Velocity Reviews - Computer Hardware Reviews

Velocity Reviews > Newsgroups > Computing > Cisco > switch not posting

Reply
Thread Tools

switch not posting

 
 
flamer die.spam@hotmail.com
Guest
Posts: n/a
 
      08-27-2008
Hi I have an old 3512XL switch, when powered on the system light goes
amber, all the ports go green except for port 1 which stays amber and
I only get one glyph character outputted to the console session when
it powers on.

Is there a way to do a hardware reset of this switch or is it
completely coastered? I know its old but I want to use it for some lab
stuff if I can get it working.

Flamer
 
Reply With Quote
 
 
 
 
flamer die.spam@hotmail.com
Guest
Posts: n/a
 
      08-28-2008


Thrill5 wrote:
> Turning the switch off and on is a hardware reset. Try booting it up in
> ROMMON mode. I think on this particular switch, if you hold the front push
> button in (it's on left) while powering it on, it will boot into ROMMON.
>
> <(E-Mail Removed)> wrote in message
> news:(E-Mail Removed)...
> > Hi I have an old 3512XL switch, when powered on the system light goes
> > amber, all the ports go green except for port 1 which stays amber and
> > I only get one glyph character outputted to the console session when
> > it powers on.
> >
> > Is there a way to do a hardware reset of this switch or is it
> > completely coastered? I know its old but I want to use it for some lab
> > stuff if I can get it working.
> >
> > Flamer


Hi I have tried that, I should've stated it sorry, but yes with the
button depressed I still get the same thing when booting.

is there no way to clear the onboard memory before powering it up?

Flamer.
 
Reply With Quote
 
 
 
 
Doug McIntyre
Guest
Posts: n/a
 
      08-28-2008
"flamer http://www.velocityreviews.com/forums/(E-Mail Removed)" <(E-Mail Removed)> writes:
>Thrill5 wrote:
>> Turning the switch off and on is a hardware reset. Try booting it up in
>> ROMMON mode. I think on this particular switch, if you hold the front push
>> button in (it's on left) while powering it on, it will boot into ROMMON.
>>
>> <(E-Mail Removed)> wrote in message
>> news:(E-Mail Removed)...
>> > Hi I have an old 3512XL switch, when powered on the system light goes
>> > amber, all the ports go green except for port 1 which stays amber and
>> > I only get one glyph character outputted to the console session when
>> > it powers on.
>> >
>> > Is there a way to do a hardware reset of this switch or is it
>> > completely coastered? I know its old but I want to use it for some lab
>> > stuff if I can get it working.
>> >
>> > Flamer


>Hi I have tried that, I should've stated it sorry, but yes with the
>button depressed I still get the same thing when booting.


>is there no way to clear the onboard memory before powering it up?



Its failing on some very low-level basic power-on-self-check with bad
hardware, those things will even keep working when the PHY's blow
after a lightning strike.

The switches do their best to go on, but say, if it doesn't have
working DRAM, its not going to go anywhere, not much you can do short
of start swapping out DRAM chips out on the board to hunt down its
hardware major problem.

http://www.cisco.com/en/US/products/...80125913.shtml




 
Reply With Quote
 
flamer die.spam@hotmail.com
Guest
Posts: n/a
 
      09-02-2008
On Aug 28, 4:13*pm, Doug McIntyre <(E-Mail Removed)> wrote:
> "flamer (E-Mail Removed)" <(E-Mail Removed)> writes:
> >Thrill5 wrote:
> >> Turning the switch off and on is a hardware reset. *Try booting it up in
> >> ROMMON mode. *I think on this particular switch, if you hold the front push
> >> button in (it's on left) while powering it on, it will boot into ROMMON.

>
> >> <(E-Mail Removed)> wrote in message
> >>news:(E-Mail Removed)....
> >> > Hi I have an old 3512XL switch, when powered on the system light goes
> >> > amber, all the ports go green except for port 1 which stays amber and
> >> > I only get one glyph character outputted to the console session when
> >> > it powers on.

>
> >> > Is there a way to do a hardware reset of this switch or is it
> >> > completely coastered? I know its old but I want to use it for some lab
> >> > stuff if I can get it working.

>
> >> > Flamer

> >Hi I have tried that, I should've stated it sorry, but yes with the
> >button depressed I still get the same thing when booting.
> >is there no way to clear the onboard memory before powering it up?

>
> Its failing on some very low-level basic power-on-self-check with bad
> hardware, those things will even keep working when the PHY's blow
> after a lightning strike.
>
> The switches do their best to go on, but say, if it doesn't have
> working DRAM, its not going to go anywhere, not much you can do short
> of start swapping out DRAM chips out on the board to hunt down its
> hardware major problem.
>
> http://www.cisco.com/en/US/products/...roducts_tech_n...


I had a lot of trouble trying to pry them off the board, think I will
just chuck this one in the dumpster as it doesnt show any sign of
life.

Flamer.
 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
URL Posting Fails in Medium Trust (3rd time posting this w/ zero replies so far) AmitKu ASP .Net 7 01-08-2007 07:31 PM
CROSS-POSTING, OR MULTI-POSTING, OR NEITHER? Colin D Digital Photography 56 03-08-2006 08:31 PM
[OT] : Top Posting vs Bottom Posting Wayne Wastier Windows 64bit 7 07-17-2005 03:57 PM
Top Posting vs. Bottom Posting scaredkitty Computer Support 37 04-06-2005 12:27 AM
Everytime I hover cursro over a posting, it crosses out with red mark on it.. on every posting alanb ASP .Net 2 04-23-2004 02:23 PM



Advertisments