Velocity Reviews - Computer Hardware Reviews

Velocity Reviews > Newsgroups > Programming > ASP .Net > ASP .Net Web Services > Web Service request slow the first time

Reply
Thread Tools

Web Service request slow the first time

 
 
Marlene A. Roman
Guest
Posts: n/a
 
      09-22-2006
Hope everybody is doing OK.





I have a webservice which I request via https://. I'm also using WSE to
generate an authenticated token.





I understand that the very first call to the webservice is slow because the
webservice needs to JIT. But I've noticed that after a period of time, when
the webservice is not being used, the request is slow again (only the first
time) and then subsequent requests are responded faster. It's like it went
to sleep and needs to be awake in order to respond to the request faster.



I've used webservices before and I never experience this behavior. Any
ideas why this could be happenning???



Maybe related to https:// or WSE???



Thanks in advance for any input.



Marlene




 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Re: slow slow slow! Expert lino fitter Computer Support 5 12-12-2008 04:00 PM
Re: slow slow slow! Expert lino fitter Computer Support 0 12-10-2008 02:33 PM
Why is the first request to my web method slow? Sinex ASP .Net Web Services 2 06-22-2007 01:32 PM
InvocationTargetException when calling "new Service()" in Axis web service to call another web service Michael Averstegge Java 0 01-10-2006 11:05 PM
Web service slow on first call? In memory or cache option for web service? RJ ASP .Net Web Services 4 09-22-2005 09:07 PM



Advertisments