Velocity Reviews - Computer Hardware Reviews

Velocity Reviews > Newsgroups > Programming > Python > Build problems with sqlite on OSX

Reply
Thread Tools

Build problems with sqlite on OSX

 
 
Darrin Thompson
Guest
Posts: n/a
 
      05-28-2007
I'm attempting to build python 2.5.1 fat binaries on OSX and
statically link to a newer sqlite than what ships with OSX. (3.3.17).

I'm getting "Bus Error" early when I run my app. If I turn on a lot of
malloc debugging options and run under gdb I get this trace:

(gdb) info threads
* 1 process 18968 local thread 0x1003 0x900e41d1 in strtol_l ()
(gdb) bt
#0 0x900e41d1 in strtol_l ()
#1 0x900160a5 in atoi ()
#2 0x9406fd80 in sqlite3InitCallback ()
#3 0x0381faf2 in sqlite3_exec (db=0x338d080, zSql=0x331f1e0 "SELECT
name, rootpage, sql FROM 'main'.sqlite_master WHERE
tbl_name='sqlite_sequence'", xCallback=0x9406fd00
<sqlite3InitCallback>, pArg=0xbfffde14, pzErrMsg=0x0) at
../src/legacy.c:93
#4 0x0384c769 in sqlite3VdbeExec (p=0x1945200) at ./src/vdbe.c:4090
#5 0x03816686 in sqlite3Step (p=0x1945200) at ./src/vdbeapi.c:236
#6 0x03816817 in sqlite3_step (pStmt=0x1945200) at ./src/vdbeapi.c:289
#7 0x0380b9aa in _sqlite_step_with_busyhandler (statement=0x1945200,
connection=0x32a77a0) at
/Users/pandora/build-toolchain/build/Python-2.5.1/Modules/_sqlite/util.c:33
#8 0x0380850d in cursor_executescript (self=0x32bd4d0,
args=0x32a2d10) at
/Users/pandora/build-toolchain/build/Python-2.5.1/Modules/_sqlite/cursor.c:788
#9 0x0020e6fc in PyObject_Call (func=0x329ecd8, arg=0x32a2d10,
kw=0x0) at Objects/abstract.c:1860
#10 0x00292a36 in PyEval_CallObjectWithKeywords (func=0x329ecd8,
arg=0x32a2d10, kw=0x0) at Python/ceval.c:3433
#11 0x0020e6cd in PyObject_CallObject (o=0x329ecd8, a=0x32a2d10) at
Objects/abstract.c:1851
#12 0x03806e1c in connection_executescript (self=0x32a77a0,
args=0x32a2d10, kwargs=0x0) at
/Users/pandora/build-toolchain/build/Python-2.5.1/Modules/_sqlite/connection.c:1001
#13 0x002998ae in PyEval_EvalFrameEx (f=0x338c250, throwflag=0) at
Python/ceval.c:3564

Can someone advise as to the correct configure arguments for sqlite or
something else I might be missing?

Thanks in advance.

--
Darrin
 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ruby sqlite/gem error: Could not load sqlite adapter jhs408@gmail.com Ruby 4 04-18-2009 12:53 AM
Mac OSX sqlite problem. Missing? ricardo.turpino@gmail.com Python 5 09-11-2007 12:26 PM
Installing sqlite-ruby when sqlite is in non-standard location Carl Youngblood Ruby 1 04-09-2005 03:32 AM
SWsoft Acronis Disk Director Suite 9.0 Build 508, Acronis OS Selector 8.0 Build 917, Acronis Partition Expert 2003 Build 292, Acronis Power Utilities 2004 Build 502, F-SECURE.ANTI vIRUS.PROXY v1.10.17.WINALL, F-SECURE.ANTI vIRUS v5.50.10260 for CITRI vvcd Computer Support 0 09-25-2004 01:38 AM
build a binary for Windows on Linux, Solaris or Mac OSX? Skip Montanaro Python 9 07-19-2004 09:26 AM



Advertisments