Missing Computer Browser from Services in Computer management

Discussion in 'Wireless Networking' started by =?Utf-8?B?Q2hyaXNzeSBN?=, Dec 17, 2005.

  1. I am unable to get one of my three networked computers to see the workgroup
    other computers. It accesses the internet but not the computers, the other
    computers can access shared follders on it though. On further investigation
    I find that it is missing the Computer Browser in the My Comupter, Manage,
    Services and Applications, Services folder.

    I have searched but cannot find how to "install" or recover this service to
    the list. Can anyone help with suggestions as to how to recover this without
    a complete system reload? I have installed all windows components through
    add remove programmes, windows components. Rebooted, but all to no avail.
    Anyone help?
    =?Utf-8?B?Q2hyaXNzeSBN?=, Dec 17, 2005
    #1
    1. Advertising

  2. Run sfc /scannow in run dialog box

    "Chrissy M" <> wrote in message
    news:...
    >I am unable to get one of my three networked computers to see the workgroup
    > other computers. It accesses the internet but not the computers, the
    > other
    > computers can access shared follders on it though. On further
    > investigation
    > I find that it is missing the Computer Browser in the My Comupter, Manage,
    > Services and Applications, Services folder.
    >
    > I have searched but cannot find how to "install" or recover this service
    > to
    > the list. Can anyone help with suggestions as to how to recover this
    > without
    > a complete system reload? I have installed all windows components through
    > add remove programmes, windows components. Rebooted, but all to no avail.
    > Anyone help?
    >
    >
    Simas Kvilius, Dec 18, 2005
    #2
    1. Advertising

  3. Done but it has made no difference, any other thoughts please?

    "Simas Kvilius" wrote:

    > Run sfc /scannow in run dialog box
    >
    > "Chrissy M" <> wrote in message
    > news:...
    > >I am unable to get one of my three networked computers to see the workgroup
    > > other computers. It accesses the internet but not the computers, the
    > > other
    > > computers can access shared follders on it though. On further
    > > investigation
    > > I find that it is missing the Computer Browser in the My Comupter, Manage,
    > > Services and Applications, Services folder.
    > >
    > > I have searched but cannot find how to "install" or recover this service
    > > to
    > > the list. Can anyone help with suggestions as to how to recover this
    > > without
    > > a complete system reload? I have installed all windows components through
    > > add remove programmes, windows components. Rebooted, but all to no avail.
    > > Anyone help?
    > >
    > >

    >
    >
    >
    =?Utf-8?B?Q2hyaXNzeSBN?=, Dec 19, 2005
    #3
  4. Thank you for your help, I have just checked settings between computers and
    realised that Cklinet for Microsoft Networks was not installed. I have
    installed it and hey presto! All working fine now.




    "Chrissy M" wrote:

    > Done but it has made no difference, any other thoughts please?
    >
    > "Simas Kvilius" wrote:
    >
    > > Run sfc /scannow in run dialog bo
    > >
    > > "Chrissy M" <> wrote in message
    > > news:...
    > > >I am unable to get one of my three networked computers to see the workgroup
    > > > other computers. It accesses the internet but not the computers, the
    > > > other
    > > > computers can access shared follders on it though. On further
    > > > investigation
    > > > I find that it is missing the Computer Browser in the My Comupter, Manage,
    > > > Services and Applications, Services folder.
    > > >
    > > > I have searched but cannot find how to "install" or recover this service
    > > > to
    > > > the list. Can anyone help with suggestions as to how to recover this
    > > > without
    > > > a complete system reload? I have installed all windows components through
    > > > add remove programmes, windows components. Rebooted, but all to no avail.
    > > > Anyone help?
    > > >
    > > >

    > >
    > >
    > >
    =?Utf-8?B?Q2hyaXNzeSBN?=, Dec 19, 2005
    #4
    1. Advertising

Want to reply to this thread or ask your own question?

It takes just 2 minutes to sign up (and it's free!). Just click the sign up button to choose a username and then you can ask your own questions on the forum.
Similar Threads
  1. Martin Bilgrav
    Replies:
    1
    Views:
    973
    Martin Bilgrav
    Dec 20, 2003
  2. Szymi
    Replies:
    0
    Views:
    599
    Szymi
    Nov 3, 2003
  3. lbbss
    Replies:
    0
    Views:
    486
    lbbss
    Dec 25, 2006
  4. =?Utf-8?B?TGltZXkgbGFk?=

    Missing Administrative Tools /Computer Management /Storage are mis

    =?Utf-8?B?TGltZXkgbGFk?=, May 5, 2006, in forum: Windows 64bit
    Replies:
    5
    Views:
    2,412
    =?Utf-8?B?TGltZXkgbGFk?=
    May 8, 2006
  5. maruffaiz
    Replies:
    0
    Views:
    894
    maruffaiz
    Dec 11, 2012
Loading...

Share This Page