Velocity Reviews - Computer Hardware Reviews

Velocity Reviews > Newsgroups > Programming > ASP .Net > .net 2.0 mess

Reply
Thread Tools

.net 2.0 mess

 
 
Alexey Smirnov
Guest
Posts: n/a
 
      10-12-2009
On Oct 12, 12:37*pm, Martins <(E-Mail Removed)> wrote:
> Thank you Alexey
>
> I don't need any SQL server for the moment. There still is some sort
> of SQL server, I suppose MySQL as part of hMailServer e-mail server.
> This one is running with no complaint.
>
> Trying to install .NET 3.5 SP1 I got the following:
>
> [10/09/09,16:58:09] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error:
> Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0a. MSI
> returned error code 1603
> [10/09/09,16:58:22] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET
> Framework 2.0a is not installed.
> [10/09/09,17:05:09] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error:
> Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0a. MSI
> returned error code 1603
> [10/09/09,17:05:22] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET
> Framework 2.0a is not installed.
> [10/09/09,17:16:43] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error:
> Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0a. MSI
> returned error code 1603
> [10/09/09,17:16:57] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET
> Framework 2.0a is not installed.
> [10/09/09,19:45:05] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error:
> Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0a. MSI
> returned error code 1603
> [10/09/09,19:45:18] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET
> Framework 2.0a is not installed.
> [10/09/09,20:05:38] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error:
> Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0a. MSI
> returned error code 1603
> [10/09/09,20:16:16] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error:
> Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0a. MSI
> returned error code 1603
> [10/09/09,20:21:11] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error:
> Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0a. MSI
> returned error code 1603
> [10/09/09,20:21:24] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET
> Framework 2.0a is not installed.
> [10/09/09,20:23:09] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] dlmgr:
> CDownloadJobBITSImpl::RunToFinish() : BITS job in BG_JOB_STATE_ERROR
> state.
> Context: 4 * * *Error code: -2147024893 Description: The system cannot find
> the path specified.
>
> [10/09/09,20:23:09] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Failed to fetch
> setup file in CBaseComponent:reInstall()
> [10/09/09,20:23:09] setup.exe: [2] ISetupComponent:re/Post/Install()
> failed in ISetupManager::InternalInstallManager() with HRESULT
> -2147467260.
> [10/09/09,20:23:09] setup.exe: [2] CSetupManager::RunInstallPhase() -
> Call to Pre/Install/Post for InstallComponents failed
> [10/09/09,20:23:10] setup.exe: [2]
> CSetupManager::RunInstallPhaseAndCheckResults() - RunInstallPhase()
> returned a NULL piActionResults
> [10/09/09,20:23:10] setup.exe: [2] CSetupManager::RunInstallFromList()
> - RunInstallPhaseAndCheckResults failed [2]
> [10/09/09,20:23:10] setup.exe: [2] ISetupManager::RunInstallLists
> (IP_PREINSTALL failed in ISetupManager::RunInstallFromThread()
> [10/09/09,20:23:10] setup.exe: [2] ISetupManager::RunInstallFromThread
> () failed in ISetupManager::RunInstall()
> [10/09/09,20:23:10] setup.exe: [2] CSetupManager::Run() - Call to
> RunInstall() failed
> [10/09/09,20:23:10] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET
> Framework 2.0a is not installed.
> [10/09/09,20:23:11] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET
> Framework 3.0a was not attempted to be installed.
> [10/09/09,20:23:11] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET
> Framework 3.5 'package' was not attempted to be installed.
> [10/12/09,11:11:51] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error:
> Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0a. MSI
> returned error code 1603
> [10/12/09,11:25:57] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error:
> Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0a. MSI
> returned error code 1603
> [10/12/09,11:26:09] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET
> Framework 2.0a is not installed.
>
> ....
>
> This was the reason why I previously unistalled .NET 2.0 and got into
> much deeper trouble.
>
> I run netfx_setupverifier and checked all .NET's 1.0, 1.1, 2.0 amd 3.0
> are OK. Still I get all these error lines saying 2.0a is nor
> installed. It says 2.0"a". Does this "a" mean anything?
>
> Thanks
> H. Martins


I found a post that might be interesting to you. There was a message
as in your case and finally they got it fixed by installing .NET 1.1
SP1 and 3.5 SP1. Note, they also recommend to clean Temp files.

http://forums.techguy.org/all-other-...ork-3-5-a.html

Looks strange but it will be interesting to see if it helps... Maybe
the problem is VS.NET you've uninstalled.
 
