Velocity Reviews - Computer Hardware Reviews

Velocity Reviews > Newsgroups > Computing > Computer Information > Motherboard issue?

Reply
Thread Tools

Motherboard issue?

 
 
Jeff Strickland
Guest
Posts: n/a
 
      07-13-2010

"Justin Shifflett" <(E-Mail Removed)> wrote in message
news:(E-Mail Removed)...
>I went ahead and tested another PSU. The fans started, but nothing
> else. So I'm guessing it's likely the motherboard now. Hopefully
> replacing it with an identical one will prevent data loss.
>



Data loss is not related to the motherboard. If you're convinced that you
need a motherboard, then now is a great time to consider an upgrade. Any
data that is lost or retained is in the HDD, so you can makek changes to the
motherboard and not affect the data loss/retention part of the problem.

Your test of the PSU is inconclusive at best. If you have a bad PSU that is
not able to feed ALL OF THE VOLTAGES, but it does feed SOME of them, then
you might have fans that can come on but not have other critical things take
place. A valid test is to name your machine A, and get another machine named
B. If your mother board fails in both A and B, then your motherboard is at
fault. If the motherboard from B works until you put it into A, and your
motherboard works in B but not A, then the Power Supply in A is highly
suspect.

Nevermind, you swapped the PSU from B to A, and got no improvement in the
symptom set. This should be a good test, assuming B was working when you
took the power supply out of it, and worked again when you put it back. If
you put the supply from A into B, and B works, then this further supports
the integrity of the power supply, and points to the motherboard as the
fault source.

You also have one more item, the Boot Sector of the HDD. (There was
discussion of the RAM, and I don't recall what conclusion you drew from the
tests described there.)

You would isolate this by taking the HDD from B and installing it into A to
see if A will come up properly.









 
Reply With Quote
 
 
 
 
Justin Shifflett
Guest
Posts: n/a
 
      07-15-2010
Update: I've got the keyboard registering now. But not much else
changing. Ethernet is still not detected. Awaiting the new
motherboard to come in...

 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Where to get motherboard 1394 cable? (FIC P4-865PE motherboard) sub NZ Computing 9 06-26-2006 05:37 AM
ABIT is proud to launch the ABIT NI8 SLI motherboard Silverstrand Front Page News 11 07-13-2005 08:12 AM
ABIT Fatal1ty AN8 SLI Motherboard - UK Exclusive Silverstrand Front Page News 2 06-29-2005 10:45 AM
HEXUS.review - EPoX EP-9NPA+ SLI Motherboard Silverstrand Front Page News 3 06-27-2005 04:52 PM
MSI K8N Neo3-F Motherboard Review Silverstrand Front Page News 0 06-20-2005 11:29 PM



Advertisments