Did my wireless card just crap out?

Discussion in 'Wireless Networking' started by =?Utf-8?B?b3BlcmFmbHV0ZQ==?=, Nov 3, 2007.

  1. Okay, seemingly randomly, my computer no longer sees any wireless networks
    whatsoever. (which stinks, since I don't even have a landline) ditto if I
    turn off the firewall. The only thing that happened last night was a java
    update, but I can't imagine how that would have changed things. At least my
    corner cafe has ethernet ports.

    This has happened before but never for more than an hour, and I always
    figured it was some sort of interference... but it's been 24 hours now.

    I'm guessing my wireless card has crapped out?
    XP Pro SP2
    Pro/Wireless LAN 2100 3A Mini PCI adapter
     
    =?Utf-8?B?b3BlcmFmbHV0ZQ==?=, Nov 3, 2007
    #1
    1. Advertising

  2. =?Utf-8?B?b3BlcmFmbHV0ZQ==?=

    Barb Bowman Guest

    if you think it was the java update, uninstall it /use system
    restore to a point before the update. What happens?

    Does the device show in device manager?
    did it get turned off? disabled?

    posting the text output of ipconfig /all might be helpful.

    On Fri, 2 Nov 2007 20:54:00 -0700, operaflute
    <> wrote:

    >Okay, seemingly randomly, my computer no longer sees any wireless networks
    >whatsoever. (which stinks, since I don't even have a landline) ditto if I
    >turn off the firewall. The only thing that happened last night was a java
    >update, but I can't imagine how that would have changed things. At least my
    >corner cafe has ethernet ports.
    >
    >This has happened before but never for more than an hour, and I always
    >figured it was some sort of interference... but it's been 24 hours now.
    >
    >I'm guessing my wireless card has crapped out?
    >XP Pro SP2
    >Pro/Wireless LAN 2100 3A Mini PCI adapter

    --

    Barb Bowman
    MS Windows-MVP
    http://www.microsoft.com/windowsxp/expertzone/meetexperts/bowman.mspx
    http://blogs.digitalmediaphile.com/barb/
     
    Barb Bowman, Nov 3, 2007
    #2
    1. Advertising

  3. Device does show up and is enabled.
    Have tried restore yet, but will do so. (I doubt it could be java)
    Hmm - when I try ipconfig, the window pops up for less than a second and
    then disappears.

    "Barb Bowman" wrote:

    > if you think it was the java update, uninstall it /use system
    > restore to a point before the update. What happens?
    >
    > Does the device show in device manager?
    > did it get turned off? disabled?
    >
    > posting the text output of ipconfig /all might be helpful.
    >
    >
     
    =?Utf-8?B?b3BlcmFmbHV0ZQ==?=, Nov 3, 2007
    #3
  4. =?Utf-8?B?b3BlcmFmbHV0ZQ==?=

    Barb Bowman Guest

    you need to open a cmd prompt (don't run from the start menu)

    On Sat, 3 Nov 2007 07:11:00 -0700, operaflute
    <> wrote:

    >Device does show up and is enabled.
    >Have tried restore yet, but will do so. (I doubt it could be java)
    >Hmm - when I try ipconfig, the window pops up for less than a second and
    >then disappears.
    >
    >"Barb Bowman" wrote:
    >
    >> if you think it was the java update, uninstall it /use system
    >> restore to a point before the update. What happens?
    >>
    >> Does the device show in device manager?
    >> did it get turned off? disabled?
    >>
    >> posting the text output of ipconfig /all might be helpful.
    >>
    >>

    --

    Barb Bowman
    MS Windows-MVP
    http://www.microsoft.com/windowsxp/expertzone/meetexperts/bowman.mspx
    http://blogs.digitalmediaphile.com/barb/
     
    Barb Bowman, Nov 3, 2007
    #4
  5. Okay, I got home from work today, turned on the machine and it works fine.
    What's UP WITH THAT?? I didn't system restore, didn't do a thing since my
    last post.

