Velocity Reviews - Computer Hardware Reviews

Velocity Reviews > Newsgroups > Programming > HTML > Favicon is not showing in the browser

Reply
Thread Tools

Favicon is not showing in the browser

 
 
Harry Bellafonte
Guest
Posts: n/a
 
      12-13-2007
Hi

I am trying to show an icon with my internetadress ( favicon). I use
the html code below to achieve that.

<link rel="shortcut icon" href="http://mydomain/wps/wcm/connect/
c5875c0047e1548db74cf7fca31131c2/favicon.ico?
MOD=AJPERES&CACHEID=c5875c0047e1548db74cf7fca31131 c2" type="image/x-
icon">

When I view the website through the internet I don't see the favicon.
But when I view the site from within our network and use the ipadres
of the machine as the domainname I do see the favicon.

Is the html code I use not complete?

Regards
 
Reply With Quote
 
 
 
 
André Gillibert
Guest
Posts: n/a
 
      12-13-2007
Harry Bellafonte wrote:

> Hi
>
> I am trying to show an icon with my internetadress ( favicon). I use
> the html code below to achieve that.
>
> <link rel="shortcut icon" href="http://mydomain/wps/wcm/connect/
> c5875c0047e1548db74cf7fca31131c2/favicon.ico?
> MOD=AJPERES&CACHEID=c5875c0047e1548db74cf7fca31131 c2" type="image/x-
> icon">
>


There's at least one error. The ampersand character must be refered to
through an entity reference &amp;

Please, give us a URI to the relevant page.
Many things may be wrong, such as a buggy PHP server-side resource
generator.
BTW, you shouldn't use URI with such long names full of random characters.
Tim Berners Lee gave a good advice at this subject:
http://www.w3.org/Provider/Style/URI

> When I view the website through the internet I don't see the favicon.


Of course, mydomain isn't a WWW domain name...
This is to say: Until you give us a URI to the *real* resource, we cannot
find what's wrong.
BTW, why don't you use a relative URI reference?
User agents may find cross-domain favicons suspicious.

> Is the html code I use not complete?
>

It's not incomplete... A HTML document contains a head, a body, etc.


--
If you've a question that doesn't belong to Usenet, contact me at
<tabkanDELETETHISnaz at yahoDELETETHATo.fr>
 
Reply With Quote
 
 
 
 
DocuMaker
Guest
Posts: n/a
 
      12-14-2007
On Dec 13, 4:14 am, Harry Bellafonte <(E-Mail Removed)> wrote:
> Hi
>
> I am trying to show an icon with my internetadress ( favicon). I use
> the html code below to achieve that.
>
> <link rel="shortcut icon" href="http://mydomain/wps/wcm/connect/
> c5875c0047e1548db74cf7fca31131c2/favicon.ico?
> MOD=AJPERES&CACHEID=c5875c0047e1548db74cf7fca31131 c2" type="image/x-
> icon">
>
> When I view the website through the internet I don't see the favicon.
> But when I view the site from within our network and use the ipadres
> of the machine as the domainname I do see the favicon.
>
> Is the html code I use not complete?
>
> Regards


Could be a browser issue. Mine only shows up in FireFox. Then again, I
don't use the Mod attribute in my link tag either.

---
http://www.outsource2documaker.com
Managing outsourced projects ranging from fine artwork and business
graphics to website design and maintenance.
 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Change favicon icon depending on browser type mistral Javascript 4 04-24-2008 10:42 PM
Favicon not working in IE Big Daddy HTML 1 07-18-2007 10:27 AM
Favicon is not showing in IE7 =?Utf-8?B?VmFuY291dmVyTWlrZQ==?= ASP .Net 7 06-15-2007 10:38 AM
favicon.ico not working Cox Newsgroups HTML 13 03-23-2007 04:35 AM
Favicon.ico not working Rabel Javascript 3 06-17-2005 09:38 PM



Advertisments