Velocity Reviews - Computer Hardware Reviews

Velocity Reviews > Newsgroups > Computing > Wireless Networking > Wireless network looses connection frequently

Reply
Thread Tools

Wireless network looses connection frequently

 
 
=?Utf-8?B?Q2hyaXMgQnJpZ21hbg==?=
Guest
Posts: n/a
 
      11-02-2004
I just purchased a new laptop(Sharp AL27). It has XP home SP2 installed. I
configured it for my existing wireless network (Microsoft MN-700). The
network consits of two desktops (one wired, one wireless) and two laptops
(both wireless). The new laptop seems to frequently lose it's network
connection for a very short period of time (1-3 seconds) It immediately
reconnects however, this effects programs that I am running. All other
wireless devices maintain their network connection. The laptop in question is
stationary and very close to the router. If anyone could provide me with help
it would be greatly appreciated.
Thanks,
Chris
BTW I have done the virus scans, eliminated cordless phone interferrence, etc
 
Reply With Quote
 
 
 
 
=?Utf-8?B?SHVnaA==?=
Guest
Posts: n/a
 
      11-03-2004
Try this MS support page, which applies to SP1, but may be of help.
http://www.microsoft.com/hardware/br...lessdrop1.mspx
There are other troubleshooting links on this page also.

"Chris Brigman" wrote:

> I just purchased a new laptop(Sharp AL27). It has XP home SP2 installed. I
> configured it for my existing wireless network (Microsoft MN-700). The
> network consits of two desktops (one wired, one wireless) and two laptops
> (both wireless). The new laptop seems to frequently lose it's network
> connection for a very short period of time (1-3 seconds) It immediately
> reconnects however, this effects programs that I am running. All other
> wireless devices maintain their network connection. The laptop in question is
> stationary and very close to the router. If anyone could provide me with help
> it would be greatly appreciated.
> Thanks,
> Chris
> BTW I have done the virus scans, eliminated cordless phone interferrence, etc

 
Reply With Quote
 
 
 
 
=?Utf-8?B?Q2hyaXMgQnJpZ21hbg==?=
Guest
Posts: n/a
 
      11-04-2004
Hugh,
Thanks for your help. I have already disabled the IEEE 802.11x
authentication. Any other ideas?
Thanks,
Chris

"Hugh" wrote:

> Try this MS support page, which applies to SP1, but may be of help.
> http://www.microsoft.com/hardware/br...lessdrop1.mspx
> There are other troubleshooting links on this page also.
>
> "Chris Brigman" wrote:
>
> > I just purchased a new laptop(Sharp AL27). It has XP home SP2 installed. I
> > configured it for my existing wireless network (Microsoft MN-700). The
> > network consits of two desktops (one wired, one wireless) and two laptops
> > (both wireless). The new laptop seems to frequently lose it's network
> > connection for a very short period of time (1-3 seconds) It immediately
> > reconnects however, this effects programs that I am running. All other
> > wireless devices maintain their network connection. The laptop in question is
> > stationary and very close to the router. If anyone could provide me with help
> > it would be greatly appreciated.
> > Thanks,
> > Chris
> > BTW I have done the virus scans, eliminated cordless phone interferrence, etc

 
Reply With Quote
 
=?Utf-8?B?SHVnaA==?=
Guest
Posts: n/a
 
      11-05-2004
When faced with this sort of problem in the past, I have deleted all network
connections and started from scratch. Not much of a solution, but it usually
works-and forces me to check everything.

"Chris Brigman" wrote:

> Hugh,
> Thanks for your help. I have already disabled the IEEE 802.11x
> authentication. Any other ideas?
> Thanks,
> Chris
>
> "Hugh" wrote:
>
> > Try this MS support page, which applies to SP1, but may be of help.
> > http://www.microsoft.com/hardware/br...lessdrop1.mspx
> > There are other troubleshooting links on this page also.
> >
> > "Chris Brigman" wrote:
> >
> > > I just purchased a new laptop(Sharp AL27). It has XP home SP2 installed. I
> > > configured it for my existing wireless network (Microsoft MN-700). The
> > > network consits of two desktops (one wired, one wireless) and two laptops
> > > (both wireless). The new laptop seems to frequently lose it's network
> > > connection for a very short period of time (1-3 seconds) It immediately
> > > reconnects however, this effects programs that I am running. All other
> > > wireless devices maintain their network connection. The laptop in question is
> > > stationary and very close to the router. If anyone could provide me with help
> > > it would be greatly appreciated.
> > > Thanks,
> > > Chris
> > > BTW I have done the virus scans, eliminated cordless phone interferrence, etc

 
Reply With Quote
 
Carey Holzman
Guest
Posts: n/a
 
      11-10-2004
http://www.pcmag.com/article2/0,1759,1568517,00.asp

Carey

"Chris Brigman" <Chris http://www.velocityreviews.com/forums/(E-Mail Removed)> wrote in message
news:(E-Mail Removed)...
>I just purchased a new laptop(Sharp AL27). It has XP home SP2 installed. I
> configured it for my existing wireless network (Microsoft MN-700). The
> network consits of two desktops (one wired, one wireless) and two laptops
> (both wireless). The new laptop seems to frequently lose it's network
> connection for a very short period of time (1-3 seconds) It immediately
> reconnects however, this effects programs that I am running. All other
> wireless devices maintain their network connection. The laptop in question
> is
> stationary and very close to the router. If anyone could provide me with
> help
> it would be greatly appreciated.
> Thanks,
> Chris
> BTW I have done the virus scans, eliminated cordless phone interferrence,
> etc



 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No "Wireless Network Connection" available in network connection =?Utf-8?B?am9raW5kYTE=?= Wireless Networking 7 10-16-2012 07:32 AM
Minolta PagePro 1400 powers down looses connection Ozark Computer Support 0 11-23-2006 08:59 PM
Cisco 1232 AP running IOS 23.3(7) looses ethernet connection. k86698@yahoo.com Cisco 5 12-29-2005 01:38 PM
Wireless Bridge VS Wireless Access Point for DVR connection to wireless network Mark Wireless Networking 0 12-28-2005 09:21 PM
PIX 515E looses internet connection Teason Cisco 5 12-04-2003 04:01 AM



Advertisments