Velocity Reviews - Computer Hardware Reviews

Velocity Reviews > General Computer Discussion > General Computer Support > Start Up Help - Password/keys/mouse not working

Reply
Thread Tools

Start Up Help - Password/keys/mouse not working

 
 
cwaddell27 cwaddell27 is offline
Junior Member
Join Date: Sep 2008
Posts: 1
 
      09-10-2008
I have an Acer Aspire 5672 with Windows XP Home Edition.
Yesterday I started up my laptop and it did a disk check and found no problems then went to the password screen. Once it got to that screen none of the keys on my laptop worked and neither did my mouse pad so couldn't put the password in. I could only move the cursor with my mouse which plugs into the usb - it is has a fingerprint scanner on the reciever end which was also not working. When I put the cursor over the password box it changed to a hand and I couldn't click in it so still cant put in the password. The mouse also only works if it is plugged in when I turn it on and not if it's plugged in once it gets to the password screen.

During startup I pressed F2 and saw under PhoenixBIOS Setup Utility that Password on Boot was Disabled and Set User Password wasnt able to be clicked on.

I restarted it over 10 times now and have taken out the battery and put it back in, left it overnight and tried again and still no difference. I also did a system restore to 3 days ago when it was working fine but the same thing is still happening.

I did manage to start up in safe mode and once it has started the mouse pad works and I can access everything so cant figure out why it is having problems at the password screen.

I ran all antivirus programs and it found nothing wrong.

Also during safe mode when I plugged in my flash drive it didn't show up but dont know if that was just because its in safe mode.

Update:

My laptop didnt have any problems shutting down before it had the disk check, and it hadnt been scheduled. My parents went into a computer shop to see if they could take a look at it but arent able to yet but said it might be a problem with the mouse driver and that I should try to uninstall it. I tried to uninstall something earlier in safe mode and it doesnt uninstall so does anyone know how I can remove it in safe mode?

Also tried removing the password in safe mode so I dont have to type it in but it didnt work either - the screen now only says welcome in the center and doesnt show my user icon or the shut down button so will try and put it back on.

I dont think there is a problem with the hard drive because I can still access all of my files in safe mode.

After restarting again the disk check came up again and said:

volume serial number is 320-180E
windows is verifying files and folders...
\documents and settings/ christopher waddell\local settings\application data\microsoft\credentials\5-1-5-21-631266650-4171102236-2605988554-1006\credentials first allocation unit is not valid. the entry will be truncated.

\documents and settings\ all users\ application data\ acer\ eManager\__languagefiles\ strtab_eManager.ini first allocation unit is not valid. the entry will be truncated.

\documents and settings\ all users\ application data\ acer\ eManager\__languagefiles\ ACER ELOCK.CHM first allocation unit is not valid. the entry will be truncated.
 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ad hoc connection working, but ICS not working. Any help? Brian O Wireless Networking 10 09-29-2007 03:58 PM
Start Menu > Windows Update not working Ian Edmont Computer Support 6 07-27-2006 02:32 PM
Need help for COM working from .NET Web app, but not working from .NET EXE app JeffQ888 ASP .Net Web Controls 0 05-23-2006 03:38 PM
wifi not working on new hp, or not working after live update =?Utf-8?B?RHJhZ29ueA==?= Wireless Networking 1 10-01-2005 11:17 PM
PROCESS.START Help - Need to start app that listens on a port Lucas Tam ASP .Net 0 06-17-2005 02:09 PM



Advertisments