DEP

Discussion in 'Windows 64bit' started by Matt Schneyer, Aug 10, 2008.

  1. I just installed finally Vista Ultimate 64. After several tries I did get it
    installed on a Tyan 2885 board with dual singlecore opterons to a raid 5 on
    a Highpoint 1820 card. I did a clean install with all other stuff removed
    even had to use a floppy to get vista to see raid 5 as c drive but that has
    been accomplished. After many tries. I had to remove all memory and start
    with one stick Corsair 3200 memory all are matche512 sticks. I have system
    running with 4 sticks 2 gigs, more it is funky, sorry about technical term.
    I did find 2 that would not work as a single stick. Others worked just fine.
    Now system works until I hit something that needs to change system and it
    locks up. I believe problem is DEP. How do I turn it off? System was stable
    with all memory in xp pro 32 and 64 with all installed, even thru triple
    boot with vista betas. I am open for suggestions. Last thing I tried was to
    activate before 3 day automatic thing and it locked up. Thanks This
    install has me stumped.
     
    Matt Schneyer, Aug 10, 2008
    #1
    1. Advertising

  2. "Matt Schneyer" <> wrote in message
    news:O0okbjv%...
    >I just installed finally Vista Ultimate 64. After several tries I did get
    >it installed on a Tyan 2885 board with dual singlecore opterons to a raid 5
    >on a Highpoint 1820 card. I did a clean install with all other stuff
    >removed even had to use a floppy to get vista to see raid 5 as c drive but
    >that has been accomplished. After many tries. I had to remove all memory
    >and start with one stick Corsair 3200 memory all are matche512 sticks. I
    >have system running with 4 sticks 2 gigs, more it is funky, sorry about
    >technical term. I did find 2 that would not work as a single stick. Others
    >worked just fine. Now system works until I hit something that needs to
    >change system and it locks up. I believe problem is DEP. How do I turn it
    >off? System was stable with all memory in xp pro 32 and 64 with all
    >installed, even thru triple boot with vista betas. I am open for
    >suggestions. Last thing I tried was to activate before 3 day automatic
    >thing and it locked up. Thanks This install has me stumped.
    >
     
    Matt Schneyer, Aug 10, 2008
    #2
    1. Advertising

  3. Matt Schneyer

    PH Guest

    http://www.housing.hawaii.edu/resources/support/turnoff-dep.htm
    hope this link helps.

    "Matt Schneyer" wrote:

    > I just installed finally Vista Ultimate 64. After several tries I did get it
    > installed on a Tyan 2885 board with dual singlecore opterons to a raid 5 on
    > a Highpoint 1820 card. I did a clean install with all other stuff removed
    > even had to use a floppy to get vista to see raid 5 as c drive but that has
    > been accomplished. After many tries. I had to remove all memory and start
    > with one stick Corsair 3200 memory all are matche512 sticks. I have system
    > running with 4 sticks 2 gigs, more it is funky, sorry about technical term.
    > I did find 2 that would not work as a single stick. Others worked just fine.
    > Now system works until I hit something that needs to change system and it
    > locks up. I believe problem is DEP. How do I turn it off? System was stable
    > with all memory in xp pro 32 and 64 with all installed, even thru triple
    > boot with vista betas. I am open for suggestions. Last thing I tried was to
    > activate before 3 day automatic thing and it locked up. Thanks This
    > install has me stumped.
    >
    >
    >
     
    PH, Aug 14, 2008
    #3
  4. Actually it was not Dep. but video drivers. also for vista 64 it is there to
    stay. your link is for xp 32. but thanks
    "PH" <> wrote in message
    news:...
    > http://www.housing.hawaii.edu/resources/support/turnoff-dep.htm
    > hope this link helps.
    >
    > "Matt Schneyer" wrote:
    >
    >> I just installed finally Vista Ultimate 64. After several tries I did get
    >> it
    >> installed on a Tyan 2885 board with dual singlecore opterons to a raid 5
    >> on
    >> a Highpoint 1820 card. I did a clean install with all other stuff
    >> removed
    >> even had to use a floppy to get vista to see raid 5 as c drive but that
    >> has
    >> been accomplished. After many tries. I had to remove all memory and start
    >> with one stick Corsair 3200 memory all are matche512 sticks. I have
    >> system
    >> running with 4 sticks 2 gigs, more it is funky, sorry about technical
    >> term.
    >> I did find 2 that would not work as a single stick. Others worked just
    >> fine.
    >> Now system works until I hit something that needs to change system and it
    >> locks up. I believe problem is DEP. How do I turn it off? System was
    >> stable
    >> with all memory in xp pro 32 and 64 with all installed, even thru triple
    >> boot with vista betas. I am open for suggestions. Last thing I tried was
    >> to
    >> activate before 3 day automatic thing and it locked up. Thanks This
    >> install has me stumped.
    >>
    >>
    >>
     
    Matt Schneyer, Aug 14, 2008
    #4
    1. Advertising

Want to reply to this thread or ask your own question?

It takes just 2 minutes to sign up (and it's free!). Just click the sign up button to choose a username and then you can ask your own questions on the forum.
Similar Threads
  1. jp10558
    Replies:
    6
    Views:
    1,421
    Gonig the snotling-scratcher
    Jan 28, 2005
  2. tonysroom
    Replies:
    2
    Views:
    1,822
  3. Andrew Watiker

    DEP with Pentium 4

    Andrew Watiker, Nov 24, 2004, in forum: Computer Information
    Replies:
    3
    Views:
    650
  4. Andrew Watiker

    DEP with Pentium 4

    Andrew Watiker, Nov 24, 2004, in forum: Computer Information
    Replies:
    0
    Views:
    379
    Andrew Watiker
    Nov 24, 2004
  5. alex

    A-DEP mode on Canon EOS

    alex, Nov 6, 2005, in forum: Digital Photography
    Replies:
    7
    Views:
    6,040
    Brian
    Nov 7, 2005
Loading...

Share This Page