Velocity Reviews - Computer Hardware Reviews

Velocity Reviews > Newsgroups > Programming > ASP .Net > Parser error in global.asax

Reply
Thread Tools

Parser error in global.asax

 
 
Jerry Tovar
Guest
Posts: n/a
 
      10-20-2003
I am using .net 2003. I am trying to create a C# ASP.Net
webform. When I attempt to create a new ASP.Net project
and place a label on my webform, build it and run the
webform, I get the following error in my browser.

At one time I was able to successfully create ASP.Net
webforms. However, now I can not even create a test
webform. I am unable to create any ASP webforms.

I am using XP Pro with IIS. But my web root in on our
network's LAN drive. I am an Admin.

Here's my error page:


Parser Error
Description: An error occurred during the parsing of a
resource required to service this request. Please review
the following specific parse error details and modify
your source file appropriately.

Parser Error Message: Could not load
type 'testnet2.Global'.

Source Error:


Line 1: <%@ Application Codebehind="Global.asax.cs"
Inherits="testnet2.Global" %>



Source File: \\DSDHOLS01\DEVELOP\FOXPRO\EXP5-208
\ROOT\\testnet2\global.asax Line: 1

 
Reply With Quote
 
 
 
 
Andy Mortimer [MS]
Guest
Posts: n/a
 
      10-21-2003
1) Ensure you have the following line in the machine.config file.

<add assembly="*"/>

2) Review http://support.microsoft.com/default...b;en-us;321748
and ensure you build before viewing the pages.

3) Does the dll exist in the applications’ \bin directory


Regards


Andy Mortimer [MS]
Please do not send email directly to this alias. This alias is for
newsgroup purposes only


 
Reply With Quote
 
 
 
 
psusme1 psusme1 is offline
Junior Member
Join Date: Mar 2009
Posts: 2
 
      03-24-2009
Team Foundation Suite / Visual Studio 2008 / Vista Enterprise (64-bit)

I have solved my problem…

I just went into the CTSWeb project properties (my startup project) and changed the Output directory for the “Active Debug” configuration to the local Bin\ folder ( C:\TFS\Sources\CTS\CTSWeb\Bin\ ) for this project (my solution has 5 projects total)... so the BUILD would place the CTSWeb.dll on my machine locally rather than the share that houses all of our DLL files on our network when I press F5 (Startup in Debug Mode).

Startup Project Name: CTSWeb

The problem seemed to be that when we would debug the network share was not allowing IIS to access the startup project's DLL on the share. In the project properties you can set the output path for the startup project's DLL for each of your different configurations (Release, Training, Debug, etc). When I changed the output path for Active Debug to the local machine's Bin\ folder for the startup project it also changed the output path for the other configurations as well and I had to go back in to Release and Training and set them to point to the network share for their output path.

Hope this helps some of you... it's just a workaround not the actual fix for me. But it is allowing me to Debug so I am happy for now.
 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
XML::Parser Installation error: XML-Parser-2.34 Sean Perl Misc 3 10-03-2006 01:23 AM
XML::Parser Installation error: XML-Parser-2.34 Sean Perl Misc 0 10-02-2006 06:20 PM
XML Parser VS HTML Parser ZOCOR Java 11 10-05-2004 01:58 PM
XMLparser: Difference between parser.setErrorHandler() vs. parser.setContentHandler() Bernd Oninger Java 0 06-09-2004 01:26 AM
XMLparser: Difference between parser.setErrorHandler() vs. parser.setContentHandler() Bernd Oninger XML 0 06-09-2004 01:26 AM



Advertisments