Simple issue on NAT

Discussion in 'Cisco' started by Peppe C, Jun 24, 2005.

  1. Peppe C

    Peppe C Guest

    I'm sorry for the silly issue, but I have a very basic knowledge of Cisco
    and today I've lost many hours without seeing the light.
    The configuration is very simple: I have a couple of 803 linked via ISDN
    line named Rome and Naples.
    In Rome my subnet is 167.228.167.xxx, in Naples is 192.168.0.xxx
    Unfortunately I cant call the subnet 192.168.0.xxx from Rome because it's
    already used in the WAN I'm connected.

    So I have to use a static NAT to translate the only address I'm interested
    192.168.0.134 in 192.168.15.134

    On the NAPLES router I've configured the BRI0 isdn port as inside and the
    ethernet (where is connected the remote host) as outside.
    When I ping 192.168.15.134 from naples the IP is correctly converted in
    192.168.0.134 and everything goes fine.

    00:03:06: IP: tableid=0, s=192.168.0.133 (local), d=192.168.15.134
    (Ethernet0), routed via RIB
    00:03:06: IP: s=192.168.0.133 (local), d=192.168.15.134 (Ethernet0), len
    100, sending
    00:03:06: NAT: s=192.168.0.133, d=192.168.15.134->192.168.0.134 [11]
    00:03:06: IP: tableid=0, s=192.168.0.134 (Ethernet0), d=192.168.0.133
    (Ethernet0), routed via RIB
    00:03:06: IP: s=192.168.0.134 (Ethernet0), d=192.168.0.133 (Ethernet0), len
    100, rcvd 3


    When I ping from rome, the router dials and connects to naples, but ping
    fails.
    Debugging on Naples I see all this encapsulation errors and no NAT
    translation!!!

    00:04:22: %ISDN-6-CONNECT: Interface BRI0:1 is now connected to 061234567
    ROME
    00:04:23: IP: tableid=0, s=167.228.167.113 (Dialer1), d=192.168.15.133
    (Ethernet0), routed via RIB
    00:04:23: IP: s=167.228.167.113 (Dialer1), d=192.168.15.133 (Ethernet0),
    g=192.168.15.133, len 100, forward
    00:04:23: IP: s=167.228.167.113 (Dialer1), d=192.168.15.133 (Ethernet0), len
    100, encapsulation failed


    What can it be? I know its a missing route but I can't find it !!!
    As you can see from the router the configuration is quite simple...
    Could you be so kind to point me in the right direction?

    Many thanks
    Giuseppe

    version 12.3
    !
    hostname NAPLES
    !
    boot-start-marker
    boot-end-marker
    !
    username ROME password 7 asdasdasdas
    !
    no aaa new-model
    ip subnet-zero
    no ip domain lookup
    !
    isdn switch-type basic-net3
    !
    interface Ethernet0
    description connected to EthernetLAN_1
    ip address 192.168.0.133 255.255.255.0
    ip nat outside
    no keepalive
    !
    interface BRI0
    description connected to ROME
    no ip address
    ip nat inside
    encapsulation ppp
    dialer rotary-group 1
    dialer-group 1
    isdn switch-type basic-net3
    no cdp enable
    !
    interface Dialer1
    description connected to ROME
    ip unnumbered Ethernet0
    encapsulation ppp
    no ip split-horizon
    dialer in-band
    dialer map ip 167.228.167.113 name ROME broadcast 01234567
    dialer hold-queue 10
    dialer-group 1
    no cdp enable
    ppp authentication chap
    !
    ip nat outside source static 192.168.0.134 192.168.15.134
    ip route 192.168.15.0 255.255.255.0 Ethernet0
    ip classless
    no ip http server
    !
    dialer-list 1 protocol ip permit
    snmp-server engineID local 00000009020001308003F817
    snmp-server community public RO
    Peppe C, Jun 24, 2005
    #1
    1. Advertising

Want to reply to this thread or ask your own question?

It takes just 2 minutes to sign up (and it's free!). Just click the sign up button to choose a username and then you can ask your own questions on the forum.
Similar Threads
  1. Replies:
    1
    Views:
    5,341
    Vincent C Jones
    Jun 16, 2006
  2. sphealey

    Simple virtual NAT question

    sphealey, Nov 8, 2006, in forum: Cisco
    Replies:
    9
    Views:
    3,145
  3. Replies:
    7
    Views:
    4,232
    Kimba W. Lion
    Jan 26, 2007
  4. Kim
    Replies:
    10
    Views:
    480
  5. MeekiMoo
    Replies:
    0
    Views:
    645
    MeekiMoo
    Jul 28, 2009
Loading...

Share This Page