Velocity Reviews - Computer Hardware Reviews

Velocity Reviews > Newsgroups > Computing > Windows 64bit > x64 install freezes at 2% copying files

Reply
Thread Tools

x64 install freezes at 2% copying files

 
 
John Barnes
Guest
Posts: n/a
 
      09-14-2005
There is no dual core 4400 that isn't 64-bit . Also it stops earlier if
there is no 64-bit processor.


"honjo" <(E-Mail Removed)> wrote in message
news:uIq10%(E-Mail Removed)...
> Is your pc 64-bit machine? If not x64 OS will not install.
>
> Kaz
>
> taller8 wrote:
>> Tried the F6 route, tried ignoring f6, tried lots of things. No joy in
>> the Great White North. Disabled all raid options in bios. Have XP MCE2005
>> on C: and trying to install x64 trial on d: I've even unplugged the mce
>> hd and tried to instal x64. This is a tad frustrating. Oh, I have the
>> latest bios too.



 
Reply With Quote
 
 
 
 
=?Utf-8?B?dGFsbGVyOA==?=
Guest
Posts: n/a
 
      09-14-2005
I was hoping that was obvious to others besides myself. Thank you.
--
My Box: AMD Athlon 64+ X2 4400+, A8N-SLI Deluxe, 1 x 7800gtx, 2 x 200GB
SATA(non-raid), Audigy2, dl dvd burner, cd-rw, WinXP MCE 2005


"John Barnes" wrote:

> There is no dual core 4400 that isn't 64-bit
>
>
>
> "Andre Da Costa" <(E-Mail Removed)> wrote in message
> news:(E-Mail Removed)...
> > How to determine if your CPU is 64 bit:
> > http://support.microsoft.com/kb/888731
> > --
> > Andre
> > Extended64 | http://www.extended64.com
> > Blog | http://www.extended64.com/blogs/andre
> > http://spaces.msn.com/members/adacosta
> > FAQ for MS AntiSpy http://www.geocities.com/marfer_mvp/FAQ_MSantispy.htm
> > "taller8" <(E-Mail Removed)> wrote in message
> > news:(E-Mail Removed)...
> >> Tried the F6 route, tried ignoring f6, tried lots of things. No joy in
> >> the
> >> Great White North. Disabled all raid options in bios. Have XP MCE2005 on
> >> C:
> >> and trying to install x64 trial on d: I've even unplugged the mce hd and
> >> tried to instal x64. This is a tad frustrating. Oh, I have the latest
> >> bios
> >> too.
> >> --
> >> x2 4400+, a8n-sli, 1 x 7800gtx, 2 x 200GB maxtor SATA(non-raid), Audigy2,
> >> dl
> >> dvd-burner, cd-rw

> >

>
>
>

 
Reply With Quote
 
 
 
 
=?Utf-8?B?dGFsbGVyOA==?=
Guest
Posts: n/a
 
      09-14-2005
Still no luck after trying numerous times. Anyone have any more ideas?
--
My Box: AMD Athlon 64+ X2 4400+, A8N-SLI Deluxe, 1 x 7800gtx, 2 x 200GB
SATA(non-raid), Audigy2, dl dvd burner, cd-rw, WinXP MCE 2005


"taller8" wrote:

> I have tried that, but I'll try again, perhaps I haven't placed the correct
> files on the floppy. Hang on, I'll have a go.
> --
> x2 4400+, a8n-sli, 1 x 7800gtx, 2 x 200GB maxtor SATA(non-raid), Audigy2, dl
> dvd-burner, cd-rw
>
>
> "John Barnes" wrote:
>
> > You might try to F6 the latest IDE drivers from the 665 chipset download.
> > Since the nForce4 converts SATA to IDE. Good luck, there have been many
> > nightmares with this board especially with SATA II drives. Flame away Colin
> > and Barb.
> >
> >
> > "taller8" <(E-Mail Removed)> wrote in message
> > news:(E-Mail Removed)...
> > > Tried the F6 route, tried ignoring f6, tried lots of things. No joy in the
> > > Great White North. Disabled all raid options in bios. Have XP MCE2005 on
> > > C:
> > > and trying to install x64 trial on d: I've even unplugged the mce hd and
> > > tried to instal x64. This is a tad frustrating. Oh, I have the latest bios
> > > too.
> > > --
> > > x2 4400+, a8n-sli, 1 x 7800gtx, 2 x 200GB maxtor SATA(non-raid), Audigy2,
> > > dl
> > > dvd-burner, cd-rw

