms enable
    !

    With this configurations we see some traffic going to WAE but never
    being optimized.
    We have default optimization policies applied (TCP and application
    level).

    Questions:
    • Have we configured wccp correctly? The objective is to optimize
    traffic form network A to network B.
    • Are we missing any other configuration?


    Thanks in advance,

    Francisco Sanches
     
    Francisco Sanches, Dec 23, 2008
    #1
    1. Advertising

  2. Francisco Sanches

    ranjeetv

    Joined:
    Nov 1, 2011
    Messages:
    1
    on router B on WAN interface configure ip wccp 61 redirect in and on LAN interface configure ip wccp 62 redirect in.

    This way you are optimization based on the source ipaddress from A to B and optimization based on destination IP address from B to A,

    Please let me know the results.
     
    ranjeetv, Nov 1, 2011
    #2
    1. Advertising

Want to reply to this thread or ask your own question?

It takes just 2 minutes to sign up (and it's free!). Just click the sign up button to choose a username and then you can ask your own questions on the forum.
Similar Threads
  1. news.tm.net.my
    Replies:
    0
    Views:
    615
    news.tm.net.my
    Jul 17, 2003
  2. Azani
    Replies:
    4
    Views:
    6,320
  3. Curtis M. West

    wccp v2

    Curtis M. West, Jul 24, 2003, in forum: Cisco
    Replies:
    0
    Views:
    1,327
    Curtis M. West
    Jul 24, 2003
  4. Patrick

    WCCP and PIX

    Patrick, Dec 29, 2003, in forum: Cisco
    Replies:
    3
    Views:
    6,333
    Rik Bain
    Dec 29, 2003
  5. Lewis Donzis

    wccp on gsr

    Lewis Donzis, Jan 6, 2004, in forum: Cisco
    Replies:
    0
    Views:
    578
    Lewis Donzis
    Jan 6, 2004
Loading...

Share This Page