Velocity Reviews - Computer Hardware Reviews

Velocity Reviews > Newsgroups > Programming > ASP .Net > ASP General > Deploying a web service to windows Server 2003 issues.

Reply
Thread Tools

Deploying a web service to windows Server 2003 issues.

 
 
Kalem
Guest
Posts: n/a
 
      01-12-2005
Hi all.
I've created a web service that runs fine on my development PC running W2K.
The service is consumed by an ASPX page. (written using vb.net). I can deploy
the webservice without any issues to another W2K production server and
discover the service from the rebuilt ASPX application (now referencing the
production version). The issue I'm having is that when I deploy to a Windows
Server 2003 environment it doesnt seem to want to work for me.
This is what I've tried so far.
1. Packaged and deployed the service using the msi installer.
2. Edited the directory Security so that the service runs under a trusted
account with premissions to examine AD information (which is what the service
returns).
3. Run it under the defaultAppPool which has the identity of Network Services.
4. Created a new Application Pool which runs under the same identity as in
step 2.
5. Changed the virtual directory of the service to run under the new
application pool.
6. Changed the machine.config file to uncomment the GET and POST elements of
the webservice section.
7. Added the web service dll to the web serverice extensions allowed list.
Also added the .asmx file to this one as I'm not sure what difference it will
make.

So far nothing seems to have worked.
When I try to access the asmx file from a browser to examine the service
descriptor I get either of the following depending on what account im running
the service under. Using the Network Services account the application pool
stays enabled but I get the following response on the webpage "The specified
procedure could not be found. "
Using the trusted account I get the "Service Unavailabe " message and the
application pool becomes disabled.

I know this is a rather long msg but I figure the more detail I provide the
better. Any help you could provide would be most welcome.

Kalem.
 
Reply With Quote
 
 
 
 
Jeff Cochran
Guest
Posts: n/a
 
      01-12-2005
On Wed, 12 Jan 2005 04:17:04 -0800, "Kalem"
<(E-Mail Removed)> wrote:

>I've created a web service...


Try the DotNet groups, this forum is for Classic ASP. While many
might know the answer, in the proper group you'll definitely have the
right audience for your question.

Jeff
 
Reply With Quote
 
 
 
 
Kalem
Guest
Posts: n/a
 
      01-12-2005
Cheers I'll do that now.

"Jeff Cochran" wrote:

> On Wed, 12 Jan 2005 04:17:04 -0800, "Kalem"
> <(E-Mail Removed)> wrote:
>
> >I've created a web service...

>
> Try the DotNet groups, this forum is for Classic ASP. While many
> might know the answer, in the proper group you'll definitely have the
> right audience for your question.
>
> Jeff
>

 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem deploying web-application and web-service on same IIS server. Jan Obrestad ASP .Net 0 12-05-2007 02:54 PM
Deploying Business Desktops with Microsoft Windows Server 2003 and Microsoft Office 2003 Karthik Ragavan Microsoft Certification 0 08-17-2005 05:08 PM
Beta Exam 71-139: Deploying Business Desktops with Microsoft Windows Server 2003 and Microsoft Office 2003 lowdes MCSE 1 07-19-2005 02:45 PM
Deploying Web Service on Windows Server 2003 Kalem ASP .Net Web Services 3 01-14-2005 03:54 AM
Deploying a web client to Win 2003 server, web edition Russ ASP .Net 2 06-21-2004 07:51 PM



Advertisments