Velocity Reviews - Computer Hardware Reviews

Velocity Reviews > Newsgroups > Computing > Windows 64bit > Install problem: Win2003 Srv Ent x64 (R2)

Reply
Thread Tools

Install problem: Win2003 Srv Ent x64 (R2)

 
 
cmk
Guest
Posts: n/a
 
      12-19-2005
The hardware:
- Supermicro H8DCE motherboard w/ BIOS v.1.0c
- 2 x Opteron 270
- 4 x Kingston KVR400S4R3A 1GB memory modules
- 3 x Western Digital Caviar SATA II (WD2500KS), 2 are setup as mirrored in
BIOS and used as install drive.

I am trying to install Win 2003 Srv Ent x64 to a mirrored drive set.
The motherboard uses nVidia Pro chipset.

I first tried to install Win 2003 Srv Ent x64 from my MSDN disks, with
problems decribed below.
Today i downloaded and tried installing Win 2003 Srv Ent x64 R2, with the
same problems.
On both installs i have tried the nForce4 6.66 and 6.82 revision drivers.
The drivers seem to be for both XP and 2003.

- Boot from install CD - ok
- Hit F6 and load nVidia RAID drivers from floppy - ok
- Format drive, install OS, get to first login and am able to login and get
a GUI.
- With 6.66 drivers i get an error message about a 32-bit application
failure.
It asks if i would like to send to MS, network isn't up so i can't.
I look at the details but there is no specific app info.
With 6.82 i don't get this message.
- With R2 i get popup asking to continue install with Disk 2
(i get the following regards of installing disk2 or not)
- 7 new devices are found and i just let it install drivers and finish each
with no errors
- first is hard disk
- then 3 sets of primary and secondary IDE
- I get a message that changes require a reboot
- With R2 and 6.82 drivers i have not seen any errors at this point
- When i look in explorer i see drives C, D, E
D is the DVD, C is the boot drive, E is the mirror of C !
I should not see the mirror (E) in explorer
- I am able to open task manager: 4 cores, 4 GB found

- I reboot, i get a black screen with the message saying
Windows could not start because the following file is missing or corrupt:
\Windows\System32\Config\System
You can try to repair by hitting r at first screen ...
- At the screen
Select install to repair
1. c:
When i enter 1 <enter> the system hangs.

I expect it is a nVidia driver problem installing to a mirrored set.

Open to suggestions.

Thanks,
Chris


 
Reply With Quote
 
 
 
 
cmk
Guest
Posts: n/a
 
      12-19-2005
Sometimes instead of
\Windows\System32\Config\System
being missing or corrupt i get
<Windows root>\System32\ntoskrnl.exe
is missing or corrupt.


 
Reply With Quote
 
 
 
 
cmk
Guest
Posts: n/a
 
      12-19-2005
I have just found the same problem with Win 2003 Srv Ent R2 - 32 bit.


 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Promote Win2003 R2 in infraestructure Win2003 SP1 =?Utf-8?B?SWdvciBSb2RyaWd1ZXM=?= MCSE 3 06-20-2007 03:50 AM
w2k3 ent x64 iSCSI =?Utf-8?B?R2Vvcmdl?= Windows 64bit 0 01-29-2007 03:42 PM
Win 2003 Srv Standard x 64 /sql2005 x64 and > 2GB RAM bill Windows 64bit 11 02-28-2006 01:02 AM
Red Hat Ent. WS x64 $155; P3 1GHz $33 at Geeks Randy Windows 64bit 0 01-02-2006 01:01 AM
Big Problem (x64 Windows Server Ent. on IBM e326) =?Utf-8?B?TVA=?= Windows 64bit 1 12-12-2005 06:06 AM



Advertisments