Velocity Reviews - Computer Hardware Reviews

Velocity Reviews > Newsgroups > Computer Certification > A+ Certification > Re: USB issue ... some USB 2 ports working only in USB 1 mode

Reply
Thread Tools

Re: USB issue ... some USB 2 ports working only in USB 1 mode

 
 
hungsolo2005@yahoo.com
Guest
Posts: n/a
 
      06-14-2006
On Wed, 14 Jun 2006 15:05:49 GMT, Barry Watzman
<(E-Mail Removed)> wrote:

>MSI PM8M-V motherboard with P4M800 & VT8237R chipset. The VT8237R
>supposedly has 8 USB 2.0 ports, the motherboard uses these as 4 on the
>back and 4 on two 8-pin headers on the motherboard.
>
>The operating system is Windows XP SP2. This is a new, clean install on
>a new motherboard. Chipset drivers are installed.
>
>Here's the problem: The 4 ports on the back I/O shield work fine as USB
>2 ports. The 4 ports on the motherboard header connectors (for
>connection to front USB sockets or internal devices) do work, but only
>as USB 1 ports. When I plug in a USB 2 device, I get the "This USB
>device can perform faster if you connect it to a High Speed USB 2.0 port".
>
>But supposedly all 8 ports ARE USB 2 ports, and the back 4 even work
>that way.
>
>I have tried removing all of the USB ports in device manager, rebooting
>and letting Windows redetect the ports. It made no difference. I have
>verified with multiple USB 2 devices and multiple cables that the rear
>ports work fine as USB 2 devices, the front ports do work, but only at
>USB 1.x speeds.
>
>The only USB device in the system is an internal flash memory card
>reader (that I want to connect to one of the headers). Keyboard and
>mouse are PS/2. I cannot find any BIOS settings or driver settings that
>look like they are relevant.
>
>Anyone have any ideas or suggestions?



from previous experiences with via chipsets and usb problems..you
probably just need to reload via 4-1 drivers.also ran into same
problem on n4 m/b and had to load set of nv drivers for that
chipset from nvidia website for usb to go from 1.1 to 2.0..
hope this helps.

 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
re: mmm-mode, python-mode and doctest-mode? John J Lee Python 0 08-07-2007 07:49 PM
re: mmm-mode, python-mode and doctest-mode? Edward Loper Python 0 08-07-2007 08:58 AM
Recommendations Please for a PCI card w/ two USB 2 Ports and FireWaire Ports Mike Digital Photography 27 02-26-2006 12:54 AM
mmm-mode, python-mode and doctest-mode? John J Lee Python 3 12-01-2005 08:35 PM
Safe Mode (?) - It is meant to be normal mode but looks like safe mode English Patient Computer Support 3 10-03-2004 11:10 PM



Advertisments