PCChips m/b M754LMR

Discussion in 'Computer Support' started by Legendsinc, Feb 12, 2004.

  1. Legendsinc

    Legendsinc Guest

    Hi,
    Upgrading a friend's pc with above m/b to xp pro.

    Downloaded all the drivers including the onboard video which is an ali
    chipset.

    Driver seems to install ok, but when you look into the system
    properties, under unknown devices there is a video controller. When you look
    at the display properties there is a vgasave, and no sign of onboard video.
    The refresh is all very jerky. Any ideas??
     
    Legendsinc, Feb 12, 2004
    #1
    1. Advertising

  2. Legendsinc

    chip_y2kuk Guest

    "Legendsinc" <> wrote in message
    news:402b8378$0$1745$...
    > Hi,
    > Upgrading a friend's pc with above m/b to xp pro.
    >
    > Downloaded all the drivers including the onboard video which is an ali
    > chipset.
    >
    > Driver seems to install ok, but when you look into the system
    > properties, under unknown devices there is a video controller. When you

    look
    > at the display properties there is a vgasave, and no sign of onboard

    video.
    > The refresh is all very jerky. Any ideas??
    >
    >

    have you tried double clickin on the Video controller and clickin on the
    reinstall driver and following the wizard??
     
    chip_y2kuk, Feb 12, 2004
    #2
    1. Advertising

  3. Legendsinc

    Patrick Guest

    Legendsinc wrote:
    > Hi,
    > Upgrading a friend's pc with above m/b to xp pro.
    >
    > Downloaded all the drivers including the onboard video which is
    > an ali chipset.
    >
    > Driver seems to install ok, but when you look into the system
    > properties, under unknown devices there is a video controller. When
    > you look at the display properties there is a vgasave, and no sign of
    > onboard video. The refresh is all very jerky. Any ideas??


    Did you get the drivers from; http://www.pcchips.com.tw

    The suffix you give (LMR) seems to be incorrect, please see 'News' tab half
    way down !
    [Model Name Defining Rule (07/03/2002)]

    At 'Drivers' tab thiere are two sub-options; 'VGA card' or PIII
    At ('Drivers' tab, 'VGA Card') thiere are various models of VGA-Cards, one
    of which has a specific driver for XP
    At ('Drivers' tab, 'PIII') thiere are AGP drivers for the MoBo (note
    versions)
     
    Patrick, Feb 12, 2004
    #3
  4. Legendsinc

    Patrick Guest

    Patrick wrote:
    > Legendsinc wrote:
    >> Hi,
    >> Upgrading a friend's pc with above m/b to xp pro.
    >>
    >> Downloaded all the drivers including the onboard video which is
    >> an ali chipset.
    >>
    >> Driver seems to install ok, but when you look into the system
    >> properties, under unknown devices there is a video controller. When
    >> you look at the display properties there is a vgasave, and no sign of
    >> onboard video. The refresh is all very jerky. Any ideas??

    >
    > Did you get the drivers from; http://www.pcchips.com.tw
    >
    > The suffix you give (LMR) seems to be incorrect, please see 'News'
    > tab half way down !
    > [Model Name Defining Rule (07/03/2002)]


    Said (LMR) is however mentioned in manuals !

    >
    > At 'Drivers' tab thiere are two sub-options; 'VGA card' or PIII
    > At ('Drivers' tab, 'VGA Card') thiere are various models of
    > VGA-Cards, one of which has a specific driver for XP
    > At ('Drivers' tab, 'PIII') thiere are AGP drivers for the MoBo (note
    > versions)


    There appear to be two user-manual available;
    http://www.pcchips.com.tw/manual/manual.asp?module_id=1,5,7

    M754LT V3.x 754+s33-4[v3.3] file="754+s33-4.zip"
    This manual shows to have a 3-PCI-slots and 1-ISA-slot

    M754L V1.x 754s13eb[v1.3e] file="754s13eb.zip"
    This manual shows to have only 3-PCI-slots


    Both of these manuals say that thiere is AGP-support but show no AGP-slot on
    the board, therefore it must be that the onboard-video-output must be AGP.
    Said thus explaining, why thiere is only an AGP-driver available at
    PCChips-site (but no VGA-driver).
     
    Patrick, Feb 12, 2004
    #4
  5. Legendsinc wrote:

    > Hi,
    > Upgrading a friend's pc with above m/b to xp pro.
    >
    > Downloaded all the drivers including the onboard video which is an ali
    > chipset.
    >
    > Driver seems to install ok, but when you look into the system
    > properties, under unknown devices there is a video controller. When you
    > look at the display properties there is a vgasave, and no sign of onboard
    > video. The refresh is all very jerky. Any ideas??


    Yup. Get thee to a computer store immediately and buy another motherboard.
    PC Chips are THE WORST MOTHERBOARDS IN EXISTENCE.

    --
    Gary G. Taylor * Rialto, CA
    gary at donavan dot org / http:// geetee dot donavan dot org
    "The two most abundant things in the universe
    are hydrogen and stupidity." --Harlan Ellison
     
    Gary G. Taylor, Feb 13, 2004
    #5
    1. Advertising

Want to reply to this thread or ask your own question?

It takes just 2 minutes to sign up (and it's free!). Just click the sign up button to choose a username and then you can ask your own questions on the forum.
Similar Threads
  1. Silverstrand

    PCChips M861G v1.6a Motherboard Review

    Silverstrand, Feb 9, 2006, in forum: Front Page News
    Replies:
    0
    Views:
    821
    Silverstrand
    Feb 9, 2006
  2. William

    PCChips M848A CD/DVD boot problem

    William, May 29, 2008, in forum: Computer Information
    Replies:
    11
    Views:
    2,394
    Baron
    Jun 7, 2008
Loading...

Share This Page