Velocity Reviews - Computer Hardware Reviews

Velocity Reviews > Newsgroups > Computing > Wireless Networking > Advanced Button Greyed out in Wireless Network Connection Properties

Reply
Thread Tools

Advanced Button Greyed out in Wireless Network Connection Properties

 
 
JFountai@schwarzusa.com
Guest
Posts: n/a
 
      08-11-2005
I work in the pharmaceutical industry in the IT department. I currently
support just shy of 400 users. At least half of the users use high
speed to connect to our network and most of them use wireless. We
currently use Toshiba Tecra M3 as a standard for their laptops. When we
set their laptops up here, we are able to connect to our wireless
network here which is a Nexland router. As soon as we send that laptop
out to the rep and they try connecting to a different wireless network,
usually they will be able to connect up just fine only ONCE. After
that, they try right clicking on the wireless network connection, and
click View Available Wireless Networks. Once that window comes up,
everything is greyed out EXCEPT the cancel button. In this case we are
forced to have them run a script that reinstalls their wireless network
adapter from an unzipped file from Toshiba that includes wireless
network adapter drivers and then the user has to reboot in order to be
able to connect to their network. Is there some kind of fix or
something else we can do to NOT have to reinstall their wireless
whenever they wish to connect to a different router or network?

 
Reply With Quote
 
 
 
 
JackBMG
Guest
Posts: n/a
 
      09-02-2005

I have been dealing with this problem for a year now and the only
reliable way I can find to fix this (temporarily) is to uninstall the
wireless driver in safe mode, then scan for hardware changes and then
reboot..basically what you are doing now. There are a lot of posts
about this problem on other sites with no answers.
This problem starts when I connect to a different wireless access
point. Once I have this working on one network, it will continue to
work (well, most of the time). But once I hit another WAP, I may hit
the problem, or connect successfully. Either way (whether I succeed,
or then go thru the process of uninstalling/reinstalling my driver),
once I go back to my other network, the problem occurs. This seems to
indicate corruption of the driver.
I have ruled out the Wireless Zero Configuration in admin tools
services - I set it to manual, restarted, and still had the same
problem. You'll see posts indicating that this is a way to fix it... I
disagree.
I think this is an issue with the driver itself: mine is an Intel
"High Rate Wireless LAN Mini-PCI Adapter with Modem II". I have tried
to update the driver in the past with no luck and probably should focus
on that a bit more. I'll keep you posted.
If anyone has any answers, please post and email...
This is not a firewall, spyware, virus issue..i have ruled all of this
out. I'm also running XP Pro - SP1



--
JackBMG
------------------------------------------------------------------------
Posted via http://www.mcse.ms
------------------------------------------------------------------------
View this thread: http://www.mcse.ms/message1787305.html

 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
options are greyed out when configuring a wireless source Mike in Nebraska Wireless Networking 4 08-05-2008 11:47 PM
network id greyed out =?Utf-8?B?bWEyMg==?= Wireless Networking 0 11-12-2004 02:09 AM
wireless connection properties doesnt show wireless network tab =?Utf-8?B?QXVkcmV5?= Wireless Networking 4 08-22-2004 06:11 PM
Display properties clock option greyed out MSI4600Ti Damos NZ Computing 4 07-04-2004 11:40 PM
greyed out apply button gorf Computer Support 3 01-19-2004 09:07 PM



Advertisments