PPPoE on Ethernet Help (Cisco 1800)

Discussion in 'Cisco' started by RobMarsh, Sep 18, 2006.

  1. RobMarsh

    RobMarsh Guest

    hello,

    I need help with my PPPoE on ethernet connection. I configured this
    through SDM. It tells me that I can establish a PPPoE link ok but I
    cant ping anything. Here is my config:

    I am not sure if I need a vpdn or not any help would be great



    Using 2004 out of 196600 bytes
    !
    version 12.4
    service timestamps debug datetime msec
    service timestamps log datetime msec
    no service password-encryption
    !
    hostname pmctaiwan
    !
    boot-start-marker
    boot-end-marker
    !
    no logging buffered
    enable secret 5 $1$cqaG$9LcrzbO8oI3VEcl5lrs6t0
    enable password PmC987
    !
    no aaa new-model
    !
    resource policy
    !
    !
    !
    ip cef
    !
    !
    ip name-server 139.175.150.20
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    interface FastEthernet0
    description $ETH-WAN$
    no ip address
    duplex auto
    speed auto
    pppoe enable
    pppoe-client dial-pool-number 1
    !
    interface BRI0
    no ip address
    encapsulation hdlc
    shutdown
    isdn point-to-point-setup
    !
    interface FastEthernet1
    switchport mode trunk
    !
    interface FastEthernet2
    switchport mode trunk
    !
    interface FastEthernet3
    switchport mode trunk
    !
    interface FastEthernet4
    switchport mode trunk
    !
    interface FastEthernet5
    switchport mode trunk
    !
    interface FastEthernet6
    switchport mode trunk
    !
    interface FastEthernet7
    switchport mode trunk
    !
    interface FastEthernet8
    switchport mode trunk
    !
    interface ATM0
    no ip address
    shutdown
    no atm ilmi-keepalive
    dsl operating-mode auto
    !
    interface Vlan1
    ip address 172.16.96.1 255.255.224.0
    ip nat inside
    ip virtual-reassembly
    ip tcp adjust-mss 1412
    !
    interface Dialer0
    ip address 211.74.182.77 255.255.255.0
    ip mtu 1452
    ip nat outside
    ip virtual-reassembly
    encapsulation ppp
    dialer pool 1
    dialer-group 2
    ppp authentication pap callin
    ppp pap sent-username T0298679# password 0 emax6e8x
    !
    router rip
    redistribute connected
    network 10.0.0.0
    !
    ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 211.74.182.1
    !
    !
    ip http server
    no ip http secure-server
    ip nat inside source list 1 interface Dialer0 overload
    !
    access-list 1 remark INSIDE_IF=Vlan1
    access-list 1 remark SDM_ACL Category=2
    access-list 1 permit 172.16.96.0 0.0.31.255
    dialer-list 1 protocol ip permit
    dialer-list 2 protocol ip permit
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    control-plane
    !
    !
    line con 0
    line aux 0
    line vty 0 4
    password PmC987
    login
    !
    !
    webvpn context Default_context
    ssl authenticate verify all
    !
    no inservice
    !
    end
     
    RobMarsh, Sep 18, 2006
    #1
    1. Advertising

  2. RobMarsh

    RobMarsh Guest

    Update:

    I fixed the problem. I overlooked the RIP command in my config that
    provided dynamic Routing for the from subnet.


    RobMarsh wrote:
    > hello,
    >
    > I need help with my PPPoE on ethernet connection. I configured this
    > through SDM. It tells me that I can establish a PPPoE link ok but I
    > cant ping anything. Here is my config:
    >
    > I am not sure if I need a vpdn or not any help would be great
    >
    >
    >
    > Using 2004 out of 196600 bytes
    > !
    > version 12.4
    > service timestamps debug datetime msec
    > service timestamps log datetime msec
    > no service password-encryption
    > !
    > hostname pmctaiwan
    > !
    > boot-start-marker
    > boot-end-marker
    > !
    > no logging buffered
    > enable secret 5 $1$cqaG$9LcrzbO8oI3VEcl5lrs6t0
    > enable password PmC987
    > !
    > no aaa new-model
    > !
    > resource policy
    > !
    > !
    > !
    > ip cef
    > !
    > !
    > ip name-server 139.175.150.20
    > !
    > !
    > !
    > !
    > !
    > !
    > !
    > !
    > !
    > interface FastEthernet0
    > description $ETH-WAN$
    > no ip address
    > duplex auto
    > speed auto
    > pppoe enable
    > pppoe-client dial-pool-number 1
    > !
    > interface BRI0
    > no ip address
    > encapsulation hdlc
    > shutdown
    > isdn point-to-point-setup
    > !
    > interface FastEthernet1
    > switchport mode trunk
    > !
    > interface FastEthernet2
    > switchport mode trunk
    > !
    > interface FastEthernet3
    > switchport mode trunk
    > !
    > interface FastEthernet4
    > switchport mode trunk
    > !
    > interface FastEthernet5
    > switchport mode trunk
    > !
    > interface FastEthernet6
    > switchport mode trunk
    > !
    > interface FastEthernet7
    > switchport mode trunk
    > !
    > interface FastEthernet8
    > switchport mode trunk
    > !
    > interface ATM0
    > no ip address
    > shutdown
    > no atm ilmi-keepalive
    > dsl operating-mode auto
    > !
    > interface Vlan1
    > ip address 172.16.96.1 255.255.224.0
    > ip nat inside
    > ip virtual-reassembly
    > ip tcp adjust-mss 1412
    > !
    > interface Dialer0
    > ip address 211.74.182.77 255.255.255.0
    > ip mtu 1452
    > ip nat outside
    > ip virtual-reassembly
    > encapsulation ppp
    > dialer pool 1
    > dialer-group 2
    > ppp authentication pap callin
    > ppp pap sent-username T0298679# password 0 emax6e8x
    > !
    > router rip
    > redistribute connected
    > network 10.0.0.0
    > !
    > ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 211.74.182.1
    > !
    > !
    > ip http server
    > no ip http secure-server
    > ip nat inside source list 1 interface Dialer0 overload
    > !
    > access-list 1 remark INSIDE_IF=Vlan1
    > access-list 1 remark SDM_ACL Category=2
    > access-list 1 permit 172.16.96.0 0.0.31.255
    > dialer-list 1 protocol ip permit
    > dialer-list 2 protocol ip permit
    > !
    > !
    > !
    > !
    > !
    > !
    > control-plane
    > !
    > !
    > line con 0
    > line aux 0
    > line vty 0 4
    > password PmC987
    > login
    > !
    > !
    > webvpn context Default_context
    > ssl authenticate verify all
    > !
    > no inservice
    > !
    > end
     
    RobMarsh, Sep 18, 2006
    #2
    1. Advertising

Want to reply to this thread or ask your own question?

It takes just 2 minutes to sign up (and it's free!). Just click the sign up button to choose a username and then you can ask your own questions on the forum.
Similar Threads
  1. Peter
    Replies:
    2
    Views:
    1,098
  2. John Nordien
    Replies:
    0
    Views:
    3,483
    John Nordien
    Nov 22, 2004
  3. Ciscohater
    Replies:
    25
    Views:
    5,923
    Ciscoserver
    Nov 14, 2007
  4. lga775
    Replies:
    1
    Views:
    2,182
    araishee
    Feb 18, 2010
  5. Replies:
    1
    Views:
    507
    Nick B.
    Apr 27, 2014
Loading...

Share This Page