getting ios for cisco 831 from another router

Discussion in 'Cisco' started by cadbury, Sep 5, 2006.

  1. cadbury

    cadbury

    Joined:
    Sep 5, 2006
    Messages:
    2
    Hi all,

    here is my problem :
    i have one cisco 831, i made a mistake and "erase flash"
    all i get now is a rommon prompt
    i figured out (to late) i erased the IOS

    but i have several other cisco 831.

    my question is :
    can I, and how, get the ios image from another cisco 831 and put it back in the first one.

    (sorry for the style and my english, i'm french)
    cadbury, Sep 5, 2006
    #1
    1. Advertising

  2. cadbury

    cristi27

    Joined:
    Sep 4, 2006
    Messages:
    4
    Ok..
    You should do this:
    - turn on one of the other 831 routers (let's name it Router "B" (backup :) ) )
    - connect to Router B console with a serial console cable
    - connect your computer (with a straight cable) to one of the 2 Eth interfaces of the Router B (you can choose Eth1, it's the single Eth port near console port (to the right - watching the router from behind)
    - set an IP on the Router B's interface (Eth1), let's say 172.16.1.1/24
    - set 172.16.1.2/24 on your computer's network interface.
    - on your computer run a TFTP Server program (like SolarWinds for ex)
    - on Router B type this:
    copy flash: tftp: [enter]
    and you will be prompted to choose the Router Image as a source file, then you must specify the IP for the TFTP server (172.16.1.2), and then the destination file name (default is the same name as the source file). After that the router B will copy the ios image to the tftp server (on your computer you will have a folder named "TFTP-Root" or something like that, when you will have the ios file copied from Router B (ex for 831 ios file : c831-k9o3y6-mz.123-2.XE4.bin).
    Now that you have the IOS file, you must copy it to your 831 router that need it :), so:
    - disconnect the Router B
    - connect the 831 Router (the one with the "problem" :) ).
    - follow the steps mentioned here:
    http://www.cisco.com/en/US/products...figuration_guide_chapter09186a0080118d19.html
    Good luck
    cristi27, Sep 6, 2006
    #2
    1. Advertising

  3. cadbury

    cadbury

    Joined:
    Sep 5, 2006
    Messages:
    2
    it worked perfectly after a little workaround
    i first tried xmodem but it is really REALLY slow :)

    thanks
    cadbury, Sep 6, 2006
    #3
    1. Advertising

Want to reply to this thread or ask your own question?

It takes just 2 minutes to sign up (and it's free!). Just click the sign up button to choose a username and then you can ask your own questions on the forum.
Similar Threads
  1. Jimmyzshack
    Replies:
    1
    Views:
    525
    Claude LeFort
    Nov 19, 2003
  2. Mirek
    Replies:
    1
    Views:
    7,207
    Alan Strassberg
    Jan 18, 2004
  3. Radley

    Help with IOS- 831 Router

    Radley, Jan 23, 2005, in forum: Cisco
    Replies:
    1
    Views:
    391
    merv.hrabi@rogers.com
    Jan 23, 2005
  4. Yajesh Shanker
    Replies:
    7
    Views:
    2,693
    Trendkill
    Mar 29, 2007
  5. Giuen
    Replies:
    0
    Views:
    875
    Giuen
    Sep 12, 2008
Loading...

Share This Page