Velocity Reviews - Computer Hardware Reviews

Velocity Reviews > Newsgroups > Programming > Ruby > Problem installing rubygems in Vista/cygwin

Reply
Thread Tools

Problem installing rubygems in Vista/cygwin

 
 
Marcus Brito
Guest
Posts: n/a
 
      10-05-2008
Hello, folks.

I'm experiencing some trouble trying to install rubygems-1.3.0 on
Windows Vista (under cygwin). The same problem occurs when I try to
instal 1.2.0. Here's what happens:

$ ruby setup.rb
mkdir -p /usr/lib/ruby/site_ruby/1.8
mkdir -p /usr/bin
install -c -m 0644 rbconfig/datadir.rb
/usr/lib/ruby/site_ruby/1.8/rbconfig/datadir.rb
(... lots of install commands ...)
install -c -m 0644 ubygems.rb /usr/lib/ruby/site_ruby/1.8/ubygems.rb
cp gem /cygdrive/c/Users/Pazu/AppData/Local/Temp/gem
rm /cygdrive/c/Users/Pazu/AppData/Local/Temp/gem
setup.rb:185:in `initialize': Permission denied -
/cygdrive/c/Users/Pazu/AppData/Local/Temp/gem (Errno::EACCES)
from setup.rb:185:in `open'
from setup.rb:185
from setup.rb:170:in `each'
from setup.rb:170
from setup.rb:165:in `chdir'
from setup.rb:165

I've tried disabling UAC, but the results are the same. I've checked
permissions for the Temp directory, and it's definitely writable. I'm at
a lost about what to try next, any help is appreciated.

Thanks!

-- Pazu
--
Posted via http://www.ruby-forum.com/.

 
Reply With Quote
 
 
 
 
Marcus Brito
Guest
Posts: n/a
 
      10-05-2008
Marcus Brito wrote:

> I'm experiencing some trouble trying to install rubygems-1.3.0 on
> Windows Vista (under cygwin). The same problem occurs when I try to
> instal 1.2.0. Here's what happens:


(snip)

Whatever the problem was, seems to be fixed in trunk. I've downloaded
the most recent rubygems code from subversion, and it installed OK.
--
Posted via http://www.ruby-forum.com/.

 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rubygems 1.3.5 can't load 'rubygems/defaults/operating_sy..' Eric Roscher Ruby 3 11-24-2009 02:15 AM
Problem installing rubygems on Ruby 1.9 RC Ashutosh Ruby 0 12-07-2007 06:44 AM
Problem installing rubygems Andreas Habel Ruby 2 06-15-2005 06:39 PM
[BUG] RubyGems: "No such file to load -- rubygems/builder" Erik Veenstra Ruby 4 02-04-2005 10:28 PM
Problems with fresh install of RubyGems on Ubuntu Linux: No suchfile to load -- rubygems/builder (LoadError) Trevor Ruby 5 01-29-2005 12:52 AM



Advertisments