> >
> >
> >

 
Reply With Quote
 
Jean-Baptiste Faure
Guest
Posts: n/a
 
      09-14-2005
When I read such things, I am very, very happy to buy Intel based machines
exclusively. OK, Intel's CPUs are bad, slow, lame, not true dual core, not
true 64-bit, bla bla bla, but with good chipsets and other relevant stuff, I
never had *any* problems of this kind. Please don't qualify this post as a
troll, it's just an establishment of fact. I sincerely hope that you'll find
a solution to your problem.

"taller8" <(E-Mail Removed)> wrote in message
news:(E-Mail Removed)...
> Still no luck after trying numerous times. Anyone have any more ideas?
> --
> My Box: AMD Athlon 64+ X2 4400+, A8N-SLI Deluxe, 1 x 7800gtx, 2 x 200GB
> SATA(non-raid), Audigy2, dl dvd burner, cd-rw, WinXP MCE 2005
>
>
> "taller8" wrote:
>
>> I have tried that, but I'll try again, perhaps I haven't placed the
>> correct
>> files on the floppy. Hang on, I'll have a go.
>> --
>> x2 4400+, a8n-sli, 1 x 7800gtx, 2 x 200GB maxtor SATA(non-raid), Audigy2,
>> dl
>> dvd-burner, cd-rw
>>
>>
>> "John Barnes" wrote:
>>
>> > You might try to F6 the latest IDE drivers from the 665 chipset
>> > download.
>> > Since the nForce4 converts SATA to IDE. Good luck, there have been
>> > many
>> > nightmares with this board especially with SATA II drives. Flame away
>> > Colin
>> > and Barb.
>> >
>> >
>> > "taller8" <(E-Mail Removed)> wrote in message
>> > news:(E-Mail Removed)...
>> > > Tried the F6 route, tried ignoring f6, tried lots of things. No joy
>> > > in the
>> > > Great White North. Disabled all raid options in bios. Have XP MCE2005
>> > > on
>> > > C:
>> > > and trying to install x64 trial on d: I've even unplugged the mce hd
>> > > and
>> > > tried to instal x64. This is a tad frustrating. Oh, I have the latest
>> > > bios
>> > > too.
>> > > --
>> > > x2 4400+, a8n-sli, 1 x 7800gtx, 2 x 200GB maxtor SATA(non-raid),
>> > > Audigy2,
>> > > dl
>> > > dvd-burner, cd-rw
>> >
>> >
>> >



 
Reply With Quote
 
=?Utf-8?B?dGFsbGVyOA==?=
Guest
Posts: n/a
 
      09-15-2005
Solution found!!!!!!!
Downgraded Bios from 1013 to 1011 and install with F6 works like a charm.

My thanks to all that tried to help.
--
My Box: AMD Athlon 64+ X2 4400+, A8N-SLI Deluxe, 1 x 7800gtx, 2 x 200GB
SATA(non-raid), Audigy2, dl dvd burner, cd-rw, WinXP MCE 2005


"taller8" wrote:

