Velocity Reviews - Computer Hardware Reviews

Velocity Reviews > Newsgroups > Computing > Cisco > 6500 etherchannel issue?

Reply
Thread Tools

6500 etherchannel issue?

 
 
traust
Guest
Posts: n/a
 
      02-16-2006
Hi
I have a 6500 (redundant) with 10 3750 singles and 4 stacks of two all
configured with 2gb etherchannels across two line cards. If I disable
card 4, thus bringing every channel down to one gig it all works
peachy. When I enable the 2nd card it all goes horribly wrong.

On a bare bones config I have only two vlans created, the vtp mode as
transparent, etherchannel mode on, trunking as dot1q on. I leave it
like this for a few minutes and my end to end starts to crumble with no
emor messages and all port lights blazing away, I disconnect or shut
down one of my line cards and it all comes back

It must be the etherchannel!

Spanning-tree is left at default. My stacks are all happy and
priorotised.

Anybody any good ideas?
)

 
Reply With Quote
 
 
 
 
Arnold Nipper
Guest
Posts: n/a
 
      02-16-2006
On 16.02.2006 20:00 traust wrote

> Hi
> I have a 6500 (redundant) with 10 3750 singles and 4 stacks of two all
> configured with 2gb etherchannels across two line cards. If I disable
> card 4, thus bringing every channel down to one gig it all works
> peachy. When I enable the 2nd card it all goes horribly wrong.
>
> On a bare bones config I have only two vlans created, the vtp mode as
> transparent, etherchannel mode on, trunking as dot1q on. I leave it
> like this for a few minutes and my end to end starts to crumble with no
> emor messages and all port lights blazing away, I disconnect or shut
> down one of my line cards and it all comes back
>
> It must be the etherchannel!
>
> Spanning-tree is left at default. My stacks are all happy and
> priorotised.
>
> Anybody any good ideas?


Ever tried PaGP or LACP to form the channels?



Arnold
--
Arnold Nipper, AN45
 
Reply With Quote
 
 
 
 
anybody43@hotmail.com
Guest
Posts: n/a
 
      02-16-2006
> I have a 6500 (redundant) with 10 3750 singles and 4 stacks of two all
> configured with 2gb etherchannels across two line cards. If I disable
> card 4, thus bringing every channel down to one gig it all works
> peachy. When I enable the 2nd card it all goes horribly wrong.


> On a bare bones config I have only two vlans created, the vtp mode as
> transparent, etherchannel mode on, trunking as dot1q on.


Clearly this looks like a loop.

As I recall the current recommendation is to have the channels
on desirable/desirable (one end/other end). I cannot recall the details
however I think that it is to do with avoiding loops.

I am not sure what the recommendation is regarding trunking.
It seems less likely to go horribly wrong but I now quite fancy
a similar configuration there too.


http://www.cisco.com/en/US/netsol/ns...s_package.html
http://www.cisco.com/application/vnd...02e9b1a.ppt#33
Says: trunk mode on - encapsulation negotiate off
no comment on PAgP.

 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cat 6500 to Cat 6500 and VLANs Gary Cisco 2 12-02-2005 06:57 AM
Etherchannel catalyst 6500 and Broadcom Netextreme NICs Andreas Eckert Cisco 2 05-16-2005 07:43 AM
Need Help setting up Etherchannel w/ EMC Celerra (Cisco 2970) Todd Richert Cisco 3 02-09-2004 10:22 AM
Cisco 2970 Switch, Etherchannel Problem, Layer2 Down Todd Richert Cisco 3 01-10-2004 05:27 AM
Etherchannel 4006 Roland Waidhas Cisco 0 07-13-2003 11:35 AM



Advertisments