! help with Cisco 837 ADSL Router

Discussion in 'Cisco' started by HUDSON, Mar 30, 2006.

  1. HUDSON

    HUDSON Guest

    I have a Cisco 837 ADSL Router, I have checked the relevant interfaces and they are all up, but i still cannot get access to the internet, here is my config;

    Any help gratefully received :)

    Thanks
    Hudson

    Building configuration...

    Current configuration : 1823 bytes
    !
    version 12.3
    service nagle
    no service pad
    service timestamps debug uptime
    service timestamps
    no service password-encryption
    !
    hostname Router
    !
    boot-start-marker
    boot-end-marker
    !
    logging buffered 16364 debugging
    !
    no aaa new-model
    ip subnet-zero
    !
    !
    ip tcp path-mtu-discovery
    ip tftp source-interface Dialer0
    ip name-server (my isp dns server1)
    ip name-server (my isp dns server2)
    ip audit notify log
    ip audit po max-events 100
    ip ssh break-string
    no ftp-server write-enable
    no scripting tcl init
    no scripting tcl encdir
    !
    !
    !
    no crypto isakmp enable
    !
    !
    !
    !
    interface Ethernet0
    ip address 10.10.10.1 255.255.255.0
    hold-queue 1
    !
    interface ATM0
    mtu 1464
    no ip address
    no atm ilmi-keepalive
    pvc 0/38
    encapsulation aal5mux ppp dialer
    dialer pool-member 1
    !
    dsl operating-mode auto
    !
    interface FastEthernet1
    no ip address
    duplex auto
    speed auto
    !
    interface FastEthernet2
    no ip address
    duplex auto
    speed auto
    !
    interface FastEthernet3
    no ip address
    duplex auto
    speed auto
    !
    interface FastEthernet4
    no ip address
    duplex auto
    speed auto
    !
    interface Dialer0
    mtu 1464
    ip address (my static ip) 255.255.255.0
    encapsulation ppp
    ip tcp adjust-mss 1420
    dialer pool 1
    keepalive 5
    ppp authentication chap callin
    ppp chap hostname (my username)
    ppp chap password 0 (my password)
    !
    ip classless
    ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 Dialer0
    no ip http server
    no ip http secure-server
    !
    !
    dialer-list 1 protocol ip permit
    !
    control-plane
    !
    !
    line con 0
    exec-timeout 15 0
    password (my password)
    login
    no modem enable
    transport preferred all
    transport output all
    stopbits 1
    line aux 0
    transport preferred all
    transport output all
    line vty 0 4
    exec-timeout 15 0
    password (my password)
    login
    transport preferred all
    transport input all
    transport output all
    !
    scheduler max-task-time 5000
    !
    end




    --------------= Posted using GrabIt =----------------
    ------= Binary Usenet downloading made easy =---------
    -= Get GrabIt for free from http://www.shemes.com/ =-
     
    HUDSON, Mar 30, 2006
    #1
    1. Advertising

  2. HUDSON

    Merv Guest

    try

    conf t
    int dialer 0
    dialer-group 1
    exit
     
    Merv, Mar 30, 2006
    #2
    1. Advertising

  3. HUDSON

    Mark Hodge Guest

    I tried that and it made no difference, I sill cant connect any help would
    be gratefully received.

    Thanks,
    Mark

    "Merv" <> wrote in message
    news:...
    > try
    >
    > conf t
    > int dialer 0
    > dialer-group 1
    > exit
    >
     
    Mark Hodge, Apr 3, 2006
    #3
  4. HUDSON

    Merv Guest

    Merv, Apr 3, 2006
    #4
  5. HUDSON

    Martin Kayes Guest

    You need to configure 'nat inside' on E0 and 'nat outside' on your dialer
    interface. Then configure a ip nat statement, in it's most basic for it
    will be something like this:

    interface Ethernet0
    ip nat inside
    !
    interface Dialer0
    ip nat outside
    !
    ip nat inside source list 100 interface Dialer0 overload
    !
    access-list 100 permit ip any any