> I was hoping that was obvious to others besides myself. Thank you.
> --
> My Box: AMD Athlon 64+ X2 4400+, A8N-SLI Deluxe, 1 x 7800gtx, 2 x 200GB
> SATA(non-raid), Audigy2, dl dvd burner, cd-rw, WinXP MCE 2005
>
>
> "John Barnes" wrote:
>
> > There is no dual core 4400 that isn't 64-bit
> >
> >
> >
> > "Andre Da Costa" <(E-Mail Removed)> wrote in message
> > news:(E-Mail Removed)...
> > > How to determine if your CPU is 64 bit:
> > > http://support.microsoft.com/kb/888731
> > > --
> > > Andre
> > > Extended64 | http://www.extended64.com
> > > Blog | http://www.extended64.com/blogs/andre
> > > http://spaces.msn.com/members/adacosta
> > > FAQ for MS AntiSpy http://www.geocities.com/marfer_mvp/FAQ_MSantispy.htm
> > > "taller8" <(E-Mail Removed)> wrote in message
> > > news:(E-Mail Removed)...
> > >> Tried the F6 route, tried ignoring f6, tried lots of things. No joy in
> > >> the
> > >> Great White North. Disabled all raid options in bios. Have XP MCE2005 on
> > >> C:
> > >> and trying to install x64 trial on d: I've even unplugged the mce hd and
> > >> tried to instal x64. This is a tad frustrating. Oh, I have the latest
> > >> bios
> > >> too.
> > >> --
> > >> x2 4400+, a8n-sli, 1 x 7800gtx, 2 x 200GB maxtor SATA(non-raid), Audigy2,
> > >> dl
> > >> dvd-burner, cd-rw
> > >

> >
> >
> >

 
Reply With Quote
 
John Barnes
Guest
Posts: n/a
 
      09-15-2005
For the record what drivers did you use at F6 since you aren't using RAID.


"taller8" <(E-Mail Removed)> wrote in message
news:(E-Mail Removed)...
> Solution found!!!!!!!
> Downgraded Bios from 1013 to 1011 and install with F6 works like a charm.
>
> My thanks to all that tried to help.
> --
> My Box: AMD Athlon 64+ X2 4400+, A8N-SLI Deluxe, 1 x 7800gtx, 2 x 200GB
> SATA(non-raid), Audigy2, dl dvd burner, cd-rw, WinXP MCE 2005
>
>
> "taller8" wrote:
>
>> I was hoping that was obvious to others besides myself. Thank you.
>> --
>> My Box: AMD Athlon 64+ X2 4400+, A8N-SLI Deluxe, 1 x 7800gtx, 2 x 200GB
>> SATA(non-raid), Audigy2, dl dvd burner, cd-rw, WinXP MCE 2005
>>
>>
>> "John Barnes" wrote:
>>
>> > There is no dual core 4400 that isn't 64-bit
>> >
>> >
>> >
>> > "Andre Da Costa" <(E-Mail Removed)> wrote in message
>> > news:(E-Mail Removed)...
>> > > How to determine if your CPU is 64 bit:
>> > > http://support.microsoft.com/kb/888731
>> > > --
>> > > Andre
>> > > Extended64 | http://www.extended64.com
>> > > Blog | http://www.extended64.com/blogs/andre
>> > > http://spaces.msn.com/members/adacosta
>> > > FAQ for MS AntiSpy
>> > > http://www.geocities.com/marfer_mvp/FAQ_MSantispy.htm
>> > > "taller8" <(E-Mail Removed)> wrote in message
>> > > news:(E-Mail Removed)...
>> > >> Tried the F6 route, tried ignoring f6, tried lots of things. No joy
>> > >> in
>> > >> the
>> > >> Great White North. Disabled all raid options in bios. Have XP
>> > >> MCE2005 on
>> > >> C:
>> > >> and trying to install x64 trial on d: I've even unplugged the mce hd
>> > >> and
>> > >> tried to instal x64. This is a tad frustrating. Oh, I have the
>> > >> latest
>> > >> bios
>> > >> too.
>> > >> --
>> > >> x2 4400+, a8n-sli, 1 x 7800gtx, 2 x 200GB maxtor SATA(non-raid),
>> > >> Audigy2,
>> > >> dl
>> > >> dvd-burner, cd-rw
>> > >
>> >
>> >
>> >



