old MN-700 working fine but now want to add (any) encryption

Discussion in 'Wireless Networking' started by malibu1164, Feb 2, 2010.

  1. malibu1164

    malibu1164 Guest

    Trusty old MN_700 802.11 b/g wireless router is working fine with my 3 WinXP
    laptops but without any encryption.
    I will now like to add WEP or WPA or WPA2 encryption. Can I do this without
    resetting and starting from scratch? Or should I remove everything and start
    fresh?
    The router is connected to a cable-modem and (assuming) a non-static IP.
    Cable company won't help as they want me to rent a router from them.
    malibu1164, Feb 2, 2010
    #1
    1. Advertising

  2. malibu1164

    Lem Guest

    malibu1164 wrote:
    > Trusty old MN_700 802.11 b/g wireless router is working fine with my 3 WinXP
    > laptops but without any encryption.
    > I will now like to add WEP or WPA or WPA2 encryption. Can I do this without
    > resetting and starting from scratch? Or should I remove everything and start
    > fresh?
    > The router is connected to a cable-modem and (assuming) a non-static IP.
    > Cable company won't help as they want me to rent a router from them.


    This is too old to support WPA2, but you should be able to configure WPA
    using the "Base Station Management Tool."

    http://download.microsoft.com/downl...67/mn700_base_station_configuration_guide.pdf
    http://download.microsoft.com/downl...9-4641-aa6f-1548391e0967/mn700_usersguide.pdf


    --
    Lem

    Apollo 11 - 40 years ago:
    http://www.nasa.gov/mission_pages/apollo/40th/index.html
    Lem, Feb 2, 2010
    #2
    1. Advertising

Want to reply to this thread or ask your own question?

It takes just 2 minutes to sign up (and it's free!). Just click the sign up button to choose a username and then you can ask your own questions on the forum.
Similar Threads
  1. jeff
    Replies:
    7
    Views:
    2,039
    old jon
    May 8, 2005
  2. Ulisse
    Replies:
    1
    Views:
    2,726
    Michael-NC
    Nov 8, 2003
  3. Richard  Bondi
    Replies:
    0
    Views:
    387
    Richard Bondi
    Jan 11, 2005
  4. Andrew Mowat
    Replies:
    0
    Views:
    559
    Andrew Mowat
    Sep 14, 2004
  5. Matthew Long

    150 kb/s - But Mario kart working fine!!!!

    Matthew Long, Apr 22, 2008, in forum: Computer Support
    Replies:
    2
    Views:
    742
Loading...

Share This Page