Reply With Quote
 
 
 
 
Martins
Guest
Posts: n/a
 
      10-13-2009

> Looks strange but it will be interesting to see if it helps... Maybe
> the problem is VS.NET you've uninstalled.


No chance. It doesn't accept even 2.0sp1 ou 2.0sp2 for the same
reason: .NET 2.0 is not installed!!!

I Reinstalled .net 2.0, reinstalled every service packs from previous
versions, used the .NET correction tool and it still say .NET 2.0 is
missing ...

I don't know about VS.NET. Do I have it installed? I can't find it in
installed programs. Probably I removed it meanwhile.

Still using Install Cleanup Utility I found some "SQL Improvement"
software still installed not shown in Add/Remove programs. I removed
it (I don't need SQL for visible future).

Still, an error occurred ... .NET Framework 2.0a is not installed.

What about this "a", 2.0"a"? Cause I can't see 2,o referred as "a"
anywhere.

Thanks
Henry
 
Reply With Quote
 
 
 
 
Andrew Morton
Guest
Posts: n/a
 
      10-13-2009
Martins wrote:
> I Reinstalled .net 2.0, reinstalled every service packs from previous
> versions, used the .NET correction tool and it still say .NET 2.0 is
> missing ...


After your five days of trying, it looks like taking a complete backup and
then re-installing the OS is going to be the faster option compared to
trying to fix it.

Andrew


 
Reply With Quote
 
Alexey Smirnov
Guest
Posts: n/a
 
      10-13-2009
On Oct 13, 10:47*am, Martins <(E-Mail Removed)> wrote:
> > Looks strange but it will be interesting to see if it helps... Maybe
> > the problem is VS.NET you've uninstalled.

>
> No chance. It doesn't accept even 2.0sp1 ou 2.0sp2 for the same
> reason: .NET 2.0 is not installed!!!
>
> I Reinstalled .net 2.0, reinstalled every service packs from previous
> versions, used the .NET correction tool and it still say .NET 2.0 is
> missing ...
>
> I don't know about VS.NET. Do I have it installed? I can't find it in
> installed programs. Probably I removed it meanwhile.
>
> Still using Install Cleanup Utility I found some "SQL Improvement"
> software still installed not shown in Add/Remove programs. I removed
> it (I don't need SQL for visible future).
>
> Still, an error occurred ... .NET Framework 2.0a is not installed.
>
> What about this "a", 2.0"a"? Cause I can't see 2,o referred as "a"
> anywhere.
>
> Thanks
> Henry


I can't find anything about "a" at the end. Probably, it refers to a
service pack for .net. It's really a mess... I know you already tried
everything, I am also out of ideas now. The only option here is to go
through the registry and delete all what referred to .net. Perhaps,
there is an orphaned registry value that causing .net setup to get
confused.

I have 5 versions of .net on my box and everything is working like a
charm
 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wireless Networking a Mess =?Utf-8?B?Q2VsZWJyaXR5WDIz?= Wireless Networking 3 05-17-2005 03:35 PM
Big Mess, what should I do? =?Utf-8?B?Q3JhaWc=?= ASP .Net 2 04-28-2005 08:20 PM
TabIndex a mess! C@rLoS ASP .Net 0 04-09-2005 09:51 AM
Authentication mess =?Utf-8?B?cmtibmFpcg==?= ASP .Net 4 01-21-2005 03:21 PM
PIX 515, DMZ, VPN, what a mess. Need Help. Eddie Cisco 9 06-20-2004 08:22 PM



Advertisments