Problems with new soundboard!!!

Discussion in 'Computer Support' started by jakob325@hotmail.com, Sep 20, 2005.

  1. Guest

    Hello!!! After having troubles with the built-in sound-card in my
    mainboard I bought the Soundblaster live 24bit soundcard.However, for
    some reason, the computer gives me error-messages saying that the
    drivers haven't been installed.

    Here's what I've done so far:
    *uninstalled the old-sound drivers and the built-soundboard in windows
    *disabled the old sound-card in the Bios
    *installed the latest drivers for my new card from Soundblasters
    homepage

    Nothing seems to help, the computer doesn't find the drivers despite
    the fact that they have been installed. The only thing I havent tried
    that I thought about is to put the new soundcard in another PCI slot.
    There doesn't seem to be any conflicts... Has anyone any solution(s)???

    My system:

    Mainboard:platiniX 2E/800 Pro-6Al
    Processor:pentium (R) 4 CPU 2.80 GHZ, 512 MB RAM
    OS:Windows XP SP2
    , Sep 20, 2005
    #1
    1. Advertising

  2. Trax Guest

    wrote:

    |>Hello!!! After having troubles with the built-in sound-card in my
    |>mainboard I bought the Soundblaster live 24bit soundcard.However, for
    |>some reason, the computer gives me error-messages saying that the
    |>drivers haven't been installed.
    |>
    |>Here's what I've done so far:
    |>*uninstalled the old-sound drivers and the built-soundboard in windows
    |>*disabled the old sound-card in the Bios
    |>*installed the latest drivers for my new card from Soundblasters
    |>homepage
    |>
    |>Nothing seems to help, the computer doesn't find the drivers despite
    |>the fact that they have been installed. The only thing I havent tried
    |>that I thought about is to put the new soundcard in another PCI slot.
    |>There doesn't seem to be any conflicts... Has anyone any solution(s)???

    Start\Run msinfo32 <enter>
    Look at the IRQ's and make sure the sound card has one and the status
    is OK.

    If not you need to fix it, somehow.

    --

    http://www.albinoblacksheep.com/flash/bunny.php
    Trax, Sep 20, 2005
    #2
    1. Advertising

  3. -Andy- Guest

    <> wrote in message
    news:...
    > Hello!!! After having troubles with the built-in sound-card in my
    > mainboard I bought the Soundblaster live 24bit soundcard.However, for
    > some reason, the computer gives me error-messages saying that the
    > drivers haven't been installed.
    >
    > Here's what I've done so far:
    > *uninstalled the old-sound drivers and the built-soundboard in windows
    > *disabled the old sound-card in the Bios
    > *installed the latest drivers for my new card from Soundblasters
    > homepage
    >
    > Nothing seems to help, the computer doesn't find the drivers despite
    > the fact that they have been installed. The only thing I havent tried
    > that I thought about is to put the new soundcard in another PCI slot.
    > There doesn't seem to be any conflicts... Has anyone any solution(s)???
    >
    > My system:
    >
    > Mainboard:platiniX 2E/800 Pro-6Al
    > Processor:pentium (R) 4 CPU 2.80 GHZ, 512 MB RAM
    > OS:Windows XP SP2


    Install the Original drivers that came on the CD with the soundcard First.
    -Andy-, Sep 20, 2005
    #3
    1. Advertising

Want to reply to this thread or ask your own question?

It takes just 2 minutes to sign up (and it's free!). Just click the sign up button to choose a username and then you can ask your own questions on the forum.
Similar Threads
  1. =?Utf-8?B?QUJTUE9QVVA=?=

    PROBLEMS WITH NETWORKING - NEW TO NETWORKING

    =?Utf-8?B?QUJTUE9QVVA=?=, Mar 22, 2005, in forum: Wireless Networking
    Replies:
    2
    Views:
    616
    =?Utf-8?B?QUJTUE9QVVA=?=
    Mar 23, 2005
  2. =?Utf-8?B?RGFu?=

    New computer, New OS, New Wireless Problem :-\

    =?Utf-8?B?RGFu?=, Jul 28, 2005, in forum: Wireless Networking
    Replies:
    3
    Views:
    586
    Malke
    Jul 31, 2005
  3. BitBucket
    Replies:
    1
    Views:
    448
    BitBucket
    Oct 17, 2003
  4. Oz

    New hard drive, new problems..

    Oz, Sep 21, 2003, in forum: Computer Support
    Replies:
    3
    Views:
    389
  5. Harold Potter

    Re: sound problems and modem problems

    Harold Potter, Dec 3, 2003, in forum: Computer Support
    Replies:
    5
    Views:
    767
    Patrick
    Dec 4, 2003
Loading...

Share This Page