Microsoft updates "corrupts" install - continuously reboots

Discussion in 'Windows 64bit' started by =?Utf-8?B?dHJhcHBlcjE5NTBAaG90bWFpbC5jb20=?=, Dec 12, 2006.

  1. Installed WS2003 Enterprise x64 evaluation on sata drive with no problems.
    Appears to work fine untill I run Windows Updates. After installing updates
    & re-booting, the system will not completely boot - it just passes the splash
    screen, then reboots before the login screen appears & remains in this loop.
    Any suggestions as to what might resolve this issue would be greatly
    appreciated!
    =?Utf-8?B?dHJhcHBlcjE5NTBAaG90bWFpbC5jb20=?=, Dec 12, 2006
    #1
    1. Advertising

  2. =?Utf-8?B?dHJhcHBlcjE5NTBAaG90bWFpbC5jb20=?=

    Dshai Guest

    When you ran updates were there any driver updates included? Some hardware,
    video in particular, is real picky about the drivers used, I once had a
    Gainward video card with the Nvidia chipset, the Nvidia upgrades could not
    be used, it would do precisely what you've described until the Gainward
    drivers were restored.

    Dshai

    "" <>
    wrote in message news:...
    > Installed WS2003 Enterprise x64 evaluation on sata drive with no problems.
    > Appears to work fine untill I run Windows Updates. After installing
    > updates
    > & re-booting, the system will not completely boot - it just passes the
    > splash
    > screen, then reboots before the login screen appears & remains in this
    > loop.
    > Any suggestions as to what might resolve this issue would be greatly
    > appreciated!
    Dshai, Dec 12, 2006
    #2
    1. Advertising

  3. The problem download was either KB896424 or KB896428 (I believe it was
    K8896428 though I'm not sure). I didn't attempt to install any of the
    drivers (3) listed

    "Dshai" wrote:

    > When you ran updates were there any driver updates included? Some hardware,
    > video in particular, is real picky about the drivers used, I once had a
    > Gainward video card with the Nvidia chipset, the Nvidia upgrades could not
    > be used, it would do precisely what you've described until the Gainward
    > drivers were restored.
    >
    > Dshai
    >
    > "" <>
    > wrote in message news:...
    > > Installed WS2003 Enterprise x64 evaluation on sata drive with no problems.
    > > Appears to work fine untill I run Windows Updates. After installing
    > > updates
    > > & re-booting, the system will not completely boot - it just passes the
    > > splash
    > > screen, then reboots before the login screen appears & remains in this
    > > loop.
    > > Any suggestions as to what might resolve this issue would be greatly
    > > appreciated!

    >
    >
    >
    =?Utf-8?B?dHJhcHBlcjE5NTBAaG90bWFpbC5jb20=?=, Dec 15, 2006
    #3
  4. =?Utf-8?B?dHJhcHBlcjE5NTBAaG90bWFpbC5jb20=?=

    Dshai Guest

    I would suggest F8 during boot and choosing last known good configuration,
    this may work since by your description of the problem the system hasn't had
    a successful boot since you updated it.

    Dshai

    "" <>
    wrote in message news:...
    > The problem download was either KB896424 or KB896428 (I believe it was
    > K8896428 though I'm not sure). I didn't attempt to install any of the
    > drivers (3) listed
    >
    > "Dshai" wrote:
    >
    >> When you ran updates were there any driver updates included? Some
    >> hardware,
    >> video in particular, is real picky about the drivers used, I once had a
    >> Gainward video card with the Nvidia chipset, the Nvidia upgrades could
    >> not
    >> be used, it would do precisely what you've described until the Gainward
    >> drivers were restored.
    >>
    >> Dshai
    >>
    >> ""
    >> <>
    >> wrote in message
    >> news:...
    >> > Installed WS2003 Enterprise x64 evaluation on sata drive with no
    >> > problems.
    >> > Appears to work fine untill I run Windows Updates. After installing
    >> > updates
    >> > & re-booting, the system will not completely boot - it just passes the
    >> > splash
    >> > screen, then reboots before the login screen appears & remains in this
    >> > loop.
    >> > Any suggestions as to what might resolve this issue would be greatly
    >> > appreciated!

    >>
    >>
    >>
    Dshai, Dec 15, 2006
    #4
  5. =?Utf-8?B?dHJhcHBlcjE5NTBAaG90bWFpbC5jb20=?=

    John Barnes Guest

    Have you tried Safe mode. If that would work, it would point to drivers,
    but you could uninstall the updates you suspect. Worth a try.

    "" <>
    wrote in message news:...
    > The problem download was either KB896424 or KB896428 (I believe it was
    > K8896428 though I'm not sure). I didn't attempt to install any of the
    > drivers (3) listed
    >
    > "Dshai" wrote:
    >
    >> When you ran updates were there any driver updates included? Some
    >> hardware,
    >> video in particular, is real picky about the drivers used, I once had a
    >> Gainward video card with the Nvidia chipset, the Nvidia upgrades could
    >> not
    >> be used, it would do precisely what you've described until the Gainward
    >> drivers were restored.
    >>
    >> Dshai
    >>
    >> ""
    >> <>
    >> wrote in message
    >> news:...
    >> > Installed WS2003 Enterprise x64 evaluation on sata drive with no
    >> > problems.
    >> > Appears to work fine untill I run Windows Updates. After installing
    >> > updates
    >> > & re-booting, the system will not completely boot - it just passes the
    >> > splash
    >> > screen, then reboots before the login screen appears & remains in this
    >> > loop.
    >> > Any suggestions as to what might resolve this issue would be greatly
    >> > appreciated!

    >>
    >>
    >>
    John Barnes, Dec 15, 2006
    #5
    1. Advertising

Want to reply to this thread or ask your own question?

It takes just 2 minutes to sign up (and it's free!). Just click the sign up button to choose a username and then you can ask your own questions on the forum.
Similar Threads
  1. Crystal-Gaye Young

    Installing new program Corrupts Win95 system files!! .. Help!!

    Crystal-Gaye Young, Aug 9, 2003, in forum: Computer Support
    Replies:
    1
    Views:
    476
    °Mike°
    Aug 9, 2003
  2. Y Korer

    Microsoft Word - corrupts after a Save

    Y Korer, Nov 7, 2003, in forum: Computer Support
    Replies:
    3
    Views:
    454
  3. Aslam Javed

    Computer reboots continuously

    Aslam Javed, Dec 16, 2004, in forum: Computer Support
    Replies:
    3
    Views:
    5,359
    °Mike°
    Dec 16, 2004
  4. dennis

    pwer off corrupts boot disk (pavilion xt938)

    dennis, Apr 17, 2004, in forum: Computer Information
    Replies:
    4
    Views:
    907
    dennis
    Apr 18, 2004
  5. Alfred Molon

    Vixta automatically corrupts images?

    Alfred Molon, Feb 2, 2007, in forum: Digital Photography
    Replies:
    166
    Views:
    2,469
    J. Clarke
    Feb 16, 2007
Loading...

Share This Page