Velocity Reviews - Computer Hardware Reviews

Velocity Reviews > Newsgroups > Programming > ASP .Net > web service reference

Reply
Thread Tools

web service reference

 
 
Mike
Guest
Posts: n/a
 
      08-20-2007
I have a web app that is referencing several web services. When I make a change to a web service (add, modify a method), I have to 'Add Web Reference' for the changes to take affect. If I do 'Update web reference' the web app does not see the web service changes.

The web services are on the same box as I'm developing on, the .wsdl files are pointing to the correct location, but the changes aren't happening unless I do 'Add Web Reference'.


Does anyone have or had this same issue? If so how did you resolve it?


 
Reply With Quote
 
 
 
 
John Saunders [MVP]
Guest
Posts: n/a
 
      08-20-2007
"Mike" <(E-Mail Removed)> wrote in message
news:(E-Mail Removed)...
I have a web app that is referencing several web services. When I make a
change to a web service (add, modify a method), I have to 'Add Web
Reference' for the changes to take affect. If I do 'Update web reference'
the web app does not see the web service changes.

The web services are on the same box as I'm developing on, the .wsdl files
are pointing to the correct location, but the changes aren't happening
unless I do 'Add Web Reference'.


Does anyone have or had this same issue? If so how did you resolve it?

------------
What are your web references pointing to? The .asmx files, the .wsdl files,
or .asmx?WSDL?

Also, have you built and deployed the changed web services before trying to
update the references?
--
John Saunders [MVP]

 
Reply With Quote
 
 
 
 
Mike
Guest
Posts: n/a
 
      08-20-2007
Also, have you built and deployed the changed web services before trying to
update the references? Yes, I build the service then run it test and test it
prior to 'updating' it in the web app.

What are your web references pointing to? The .asmx files, the .wsdl files,
> or .asmx?WSDL? When I add the web reference via the IDE, its adding the
> .disco, disomap, and .wsdl file.

the reference in the web.config file is pointing to the .asmx file, but
shouldn't it point to the wsdl file?


I just got put on this project last week, so everything was already setup by
the lead developer on this project, and I'm fixing things as I go, and I
noticed that as I was fixing the web service and trying to access it via the
web app.





"John Saunders [MVP]" <john.saunders at trizetto.com> wrote in message
news:(E-Mail Removed)...
> "Mike" <(E-Mail Removed)> wrote in message
> news:(E-Mail Removed)...
> I have a web app that is referencing several web services. When I make a
> change to a web service (add, modify a method), I have to 'Add Web
> Reference' for the changes to take affect. If I do 'Update web reference'
> the web app does not see the web service changes.
>
> The web services are on the same box as I'm developing on, the .wsdl files
> are pointing to the correct location, but the changes aren't happening
> unless I do 'Add Web Reference'.
>
>
> Does anyone have or had this same issue? If so how did you resolve it?
>
> ------------
> What are your web references pointing to? The .asmx files, the .wsdl
> files, or .asmx?WSDL?
>
> Also, have you built and deployed the changed web services before trying
> to update the references?
> --
> John Saunders [MVP]
>



 
Reply With Quote
 
John Saunders [MVP]
Guest
Posts: n/a
 
      08-21-2007
"Mike" <(E-Mail Removed)> wrote in message
news:uusC$(E-Mail Removed)...
> Also, have you built and deployed the changed web services before trying
> to
> update the references? Yes, I build the service then run it test and test
> it prior to 'updating' it in the web app.
>
> What are your web references pointing to? The .asmx files, the .wsdl
> files,
>> or .asmx?WSDL? When I add the web reference via the IDE, its adding the
>> .disco, disomap, and .wsdl file.

> the reference in the web.config file is pointing to the .asmx file, but
> shouldn't it point to the wsdl file?


The web.config should point to the .asmx, since that is the URL that will be
used at runtime. I was asking what you see in the Properties of the web
reference itself.

Another thing I thought of is how are you running the web service? You want
to make sure that the web reference is referring to the exact same service
that you've deployed.

For instance, one problem I've had is when the web service was running on a
dynamic port through the Visual Studio.Net internal web server, when my web
reference has been pointing to a fixed location within an IIS web site. This
fits the pattern you posted about: when you do an Add Web Reference, you are
pointing to the real, updated server. When you change it and do an update,
the updated service is running in the internal server, but your web
reference is still pointing to the original, unchanged service.

At design-time, the web reference URL is used to retrieve the WSDL file
which is used to create the proxy classes. At run-time, it is used to talk
to the real service. The trick is to notice when these two are not both
talking to the same service.
--
John Saunders [MVP]

 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Does timer in Web Service Global.asax block my Web Service from processing web-site requests? Leo Violette ASP .Net Web Services 0 04-17-2009 12:39 AM
VS2005 "Add Web Reference" "Unable to connect to the remote server", then successfully displays the service info. Add reference button is disabled. Connecting to WS outside of VS is fast. BobC ASP .Net Web Services 1 01-25-2007 02:27 PM
InvocationTargetException when calling "new Service()" in Axis web service to call another web service Michael Averstegge Java 0 01-10-2006 11:05 PM
Operation timed-out downloading web service durning Add Web Reference Joe ASP .Net 0 09-30-2005 04:59 PM
Web service does not show up while adding web reference Kiran ASP .Net 3 08-22-2003 09:40 AM



Advertisments