Routing Problem

Discussion in 'Cisco' started by thefudge@gmail.com, Sep 19, 2005.

  1. Guest

    First thanks in advance for any help. Here is the problem, We have all
    users set for DHCP and the default gateway is 10.X.X.1. The IP for the
    firewall is 10.X.X.2 and all internet traffic is to be routed there.

    Lately users have not been able to get out to the internet. We can
    ping the gateway but not the firewall. We can ping and access all
    resources on the network. Sometimes an ipconfig /release/renew works
    sometimes the machine needs to be rebooted. It is totally random and
    on some machines it has not done it at all. We have also experienced
    it on a server that is statically assigned.

    Please let me know what information would be helpful to trace the
    problem.

    Thanks
     
    , Sep 19, 2005
    #1
    1. Advertising

  2. aservin Guest

    I assume your default GW and your firewall are in the same subnet as
    the users. If this is true, why not to set up the firewall as default
    gateway in the DHCP?

    -as
     
    aservin, Sep 20, 2005
    #2
    1. Advertising

Want to reply to this thread or ask your own question?

It takes just 2 minutes to sign up (and it's free!). Just click the sign up button to choose a username and then you can ask your own questions on the forum.
Similar Threads
  1. Acuriensis

    Routing problem

    Acuriensis, Jul 25, 2005, in forum: Wireless Networking
    Replies:
    2
    Views:
    4,285
    gmagowan
    Jul 25, 2005
  2. Francisco Rivas

    Re: ROUTING PROBLEM

    Francisco Rivas, Jul 18, 2003, in forum: Cisco
    Replies:
    1
    Views:
    893
    Francisco Rivas
    Jul 19, 2003
  3. zher
    Replies:
    2
    Views:
    9,017
  4. joeblow
    Replies:
    3
    Views:
    1,240
    Philip D'Ath
    Mar 14, 2005
  5. Sied@r
    Replies:
    3
    Views:
    8,494
    Sied@r
    Oct 20, 2005
Loading...

Share This Page