    Regards,

    Martin

    "HUDSON" <> wrote in message
    news:...
    >I have a Cisco 837 ADSL Router, I have checked the relevant interfaces and
    >they are all up, but i still cannot get access to the internet, here is my
    >config;
    >
    > Any help gratefully received :)
    >
    > Thanks
    > Hudson
    >
    > Building configuration...
    >
    > Current configuration : 1823 bytes
    > !
    > version 12.3
    > service nagle
    > no service pad
    > service timestamps debug uptime
    > service timestamps
    > no service password-encryption
    > !
    > hostname Router
    > !
    > boot-start-marker
    > boot-end-marker
    > !
    > logging buffered 16364 debugging
    > !
    > no aaa new-model
    > ip subnet-zero
    > !
    > !
    > ip tcp path-mtu-discovery
    > ip tftp source-interface Dialer0
    > ip name-server (my isp dns server1)
    > ip name-server (my isp dns server2)
    > ip audit notify log
    > ip audit po max-events 100
    > ip ssh break-string
    > no ftp-server write-enable
    > no scripting tcl init
    > no scripting tcl encdir
    > !
    > !
    > !
    > no crypto isakmp enable
    > !
    > !
    > !
    > !
    > interface Ethernet0
    > ip address 10.10.10.1 255.255.255.0
    > hold-queue 1
    > !
    > interface ATM0
    > mtu 1464
    > no ip address
    > no atm ilmi-keepalive
    > pvc 0/38
    > encapsulation aal5mux ppp dialer
    > dialer pool-member 1
    > !
    > dsl operating-mode auto
    > !
    > interface FastEthernet1
    > no ip address
    > duplex auto
    > speed auto
    > !
    > interface FastEthernet2
    > no ip address
    > duplex auto
    > speed auto
    > !
    > interface FastEthernet3
    > no ip address
    > duplex auto
    > speed auto
    > !
    > interface FastEthernet4
    > no ip address
    > duplex auto
    > speed auto
    > !
    > interface Dialer0
    > mtu 1464
    > ip address (my static ip) 255.255.255.0
    > encapsulation ppp
    > ip tcp adjust-mss 1420
    > dialer pool 1
    > keepalive 5
    > ppp authentication chap callin
    > ppp chap hostname (my username)
    > ppp chap password 0 (my password)
    > !
    > ip classless
    > ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 Dialer0
    > no ip http server
    > no ip http secure-server
    > !
    > !
    > dialer-list 1 protocol ip permit
    > !
    > control-plane
    > !
    > !
    > line con 0
    > exec-timeout 15 0
    > password (my password)
    > login
    > no modem enable
    > transport preferred all
    > transport output all
    > stopbits 1
    > line aux 0
    > transport preferred all
    > transport output all
    > line vty 0 4
    > exec-timeout 15 0
    > password (my password)
    > login
    > transport preferred all
    > transport input all
    > transport output all
    > !
    > scheduler max-task-time 5000
    > !
    > end
    >
    >
    >
    >
    > --------------= Posted using GrabIt =----------------
    > ------= Binary Usenet downloading made easy =---------
    > -= Get GrabIt for free from http://www.shemes.com/ =-
    >
     
    Martin Kayes, Apr 4, 2006
    #5
    1. Advertising

Want to reply to this thread or ask your own question?

It takes just 2 minutes to sign up (and it's free!). Just click the sign up button to choose a username and then you can ask your own questions on the forum.
Similar Threads
  1. Suppa Lamah
    Replies:
    8
    Views:
    1,630
  2. Mirko
    Replies:
    1
    Views:
    1,701
    Mirko
    Jul 27, 2004
  3. Replies:
    4
    Views:
    4,167
  4. azzaams

    Cisco 837 ADSL router configuration help needed!!

    azzaams, Sep 8, 2007, in forum: General Computer Support
    Replies:
    2
    Views:
    1,660
    azzaams
    Sep 9, 2007
  5. Jason
    Replies:
    3
    Views:
    2,055
    Jason
    Dec 21, 2008
Loading...

Share This Page