Velocity Reviews - Computer Hardware Reviews

Velocity Reviews > Newsgroups > Computing > Wireless Networking > Firewall screwed up XP network settings

Reply
Thread Tools

Firewall screwed up XP network settings

 
 
=?Utf-8?B?aWRvZXNo?=
Guest
Posts: n/a
 
      05-24-2005
Hi,

I recently uninstalled NIS 2005 and embarked on a quest for better AV and
Firewall software. On the AV front I found NOD32 and stuck with it.
With the firewall it was a bit more complicated - I tried Outpost Pro and I
think that either it or the complete uninstall of NIS screwed up some of my
network settings in XP. I have since uninstalled OP and have tried, with no
luck, to solve these problems firewall-free.

Here are the three problems I encountered:
1. Windows Update would not download updates -I found it to be a problem
with the Background Intelligent Transfer Service - only a repair install of
XP solved that problem.

2. Access to my Router User interface (through IE) has become quite slow,
with pages taking their time to load. I haven't found a solution yet.

3. I use a mail tagging program called MSGTAG – and since I uninstalled NIS
/ installed Outpost Firewall Pro I can't send any messages through it. I
tried a few methods to resolve this issue and interestingly, when I connect
directly to my DSL modem through a PPPoE connection - mail is sent through
MSGTAG without a problem. On the other hand, when I send a message through
MSGTAG from another computer on the network, connected to my router - it is
sent as well...so the problem is not within the router. Even with no firewall
installed - messages still aren't being sent.

It seems as though the install / uninstall has resulted in some changes to
my network settings or protocols. Nothing I checked "on the surface" seems to
be wrong - all tcpip, dhcp settings look OK.

Are there any hidden registry settings that I've missed?
Any help you can offer will be greatly appreciated...

Much thanks in advance!
 
Reply With Quote
 
 
 
 
=?Utf-8?B?aWRvZXNo?=
Guest
Posts: n/a
 
      05-24-2005

Sorry - posted in the wrong Newsgroup...my appologies
 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Network magic site is all screwed up. flamestar Wireless Networking 5 08-10-2010 09:10 PM
Settings.settings file with settings for multiple regions donet programmer ASP .Net 3 11-20-2009 03:05 PM
moving "my documents and settings\user\local settings\temp" FredHead Computer Support 11 01-17-2007 06:03 AM
Network screwed up How to start over larryw Wireless Networking 5 04-26-2006 01:09 AM
Wanted: Help with Document settings\ServerName\ASPNET\Local settings\Temp Siegfried Heintze ASP .Net 0 10-24-2005 06:02 PM



Advertisments