 
Reply With Quote
 
=?Utf-8?B?dGFsbGVyOA==?=
Guest
Posts: n/a
 
      09-15-2005
I made a floppy using the program on the MB CD. This is pretty much just the
SATA I think.Then I copied the raid drivers from 6.66 (ide-winxp-sataraid)
onto the same floppy. When asked if I want to replace I entered YES/ALL.
--
My Box: AMD Athlon 64+ X2 4400+, A8N-SLI Deluxe, 1 x 7800gtx, 2 x 200GB
SATA(non-raid), Audigy2, dl dvd burner, cd-rw, WinXP MCE 2005


"John Barnes" wrote:

> For the record what drivers did you use at F6 since you aren't using RAID.
>
>
> "taller8" <(E-Mail Removed)> wrote in message
> news:(E-Mail Removed)...
> > Solution found!!!!!!!
> > Downgraded Bios from 1013 to 1011 and install with F6 works like a charm.
> >
> > My thanks to all that tried to help.
> > --
> > My Box: AMD Athlon 64+ X2 4400+, A8N-SLI Deluxe, 1 x 7800gtx, 2 x 200GB
> > SATA(non-raid), Audigy2, dl dvd burner, cd-rw, WinXP MCE 2005
> >
> >
> > "taller8" wrote:
> >
> >> I was hoping that was obvious to others besides myself. Thank you.
> >> --
> >> My Box: AMD Athlon 64+ X2 4400+, A8N-SLI Deluxe, 1 x 7800gtx, 2 x 200GB
> >> SATA(non-raid), Audigy2, dl dvd burner, cd-rw, WinXP MCE 2005
> >>
> >>
> >> "John Barnes" wrote:
> >>
> >> > There is no dual core 4400 that isn't 64-bit
> >> >
> >> >
> >> >
> >> > "Andre Da Costa" <(E-Mail Removed)> wrote in message
> >> > news:(E-Mail Removed)...
> >> > > How to determine if your CPU is 64 bit:
> >> > > http://support.microsoft.com/kb/888731
> >> > > --
> >> > > Andre
> >> > > Extended64 | http://www.extended64.com
> >> > > Blog | http://www.extended64.com/blogs/andre
> >> > > http://spaces.msn.com/members/adacosta
> >> > > FAQ for MS AntiSpy
> >> > > http://www.geocities.com/marfer_mvp/FAQ_MSantispy.htm
> >> > > "taller8" <(E-Mail Removed)> wrote in message
> >> > > news:(E-Mail Removed)...
> >> > >> Tried the F6 route, tried ignoring f6, tried lots of things. No joy
> >> > >> in
> >> > >> the
> >> > >> Great White North. Disabled all raid options in bios. Have XP
> >> > >> MCE2005 on
> >> > >> C:
> >> > >> and trying to install x64 trial on d: I've even unplugged the mce hd
> >> > >> and
> >> > >> tried to instal x64. This is a tad frustrating. Oh, I have the
> >> > >> latest
> >> > >> bios
> >> > >> too.
> >> > >> --
> >> > >> x2 4400+, a8n-sli, 1 x 7800gtx, 2 x 200GB maxtor SATA(non-raid),
> >> > >> Audigy2,
> >> > >> dl
> >> > >> dvd-burner, cd-rw
> >> > >
> >> >
> >> >
> >> >

>
>
>

 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to install Microsoft Office Document Imageing on Windows 2003(x64), when i install it the OCR in MODI doesnt work: DR Windows 64bit 1 02-08-2008 05:43 AM
Can't get net 2 or 3 to install on new install of winxp pro x64 Mark Windows 64bit 0 02-02-2008 05:43 AM
Can't get net 2 or 3 to install on new install of winxp pro x64 Mark Windows 64bit 0 02-02-2008 05:42 AM
x64-to-Vista: Will clean-install Vista "upgrade" invalidate x64 license? DP Windows 64bit 11 07-22-2006 11:00 PM
Re: Copying Win98 Install Files to new hard drive? LR A+ Certification 1 07-13-2003 09:33 AM



Advertisments