Velocity Reviews - Computer Hardware Reviews

Velocity Reviews > Newsgroups > Programming > ASP .Net > ASP .Net Security > Windows Authentication not working after publishing asp.net to IIS

Reply
Thread Tools

Windows Authentication not working after publishing asp.net to IIS

 
 
Jim
Guest
Posts: n/a
 
      05-26-2005
A web application has been built using asp.net and Visual Studio 2005. The
application is setup to use windows authentication to identify users. The
application works when run from in the interactive development environment
using the new web server included in VS 2005. However when the application
is 'published' to IIS 5.0 on Windows 2000, windows authentication no longer
works.

What needs to be done to fix this windows authentication problem with IIS?
 
Reply With Quote
 
 
 
 
Dominick Baier [DevelopMentor]
Guest
Posts: n/a
 
      05-27-2005
Hello jim,

you have to disable "anonymous authentication" in IIS5 for the virtual directory
- otherwise IIS will not do a authentication handshake.

---------------------------------------
Dominick Baier - DevelopMentor
http://www.leastprivilege.com

> A web application has been built using asp.net and Visual Studio 2005.
> The application is setup to use windows authentication to identify
> users. The application works when run from in the interactive
> development environment using the new web server included in VS 2005.
> However when the application is 'published' to IIS 5.0 on Windows
> 2000, windows authentication no longer works.
>
> What needs to be done to fix this windows authentication problem with
> IIS?
>




 
Reply With Quote
 
 
 
 
Jim
Guest
Posts: n/a
 
      05-28-2005
You hit the nail on the head Dominick. The "anonymous authentication" was
turned off and the authentication worked. Thanks.

"Dominick Baier [DevelopMentor]" wrote:

> Hello jim,
>
> you have to disable "anonymous authentication" in IIS5 for the virtual directory
> - otherwise IIS will not do a authentication handshake.
>
> ---------------------------------------
> Dominick Baier - DevelopMentor
> http://www.leastprivilege.com
>
> > A web application has been built using asp.net and Visual Studio 2005.
> > The application is setup to use windows authentication to identify
> > users. The application works when run from in the interactive
> > development environment using the new web server included in VS 2005.
> > However when the application is 'published' to IIS 5.0 on Windows
> > 2000, windows authentication no longer works.
> >
> > What needs to be done to fix this windows authentication problem with
> > IIS?
> >

>
>
>
>

 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Application_error event not firing after publishing KhD ASP .Net 0 07-21-2011 04:18 AM
Error after publishing site: The type specified in the TypeName property of ObjectDataSource 'PositionPostingsDataSource' could not be found. Allan Ebdrup ASP .Net 1 05-02-2007 12:01 PM
System.Diagnostics Tracing does not work after publishing web service cesporma@Hotmail.com ASP .Net 0 03-29-2006 05:40 PM
wifi not working on new hp, or not working after live update =?Utf-8?B?RHJhZ29ueA==?= Wireless Networking 1 10-01-2005 11:17 PM
Server.Transfer working for IIS 5.1 but not for IIS 6.0 =?Utf-8?B?VmljdG9yIFNvbmc=?= ASP .Net 1 06-01-2004 12:36 AM



Advertisments