Velocity Reviews - Computer Hardware Reviews

Velocity Reviews > Newsgroups > Programming > ASP .Net > ASP General > Using WScript.Shell and the Run command, what needs to be configured?

Reply
Thread Tools

Using WScript.Shell and the Run command, what needs to be configured?

 
 
Martin Danielson
Guest
Posts: n/a
 
      01-30-2004
Hello.

I've been testing the WScript.Shell object and the Run command now for a server query. The file I am running generates a file with the server querys which i later on parse in my page. But there is a problem. When running the Run command om my Windows XP machine it all seems fine. But when trying to run it on my webserver (not configured by myself) I get an error, or the command fails. It's nothing wrong with the acctuall command but ASP seems to not want to allow the Run command.

First I though it had to do with user privilegies but after giving the IUSR_X full access it didn't help. So, does anybody know a solution for this? Exactly what do I have to configure, for what user, to make this work on my webserver (win2k).

Cheers,
Martin
 
Reply With Quote
 
 
 
 
TomB
Guest
Posts: n/a
 
      01-30-2004
It almost definitely will be user permission. What is your command trying
to accomplish? Does the IUSR_X account have permission to do whatever it
is?
I believe, and could be wrong, that depending on the configuration you may
have to permit IWAM_X as well.

Try http://www.aspfaq.com/show.asp?id=2059


"Martin Danielson" <(E-Mail Removed)> wrote in message
news:(E-Mail Removed)...
> Hello.
>
> I've been testing the WScript.Shell object and the Run command now for a

server query. The file I am running generates a file with the server querys
which i later on parse in my page. But there is a problem. When running the
Run command om my Windows XP machine it all seems fine. But when trying to
run it on my webserver (not configured by myself) I get an error, or the
command fails. It's nothing wrong with the acctuall command but ASP seems to
not want to allow the Run command.
>
> First I though it had to do with user privilegies but after giving the

IUSR_X full access it didn't help. So, does anybody know a solution for
this? Exactly what do I have to configure, for what user, to make this work
on my webserver (win2k).
>
> Cheers,
> Martin



 
Reply With Quote
 
 
 
 
Martin Danielson
Guest
Posts: n/a
 
      02-02-2004
Thanks alot. I had to enable the IWAM user in order for the program to write out a file.
 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Scripts run using load in "for" loop run out of order Fa Sidd Ruby 12 01-26-2008 12:06 AM
Run a DLL as an App has encountered a proble and needs to close lsr Computer Information 0 08-04-2007 09:28 PM
Gridview RowCommand Event needs twice clicks to run? slayer35 ASP .Net 0 08-12-2006 01:09 PM
python newbie, linux novice, needs to run spamassassin Gates Danderhoff Python 2 03-17-2006 08:09 AM
2nd partition of disk 2 ALWAYS needs to run CHKDSK jaze Computer Support 0 09-05-2003 08:05 AM



Advertisments