Scsi Scanner Help

Discussion in 'Hardware' started by 25glenmore, Feb 11, 2008.

  1. 25glenmore

    25glenmore

    Joined:
    Feb 11, 2008
    Messages:
    1
    Hi

    any advise may help

    I have got a Ricoh IS420 Scsi Scanner (Bell & Howell) and Adaptec AHA 2940 Scsi PCI Card. The card has installed no problem but when i attach the scanner it nevers shows up in device manager. the card has its own setup program that you get into when the computer is booting up (ctrl + A) and has a program that is suppose to scan all the ports on the card and tell you what its detected however nothing shows up ecept for the card itself. so the problem does not seem to be the scanner but the scsi card, i belive these cards are suppose to be quite good so maybe its something that im doing. i have set the scanner to id no. 2 and tried other ids but cant get it working.

    Please help if you can i have been at this for ages.

    Cheers

    :stupido:
     
    25glenmore, Feb 11, 2008
    #1
    1. Advertising

  2. 25glenmore

    MarkSatterfield

    Joined:
    Jan 26, 2008
    Messages:
    77
    Location:
    Central Florida
    Last edited: Mar 20, 2008
    MarkSatterfield, Feb 17, 2008
    #2
    1. Advertising

  3. 25glenmore

    dan.cave

    Joined:
    Feb 21, 2008
    Messages:
    6
    Hi..

    1. what SCSI LUN have you got the 2940 card set to (should be 7 iirc )

    2. what SCSI LUN is the scanner set to ? mustn't be the same as the 2940 card. usually 0, 1 or something else.

    3. when the pc boots up, does the scsi card see the scanner and recognise it as a device " Ricoh IS420 Scsi Scanner" @ LUN ID ' some number'

    IF the scsi card sees the scanner ok, then it's probably pointing towards an XP drivers issue.

    so, have you installed the adaptec 2940 driver from adaptec's website, not Windows' own driver? - the windows one probably works ok, but best make sure.

    5. can you see the scsi card in windows device manager?

    6, have you installed the drivers for the scanner from Richo's website/supplied driver cd?

    7. if all else fails, reset the scsi card to factory defaults using CTRL-A, iirc there is a menu option somewhere to do this... its ages since i played with scsi cards... lol.

    good luck.

    dan.
     
    dan.cave, Feb 21, 2008
    #3
    1. Advertising

Want to reply to this thread or ask your own question?

It takes just 2 minutes to sign up (and it's free!). Just click the sign up button to choose a username and then you can ask your own questions on the forum.
Similar Threads
  1. -->@@

    SCSI Scanner Transfer to New Machine

    -->@@, Jun 27, 2003, in forum: Computer Support
    Replies:
    4
    Views:
    598
    SgtMinor
    Jun 27, 2003
  2. Shel-hed

    Need scsi advice for scanner

    Shel-hed, Aug 5, 2005, in forum: Computer Support
    Replies:
    7
    Views:
    461
    Wormesque
    Aug 6, 2005
  3. G. Huang

    Flat Bed Scanner + Enlarger = Film Scanner?

    G. Huang, Jan 5, 2004, in forum: Digital Photography
    Replies:
    10
    Views:
    3,024
    ONiLX
    Aug 7, 2011
  4. Eddy Vortex

    Photosmart scanner SCSI question

    Eddy Vortex, Aug 26, 2004, in forum: Digital Photography
    Replies:
    11
    Views:
    1,031
    Matt Ion
    Aug 28, 2004
  5. Ernie Werbel

    SCSI Scanner not being detected

    Ernie Werbel, Mar 25, 2007, in forum: Computer Information
    Replies:
    9
    Views:
    798
    PeeCee
    Mar 28, 2007
Loading...

Share This Page