    Here's the ipconfig as requested:

    C:\Documents and Settings\Paula>ipconfig /all

    Windows IP Configuration

    Host Name . . . . . . . . . . . . : DELL
    Primary Dns Suffix . . . . . . . :
    Node Type . . . . . . . . . . . . : Mixed
    IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
    WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
    DNS Suffix Search List. . . . . . : domain.actdsltmp

    Ethernet adapter Local Area Connection:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Description . . . . . . . . . . . : Broadcom 440x 10/100 Integrated
    Con
    roller
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-0D-56-AC-E2-3F

    Ethernet adapter Wireless Network Connection:

    Connection-specific DNS Suffix . : domain.actdsltmp
    Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) PRO/Wireless LAN 2100
    3A M
    ni PCI Adapter
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-04-23-99-03-C5
    Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.1.100
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
    DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
    DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
    205.171.3.65
    Lease Obtained. . . . . . . . . . : Saturday, November 03, 2007
    7:38:57
    PM
    Lease Expires . . . . . . . . . . : Sunday, November 04, 2007
    7:38:57 P

    "Barb Bowman" wrote:

    > you need to open a cmd prompt (don't run from the start menu)
    >
     
    =?Utf-8?B?b3BlcmFmbHV0ZQ==?=, Nov 4, 2007
    #5
  6. =?Utf-8?B?b3BlcmFmbHV0ZQ==?=

    Barb Bowman Guest

    Hard to tell what is going on. if it happens again, please post
    again and include an ipconfig /all when the machine is in the bad
    state.

    On Sat, 3 Nov 2007 19:55:00 -0700, operaflute
    <> wrote:

    >Okay, I got home from work today, turned on the machine and it works fine.
    >What's UP WITH THAT?? I didn't system restore, didn't do a thing since my
    >last post.
    >
    >Here's the ipconfig as requested:
    >
    >C:\Documents and Settings\Paula>ipconfig /all
    >
    >Windows IP Configuration
    >
    > Host Name . . . . . . . . . . . . : DELL
    > Primary Dns Suffix . . . . . . . :
    > Node Type . . . . . . . . . . . . : Mixed
    > IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
    > WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
    > DNS Suffix Search List. . . . . . : domain.actdsltmp
    >
    >Ethernet adapter Local Area Connection:
    >
    > Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    > Description . . . . . . . . . . . : Broadcom 440x 10/100 Integrated
    >Con
    >roller
    > Physical Address. . . . . . . . . : 00-0D-56-AC-E2-3F
    >
    >Ethernet adapter Wireless Network Connection:
    >
    > Connection-specific DNS Suffix . : domain.actdsltmp
    > Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) PRO/Wireless LAN 2100
    >3A M
    >ni PCI Adapter
    > Physical Address. . . . . . . . . : 00-04-23-99-03-C5
    > Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    > Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    > IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.1.100
    > Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    > Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
    > DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
    > DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
    > 205.171.3.65
    > Lease Obtained. . . . . . . . . . : Saturday, November 03, 2007
    >7:38:57
    >PM
    > Lease Expires . . . . . . . . . . : Sunday, November 04, 2007
    >7:38:57 P
    >
    >"Barb Bowman" wrote:
    >
    >> you need to open a cmd prompt (don't run from the start menu)
    >>

    --

    Barb Bowman
    MS Windows-MVP
    http://www.microsoft.com/windowsxp/expertzone/meetexperts/bowman.mspx
    http://blogs.digitalmediaphile.com/barb/
     
    Barb Bowman, Nov 4, 2007
    #6
  7. Will do! Thanks.

    "Barb Bowman" wrote:

    > Hard to tell what is going on. if it happens again, please post
    > again and include an ipconfig /all when the machine is in the bad
    > state.
     
    =?Utf-8?B?b3BlcmFmbHV0ZQ==?=, Nov 4, 2007
    #7
    1. Advertising

Want to reply to this thread or ask your own question?

It takes just 2 minutes to sign up (and it's free!). Just click the sign up button to choose a username and then you can ask your own questions on the forum.
Similar Threads
  1. Guest
    Replies:
    4
    Views:
    787
    Peter
    Jan 23, 2007
  2. Guest
    Replies:
    0
    Views:
    642
    Guest
    Jan 23, 2007
  3. Guest
    Replies:
    2
    Views:
    464
  4. news.xtra.co.nz

    dvd recorders? Is it just me who thinks they are crap?

    news.xtra.co.nz, Oct 20, 2005, in forum: NZ Computing
    Replies:
    28
    Views:
    683
    MarkH
    Oct 23, 2005
  5. Wog George

    Google Chrome - Crap or Crap??

    Wog George, Jan 4, 2009, in forum: Computer Support
    Replies:
    4
    Views:
    5,015
    O-Cyanovinyl-Hydroxypiperidino-FluorophenolPhenyl-
    Jan 4, 2009
Loading...

Share This Page