service 'help and support' is missing

Discussion in 'Windows 64bit' started by =?Utf-8?B?Vm9sa2hhcmQgRGlzdGxlcg==?=, May 23, 2007.

  1. Running msinfo32.exe on a W2k3 R2 x64 SP2 generates an error message that
    'windows cannot open help and support because a system service is not
    running. To fix this problem, start the service named help and support'.

    Looking to the services this one is missing. How can I reinstall/activate
    this service?
    =?Utf-8?B?Vm9sa2hhcmQgRGlzdGxlcg==?=, May 23, 2007
    #1
    1. Advertising

  2. Hello,
    Try this and reply back if works of not
    :
    1. Click Start, click Run, type cmd in the Open box, and then click OK.
    2. At the command prompt, locate the following folder:
    %windir% \PCHealth\HelpCtr\Binaries
    3. At the command prompt, type the following commands, and then press
    ENTER after each command: • HelpSvc.exe /regserver /svchost netsvcs
    /RAInstall
    • HSCUpd.exe -i hscmui.cab
    • HSCUpd.exe -i hscsp_*3.cab



    Thanks,
    Darrell Gorter[MSFT]

    This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights
    --------------------
    |>Thread-Topic: service 'help and support' is missing
    |>thread-index: AcedHRRqTCHn6K58TiqjAsz+rtC7Kw==
    |>X-WBNR-Posting-Host: 207.46.19.197
    |>From: =?Utf-8?B?Vm9sa2hhcmQgRGlzdGxlcg==?=
    <>
    |>Subject: service 'help and support' is missing
    |>Date: Wed, 23 May 2007 02:31:02 -0700
    |>Lines: 6
    |>Message-ID: <>
    |>MIME-Version: 1.0
    |>Content-Type: text/plain;
    |> charset="Utf-8"
    |>Content-Transfer-Encoding: 7bit
    |>X-Newsreader: Microsoft CDO for Windows 2000
    |>Content-Class: urn:content-classes:message
    |>Importance: normal
    |>Priority: normal
    |>X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.3790.2826
    |>Newsgroups: microsoft.public.windows.64bit.general
    |>Path: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
    |>Xref: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl microsoft.public.windows.64bit.general:6807
    |>NNTP-Posting-Host: tk2msftibfm01.phx.gbl 10.40.244.149
    |>X-Tomcat-NG: microsoft.public.windows.64bit.general
    |>
    |>Running msinfo32.exe on a W2k3 R2 x64 SP2 generates an error message that
    |>'windows cannot open help and support because a system service is not
    |>running. To fix this problem, start the service named help and support'.
    |>
    |>Looking to the services this one is missing. How can I reinstall/activate
    |>this service?
    |>
    Darrell Gorter[MSFT], May 24, 2007
    #2
    1. Advertising

Want to reply to this thread or ask your own question?

It takes just 2 minutes to sign up (and it's free!). Just click the sign up button to choose a username and then you can ask your own questions on the forum.
Similar Threads
  1. =?Utf-8?B?b2dkYWQyMjM=?=

    missing dependancy service in help and supportr

    =?Utf-8?B?b2dkYWQyMjM=?=, Apr 19, 2006, in forum: Microsoft Certification
    Replies:
    0
    Views:
    411
    =?Utf-8?B?b2dkYWQyMjM=?=
    Apr 19, 2006
  2. newman

    Missing 'Help and support' service?

    newman, Jan 3, 2007, in forum: Computer Support
    Replies:
    0
    Views:
    296
    newman
    Jan 3, 2007
  3. newman

    Missing 'Help and support' service?

    newman, Jan 3, 2007, in forum: Computer Support
    Replies:
    1
    Views:
    701
  4. =?Utf-8?B?U2hpbg==?=

    missing handwriting recognition support on Japanese mode

    =?Utf-8?B?U2hpbg==?=, Oct 9, 2007, in forum: Windows 64bit
    Replies:
    0
    Views:
    452
    =?Utf-8?B?U2hpbg==?=
    Oct 9, 2007
  5. Hartmut \(Harry\) Kloppert

    Missing support for the "Beep()" in 64-bit

    Hartmut \(Harry\) Kloppert, Jul 16, 2009, in forum: Windows 64bit
    Replies:
    4
    Views:
    462
    tsperling
    Jul 17, 2009
Loading...

Share This Page