1600 missing commands !

Discussion in 'Cisco' started by barrett bonden, Apr 7, 2005.

  1. I have a 1600 and a 2500. They work; I can ping each other via a serial
    cable (back to back dte/dce)
    I can set up routing on the 2500, but I cant (at the risk of seeming silly)
    find a whole set of commands
    on the 1600. for example :

    1600(boot)(config)#ip route
    ^
    % Invalid input detected at '^' marker.

    Likewise "router rip" and "network" just don't seem to be there....





    Current configuration:
    !
    version 11.1
    service udp-small-servers
    service tcp-small-servers
    !
    hostname 1600
    !
    aaa new-model
    aaa authentication login vyt_m enable
    enable secret 5 $1$xFU8$DgDuZDb/PU.3alP4S1Gao1
    enable password ah
    !
    !
    interface Ethernet0
    ip address 192.168.0.44 255.255.255.0
    no ip route-cache
    !
    interface Serial0
    ip address 1.1.1.2 255.255.255.0
    !
    tacacs-server host 169.254.32.117
    line con 0
    exec-timeout 0 0
    line vty 0
    exec-timeout 0 0
    password ah
    login authentication vyt_m
    length 25
    line vty 1 4
    exec-timeout 0 0
    password ah
    login authentication vyt_m
    !
    end
     
    barrett bonden, Apr 7, 2005
    #1
    1. Advertising

  2. barrett bonden

    polleke Guest

    "1600(boot)(config)#" ... means you are working with the tiny IOS and not
    the full IOS
    ip route is not provided in tiny IOS

    to solve you problem do:

    1600(boot)#show flash
    ...... output .... "filename.bin"

    1600(boot)(config)#boot system flash "filename.bin"
    1600(boot)(config)#config-register 0x2102
    1600(boot)(config)#end
    1600(boot)#reload
    ....(save?)-> YES, (reload)?->confim

    wait a litle and all should be there now :)
    btw "filename.bin" needs to be replaced with what is stored on your flash
    offcourse ;-)


    "barrett bonden" <> wrote in message
    news:tXe5e.357$...
    > I have a 1600 and a 2500. They work; I can ping each other via a serial
    > cable (back to back dte/dce)
    > I can set up routing on the 2500, but I cant (at the risk of seeming

    silly)
    > find a whole set of commands
    > on the 1600. for example :
    >
    > 1600(boot)(config)#ip route
    > ^
    > % Invalid input detected at '^' marker.
    >
    > Likewise "router rip" and "network" just don't seem to be there....
    >
    >
    >
    >
    >
    > Current configuration:
    > !
    > version 11.1
    > service udp-small-servers
    > service tcp-small-servers
    > !
    > hostname 1600
    > !
    > aaa new-model
    > aaa authentication login vyt_m enable
    > enable secret 5 $1$xFU8$DgDuZDb/PU.3alP4S1Gao1
    > enable password ah
    > !
    > !
    > interface Ethernet0
    > ip address 192.168.0.44 255.255.255.0
    > no ip route-cache
    > !
    > interface Serial0
    > ip address 1.1.1.2 255.255.255.0
    > !
    > tacacs-server host 169.254.32.117
    > line con 0
    > exec-timeout 0 0
    > line vty 0
    > exec-timeout 0 0
    > password ah
    > login authentication vyt_m
    > length 25
    > line vty 1 4
    > exec-timeout 0 0
    > password ah
    > login authentication vyt_m
    > !
    > end
    >
    >
     
    polleke, Apr 7, 2005
    #2
    1. Advertising

  3. alas:

    1600(boot)#show flash
    %Device in REMOVED state

    Picked it up on ebay to learn on ....someone kept the flash I assume.
    Might I ask(and thanks VERY much for your help) if I buy one on ebay , need
    I worry over
    wich model 1600 it came out of ?
    I've come to understand that only registered customers of cisco are allowed
    to download the
    IOS.....


