Having problem with ATI Radeon 9600 Pro

Discussion in 'Computer Support' started by Sonic, Dec 24, 2003.

  1. Sonic

    Sonic Guest

    I have a really annoying problem with my video card. I do everything that the manual says. I first install the AGP drivers, then I install the video drivers included in the disc, and then I restart, but whenever I start up Windows (all versions), it starts flickering. This problem is also apparent whenever I look into "properties" under "display settings." The best part is that the company I ordered it from (pc-beyond.com) all of a sudden disappeared, so I can't contact them for tech support and ATI doesn't know what the hell is going on either. The video card was working fine too until I formatted my computer because it had stuff I didn't want. Something that may help is the fact that my motherboard BIOS once told me to check the monitor chip in the BIOS menu, even though I didn't change anything and was still able to proceed as normal. Here's my specs:
    Monitor: ViewSonic 4E
    Sound card: Sound Blaster Live! 5.1
    Processor: AMD Athlon XP 2600+ 2.07 GHz
    Motherboard: Asus A7V8X-X
    Any help is appreciated. Thanks in advance!
     
    Sonic, Dec 24, 2003
    #1
    1. Advertising

  2. Sonic

    Unk Guest

    On Wed, 24 Dec 2003 03:54:01 GMT, "Sonic" <> wrote:

    >I have a really annoying problem with my video card. I do everything that the manual says. I first install the AGP drivers, then I install the video drivers included in the disc, and then I restart, but whenever I start up Windows (all versions), it starts flickering. This problem is also apparent whenever I look into "properties" under "display settings." The best part is that the company I ordered it from (pc-beyond.com) all of a sudden disappeared, so I can't contact them for tech support and ATI doesn't know what the hell is going on either. The video card was working fine too until I formatted my computer because it had stuff I didn't want. Something that may help is the fact that my motherboard BIOS once told me to check the monitor chip in the BIOS menu, even though I didn't change anything and was still able to proceed as normal. Here's my specs:
    >Monitor: ViewSonic 4E
    >Sound card: Sound Blaster Live! 5.1
    >Processor: AMD Athlon XP 2600+ 2.07 GHz
    >Motherboard: Asus A7V8X-X
    >Any help is appreciated. Thanks in advance!



    Change the screen refresh rate.
    Right-click the desktop, Properties, Settings, Advanced Button, Monitor Tab.
     
    Unk, Dec 24, 2003
    #2
    1. Advertising

Want to reply to this thread or ask your own question?

It takes just 2 minutes to sign up (and it's free!). Just click the sign up button to choose a username and then you can ask your own questions on the forum.
Similar Threads
  1. Gilligan Monger

    VIVO quality on Radeon 9200 Vs 9600

    Gilligan Monger, Jul 21, 2003, in forum: Computer Support
    Replies:
    1
    Views:
    1,965
    Ieuan Adams
    Jul 21, 2003
  2. Jinx0940

    Radeon 9600 pro problems

    Jinx0940, May 24, 2004, in forum: Computer Support
    Replies:
    1
    Views:
    562
    Paul Mathias
    May 25, 2004
  3. Annie M.

    ATI Radeon 9600 series question

    Annie M., Aug 8, 2004, in forum: Computer Support
    Replies:
    7
    Views:
    649
    Dr. Harvie Wahl-Banghor
    Aug 9, 2004
  4. Daniel

    Radeon 9600 Pro: gpu & memory speed

    Daniel, Oct 24, 2004, in forum: NZ Computing
    Replies:
    0
    Views:
    447
    Daniel
    Oct 24, 2004
  5. GraB
    Replies:
    4
    Views:
    596
    Rob J
    Jul 23, 2005
Loading...

Share This Page