Velocity Reviews - Computer Hardware Reviews

Velocity Reviews > Newsgroups > Computing > Windows 64bit > Small problems after SP1 install

Reply
Thread Tools

Small problems after SP1 install

 
 
xiowan
Guest
Posts: n/a
 
      04-30-2008
Hello all:
My pc is working great with Vista Ultimate 64 bit but I have two minor
problems that I think may be related to the SP1 update. I used the Microsoft
SP1 Update CD rather than download on a slow 56k connection and the install
went fine. Since the install of SP1 I have occasionally noticed intermittant
very, very brief freezes of live tv in Media Center. It isn't really a
problem, more just an annoyance. Looking back thru my Windows Updates I
noticed an Intel Graphics Media driver was installed after SP1. The date on
the driver update was Feb., 2008. There are no graphics updates later than
Jan.27, 2008 on the Intel site for my board so I had went ahead and let
Microsoft update the drivers. Is it possible that Microsoft Update would
have a post SP1 Intel Graphics driver update before it is listed on the Intel
support site? I am thinking I should uninstall the graphics in device mgr
and re-install the latest drivers from the Intel site to see if that cures
the video freeze problem. Would this be a likely solution? The other problem
I'm having is that when I try to manually download Media Center Guide updates
I frequently get an almost immediate notification that the Guide update is
complete even though when I hold the cursor over the download icon it never
goes past 0% complete. If I then try to download the guide again, most times
it goes thru the complete lengthy update correctly. This happens on 2 64-bit
pcs with Vista SP1 and 1 32-bit pc with XP Media Center 2005. This has only
been occurring for the last month or so. I tried going thru the complete
Media Center set-up on all thru pc's again and the problem still occurs. Is
this something unique to my pc's or is there a widespread problem with Guide
updates?

xiowan...........in tucson
 
Reply With Quote
 
 
 
 
xiowan
Guest
Posts: n/a
 
      04-30-2008
First problem solved. Uninstalled the graphics drivers and re-installed
latest (but older than Microsoft Update) drivers from the Intel website and
the live tv freezes seem to be eliminated. Still have no idea why the Media
Center Guide updates won't download the first try. Any suggestions?

xiowan..........in tucson

"xiowan" wrote:

> Hello all:
> My pc is working great with Vista Ultimate 64 bit but I have two minor
> problems that I think may be related to the SP1 update. I used the Microsoft
> SP1 Update CD rather than download on a slow 56k connection and the install
> went fine. Since the install of SP1 I have occasionally noticed intermittant
> very, very brief freezes of live tv in Media Center. It isn't really a
> problem, more just an annoyance. Looking back thru my Windows Updates I
> noticed an Intel Graphics Media driver was installed after SP1. The date on
> the driver update was Feb., 2008. There are no graphics updates later than
> Jan.27, 2008 on the Intel site for my board so I had went ahead and let
> Microsoft update the drivers. Is it possible that Microsoft Update would
> have a post SP1 Intel Graphics driver update before it is listed on the Intel
> support site? I am thinking I should uninstall the graphics in device mgr
> and re-install the latest drivers from the Intel site to see if that cures
> the video freeze problem. Would this be a likely solution? The other problem
> I'm having is that when I try to manually download Media Center Guide updates
> I frequently get an almost immediate notification that the Guide update is
> complete even though when I hold the cursor over the download icon it never
> goes past 0% complete. If I then try to download the guide again, most times
> it goes thru the complete lengthy update correctly. This happens on 2 64-bit
> pcs with Vista SP1 and 1 32-bit pc with XP Media Center 2005. This has only
> been occurring for the last month or so. I tried going thru the complete
> Media Center set-up on all thru pc's again and the problem still occurs. Is
> this something unique to my pc's or is there a widespread problem with Guide
> updates?
>
> xiowan...........in tucson

 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Microsoft.Net Framework 3.5 SP1 and 2.0 SP2 and 1.1 Sp1 Judy ASP .Net Security 0 07-06-2010 05:47 PM
Compile on 3.5 sp1 and deploy on non 3.5 sp1 server? Vijay ASP .Net 1 11-01-2008 12:45 PM
Re: Where to get stand alone Dot Net Framework version 1.1, version2.0, version 3.0, version 3.5, version 2.0 SP1, version 3.0 SP1 ? MowGreen [MVP] ASP .Net 5 02-09-2008 01:55 AM
Re: Where to get stand alone Dot Net Framework version 1.1, version 2.0, version 3.0, version 3.5, version 2.0 SP1, version 3.0 SP1 ? PA Bear [MS MVP] ASP .Net 0 02-05-2008 03:28 AM
Re: Where to get stand alone Dot Net Framework version 1.1, version 2.0, version 3.0, version 3.5, version 2.0 SP1, version 3.0 SP1 ? V Green ASP .Net 0 02-05-2008 02:45 AM



Advertisments