    "polleke" <> wrote in message
    news:...
    > "1600(boot)(config)#" ... means you are working with the tiny IOS and not
    > the full IOS
    > ip route is not provided in tiny IOS
    >
    > to solve you problem do:
    >
    > 1600(boot)#show flash
    > ..... output .... "filename.bin"
    >
    > 1600(boot)(config)#boot system flash "filename.bin"
    > 1600(boot)(config)#config-register 0x2102
    > 1600(boot)(config)#end
    > 1600(boot)#reload
    > ...(save?)-> YES, (reload)?->confim
    >
    > wait a litle and all should be there now :)
    > btw "filename.bin" needs to be replaced with what is stored on your flash
    > offcourse ;-)
    >
    >
    > "barrett bonden" <> wrote in message
    > news:tXe5e.357$...
    > > I have a 1600 and a 2500. They work; I can ping each other via a serial
    > > cable (back to back dte/dce)
    > > I can set up routing on the 2500, but I cant (at the risk of seeming

    > silly)
    > > find a whole set of commands
    > > on the 1600. for example :
    > >
    > > 1600(boot)(config)#ip route
    > > ^
    > > % Invalid input detected at '^' marker.
    > >
    > > Likewise "router rip" and "network" just don't seem to be there....
    > >
    > >
    > >
    > >
    > >
    > > Current configuration:
    > > !
    > > version 11.1
    > > service udp-small-servers
    > > service tcp-small-servers
    > > !
    > > hostname 1600
    > > !
    > > aaa new-model
    > > aaa authentication login vyt_m enable
    > > enable secret 5 $1$xFU8$DgDuZDb/PU.3alP4S1Gao1
    > > enable password ah
    > > !
    > > !
    > > interface Ethernet0
    > > ip address 192.168.0.44 255.255.255.0
    > > no ip route-cache
    > > !
    > > interface Serial0
    > > ip address 1.1.1.2 255.255.255.0
    > > !
    > > tacacs-server host 169.254.32.117
    > > line con 0
    > > exec-timeout 0 0
    > > line vty 0
    > > exec-timeout 0 0
    > > password ah
    > > login authentication vyt_m
    > > length 25
    > > line vty 1 4
    > > exec-timeout 0 0
    > > password ah
    > > login authentication vyt_m
    > > !
    > > end
    > >
    > >

    >
    >
     
    barrett bonden, Apr 7, 2005
    #3
  4. barrett bonden

    Brad Guest

    Brad, Apr 7, 2005
    #4
  5. barrett bonden

    polleke Guest

    "barrett bonden" <> wrote in message
    news:Ndg5e.364$...
    > alas:
    >
    > 1600(boot)#show flash
    > %Device in REMOVED state
    >
    > Picked it up on ebay to learn on ....someone kept the flash I assume.

    .....

    ooosh thats bad businnes :-[ selling a router without memory, next time,
    i'll try to sell my tv-set without ray-tube in it, or my car without
    wheels....
    i hope you did not payed much then
    anyway...
    you can find the required memory modules on ebay too, if you ask on persons
    that sell a lot of cisco stuff on ebay if they have such flash for ya, they
    will sell it with a smile.
    about the IOS is available at cisco if you take some contract (is very low
    priced) sorry i dont have any link to help you futher on that one
     
    polleke, Apr 8, 2005
    #5
    1. Advertising

Want to reply to this thread or ask your own question?

It takes just 2 minutes to sign up (and it's free!). Just click the sign up button to choose a username and then you can ask your own questions on the forum.
Similar Threads
  1. Silverstrand
    Replies:
    0
    Views:
    933
    Silverstrand
    Jan 5, 2006
  2. Gadh
    Replies:
    1
    Views:
    626
    TheRealSlimShady
    Aug 27, 2003
  3. fedexarg

    PIX clear ipsec missing commands

    fedexarg, Feb 25, 2004, in forum: Cisco
    Replies:
    2
    Views:
    6,273
    Diesel
    Feb 25, 2004
  4. AM
    Replies:
    2
    Views:
    655
  5. Replies:
    5
    Views:
    2,224
    Doug McIntyre
    Jan 30, 2009
Loading...

Share This Page